Türk Futbol Takýmlarýnýn 2013-2014 Sezonu Transfer Haberlerini Bu baþlýk altýnda veriyoruz arkadaþlar her transfer için konu açmamaya dikkat ve özen gösterelim
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Türk Futbol Takýmlarýnýn 2013-2014 Sezonu Transfer Haberlerini Bu baþlýk altýnda veriyoruz arkadaþlar her transfer için konu açmamaya dikkat ve özen gösterelim
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medical Park Antalyaspor'da sular durulmuyor...
MP Antalyaspor'da Baþkan Akýncýoðlu'ndan sonra teknik direktör Mehmet Özdilek de Antalyaspor'u býrakma kararý aldý.
Akdeniz ekibinde öðle saatlerinde de baþkan Hasan Akýncýoðlu ani bir kararla görevinden istifa etti.
Mustafa Denizli'nin ayrýlýk sebebi mali
Mustafa Denizli'nin ayrýlýk sebebi mali
![]()
ÇAYKUR Rizespor'u Spor Toto Süper Lige çýkaran teknik direktör Mustafa Denizli, sürpriz ayrýlýðýnýn sebebinin "ekonomik" olduðunu söyledi.
35 ÝSTEDÝ 15 MÝLYON EURO VERÝLDÝ
Süper Lig'de ilk 4 ve Avrupa kupalarýný hedefleyen bir takým kurmak için yönetimden 35 milyon euro transfer bütçesi istediðini açýklayan Mustafa Denizli, karþýlýðýnda 15 milyon euro önerisi getirilince hedeflediði takýmý kuramayacaðý için karþýlýklý anlaþarak ayrýlmak zorunda kaldýðýný söyledi.
"ÝKÝNCÝ HEDEF ÝYÝ TAKIM KURMAKTI"
Mustafa Denizli, Çaykur Rizespor'da ilk hedef olan Süper Lig'e yükseldiklerini, ikinci hedeflerinin Süper Lig'de ciddi iþler yapabilecek bir takým kurmak olduðunu kaydetti. Bu amaçla yönetimle bir araya geldiklerini ifade eden Mustafa Denizli, þöyle konuþtu:
"KARÞILIKLI DEÐERLENDÝRMELERÝMÝZ OLDU"
"Bu düþündüðümüz hedefleri ortaya çýkaracak planlama ve bütçe nasýl temin edilir, hangi þartlarda bu düþündüðümüz takým yaratýlabilir bunlar üzerinde çalýþtýk. Koþullarýný düþündüðümüz takýmý oluþturmak için nasýl bir bütçe ortaya çýkarmamýz gerekir diye karþýlýklý deðerlendirmelerimiz oldu. Maalesef bugünkü þartlarda böyle bir takýmý yaratmak için benim düþündüðüm koþullar kulübümüz için pek mümkün gözükmedi. Bu çok doðaldýr. Burada yönetimin veya benim bu hedeflerden þaþma gibi bir niyetimiz yok."
"BAÞINDA BULUNDUÐUM TAKIMLA YUKARIYI ZORLAMALIYIM"
Hayatýnda 1.5 yýlla en uzun kontratý Çaykur Rizesspor'la yaptýðýný hatýrlatan Mustafa Denizli, sözlerini þöyle sürdürdü:
"Benim bütün hayatým hep baþa oynayan ekiplerle yarýþmakla, bulunduðum þehire ve kulübe bu tür heyecanlarý yaþatabilme düþüncesi ile geçmiþtir. Çaykur Rizespor mali açýdan buna çok imkan tanýyacak bir konuma sahip deðil. Bugünden itibaren Çaykur Rizespor'un kontratsýz bir çalýþtýrýcýsýyým. Bunca yýllýk tecrübeme dayanarak ortaya çýkardýðým bir tablo vardý. Bu tablo, bugün için kulübümüz tarafýndan karþýlanmasý çok zor olan koþullarý olarak deðerlendirildi. (Niye benim koþullarýmý hayata geçirmiyorsunuz) demek durumunda deðilim. Kulübümüz benim önerimle kendi bütçesini aþacaktý. Bu konuda yönetime haksýzlýk etmek istemem. Ama ben bir yarýþma ve iddia insanýyým. Çaykur Rizespor'un Süper Lig'de 6'ýncý, 10'uncu ya da 12'inci olmasý açýkçasý benim tatmin edecek çalýþmalar deðil. Ben baþýnda bulunduðum takýmla yukarýyý, Avrupa kapýlarýný zorlamalýyým. Þehrin hak ettiði bu duygularý yaþatma ortamýný saðlamalýyým. Yönetimde benim gibi düþünüyor ancak bir yerde koþullar sizi kýsýtlayabiliyor. Bu konuda yönetimle bizim aramýzda bir görüþ ayrýlýðý yok."
"YÖNETÝM 15 MÝLYON ÖNERDÝ"
Yönetimin kendisinin çýkardýðý tabloyu kabul etmesi halinde gelecek yýlda görevde olma düþüncesi içerisinde olduðunu, ancak bunun saðlanamadýðýný ifade eden Mustafa Denizli, açýklamasýný þöyle sürdürdü:
"Benim çýkardýðým tablo ulaþýlmaz bir tablo deðildi. Bizim düþündüðümüz bütçeyi aþardý ama olaðanüstü farklýlýk yoktu. 30-35 milyon evroya ilk 4 ve Avrupa kapýlarýný zorlayacak bir ekip oluþturabiliriz, dedik. Yönetimimiz bunun 15 milyon euro olabileceðini belirtti. Samimi olarak ifade edeyim 15 milyon euro ile bu hedefimizi yakalamak zor. 15 milyon euro ile hedef, sadece ligde kalmak olurdu. Koþullar bizim önümüzdeki yýl birlikte yürümemizi saðlayamadý. Bundan dolayý yönetim, Rizeliler ve ben de üzüldüm."
BAÞKAN KALKAVAN: "FENERBAHÇE VE GALATASARAY DEÐÝLÝZ"
Çaykur Rizespor Kulüp Baþkaný Metin Kalkavan ise birinci önceliklerinin mali disiplin olduðunu belirterek Mustafa Denizli'nin ayrýlmasý ile ilgili olarak þunlarý söyledi:
"Hocamýzýn hedeflediði yarýþmacý takýmý kurabilmek için önerdiði bütçeyi bizim saðlamamýz þu anda söz konusu deðil. Bizim düþündüðümüz bütçenin 2-3 katý bütçe istedi. Onu da yapma þansýmýz yoktu. Böyle olduðu için anlaþarak gayet makul bir þekilde yollarýmýzý ayýrdýk. Hiç ödün vermediðimiz mali disiplinden dolayý aldýðýmýz bu kararý taraftarlarýmýzýn anlayýþla karþýlayacaðýný umut ediyoruz. Mustafa Denizli ile çalýþmak çok iyi. Ama kendisinin hedeflediði iþ çok farklýydý. Onun istediði bütçeyi saðlamak þu anda söz konusu deðil. Çaykur Rizespor ayarýndaki bir kulüpte o beklentileri karþýlamak söz konusu olamaz. Bu nedenle kendisine baþarýlar diledik. 115 milyon TL çok büyük bir rakam. Bizim Süper Lig'de 35 milyon gelirimiz olacak. Aradaki farký kaldýramazdýk. Rizespor bir Fenerbahçe, Galatasaray deðil. Hesap çok açýk. Biz hedefsiz deðiliz. Þampiyonluða oynayacak bir ekipte kuracak deðiliz. Birinci hedef mali kriterleri saðlamaktýr."
Carlos için geri sayým
Carlos için geri sayým
![]()
Sivasspor’da Roberto Carlos için geri sayým baþladý.
Brezilyalý efsane futbolcu, kendisini kýrmýzý-beyazlý takýmýn baþýna geçirecek sözleþmeyi bu hafta içinde imzalayacak. Rus takýmý Anzhi’nin sportif direktörlüðünü yapan Carlos, daha önce prensipte el sýkýþtýðý Sivasspor’la 3 yýllýk kesin anlaþmaya vardý.
Rota Çalýmbay
Rota Çalýmbay
![]()
Mustafa Denizli’den boþalan teknik direktörlük koltuðu için arayýþlarýný sürdüren Çaykur Rize Yönetimi rotasýný Rýza Çalýmbay’a çevirdi, tecrübeli teknik adamý þehire çaðýrdý.
Yönetim Sivasspor’dan ayrýlan Çalýmbay ile yapýlan ilk temastan olumlu bir hava çýkýnca, tecrübeli çalýþtýrýcý ile masaya oturmak üzere Rize’ye davet etti.
Trabzonspor'un yeni hocasý Mustafa Reþit Akçay!
Trabzonspor'un yeni hocasý Mustafa Reþit Akçay!
![]()
Yeni Baþkan Ýbrahim Hacýosmanoðlu, Trabzonspor'un yeni hocasýný açýkladý
Trabzonspor Kulübü'nün dün yapýlan olaðanüstü genel kurulunda baþkanlýða seçilen Ýbrahim Hacýosmanoðlu, PTT 1. Lig'de mücadele eden pilot takýmlarý 1461 Trabzon'un teknik direktörü Mustafa Akçay'ýn Trabzonspor'un yeni hocasý olduðunu söyledi.
Hacýosmanoðlu, genel kurulun ardýndan ilk basýn toplantýsýný yönetimdeki bazý üyelerle birlikte Zorlu Grand Otel'de düzenledi. Toplantýda, teknik direktör konusuna deðinen Hacýosmanoðlu, "Trabzonspor'un hocasýný merek eden arkadaþlar vardýr, buradan açýklayayým. Trabzonspor'un hocasý 2 aya yakýndýr Trabzonspor'un önümüzdeki sezonki kadrosuyla ilgili çalýþýyor. O da 1461 Trabzon'un hocasý Mustafa Reþit Akçay'dýr" dedi.
Akçay için "Ýnþallah Trabzonspor'a, Trabzonspor'un ilkeleri doðrultusunda hizmet eder" diyen Hacýosmanoðlu, "Hep beraber yüreðiyle 1461 Trabzon'u o kadrosuyla nasýl insanlarýn gönlünde taht kurduysa tekrar Trabzonspor efsanesini yaratma adýna tekrar ayný yürekli kadro ile Trabzonspor'umuza önümüzdeki senelerde üstün mücadele etmesini saðlar. Bunun memnuniyetini de inþallah hep beraber yaþarýz" ifadesini kullandý.
Hacýosmanoðlu, bir gazetecinin teknik direktör Tolunay Kafkas'ýn bu konudan haberi var mý biçimindeki sorusu üzerine, "Bu sorular Trabzonspor'un baþkanýna sorulmaz. Trabzonspor'un baþkaný açýklama yapýyorsa onunla yetinmek zorundasýnýz" diye konuþtu.
Trabzonspor, eski kulüp baþkaný Sadri Þener döneminde, ligin 19'uncu haftasý sonunda teknik direktör Þenol Güneþ'in istifasýnýn ardýndan Tolunay Kafkas ile 3.5 yýllýk sözleþme imzalamýþtý.
Gekas, Akhisar Belediyespor'da kalmak istiyor
Gekas, Akhisar Belediyespor'da kalmak istiyor
![]()
Yunan futbolcu gelecek sezon da Akhisar Belediyespor'da forma giymek istiyor
Akhisar Belediyespor'da forma giyen Yunan golcü Theofanis Gekas, Türkiye'yi çok sevdiðini ve önümüzdeki sezon da Akhisar Belediyespor'da forma giymek istediðini söyledi. Yunanistan'da spor aðýrlýklý yayýn yapan bir radyo kanalýna konuþan Gekas, sadece Larissa takýmýnda futbol kariyerine son vermek için ülkesine döneceðini belirterek, Türk futbolunun Yunan futbolundan çok daha iyi düzeyde olduðunu ifade etti.
Türkiye'de kendisine gösterilen ilgiden mutlu olduðunu belirten Gekas, son olarak Akhisarlý taraftarlara kendisi için hazýrladýklarý þarkýdan dolayý teþekkür etti.
Fenerbahçe'den Arda Turan açýklamasý
Fenerbahçe'den Arda Turan açýklamasý
![]()
Fenerbahçe Kulübü, resmi twitter hesabýndan Arda Turan ile ilgili açýklama yaptý.
Fenerbahçe Kulübü, Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan'ýn transferi ile ilgili yapýlan haberlere açýklýk getirdi.
Sarý-lacivertli kulübün resmi twitter hesabýndan yapýlan açýklamada þöyle denildi:
"Atletico Madrid'li futbolcu ile ilgili bir transfer çalýþmamýz bulunmamaktadýr. Arda Turan'a 7 milyon euroluk transfer teklifinde bulunduðumuz yönündeki haberler gerçek dýþýdýr."
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
![]()
Saðlam: 'Beþiktaþ'tan teklif alýrsam...'
Saðlam: 'Beþiktaþ'tan teklif alýrsam...'
![]()
Geçen sezon Bursaspor'la yollarýný ayrýlan Ertuðrul Saðlam, Beþiktaþ'dan teklif alýp almadýðý konusuna açýklýk getirdi.
Teknik direktör Ertuðrul Saðlam, Beþiktaþ'dan teklif almadýðýný, aldýðý takdirde düþüneceðini söyledi. Yurt dýþýnda bir takým çalýþtýrmayý hedeflediðini belirten Saðlam "Samet Aybaba, bana göre tüm samimiyetimle söylüyorum, baþarýlý bir sezon geçirdi" dedi
Melikþah Üniversitesinde düzenlenen" Ertuðrul Saðlam ile Futbol Dünyasý" konulu söyleþiye katýlan Ertuðrul Saðlam, kendisinin hem alaylý hem de mektepli bir teknik adam olduðunu belirterek sözlerine baþladý. Futbolun sadece sahada oynanan bir oyun olmadýðýný, bunun toplumsal boyutu ve yansýmalarý olduðunu ifade eden Ertuðrul Saðlam,Türkiye'de dede ve ninelerin bile futbolla ilgilendiklerini söyleyen Saðlam futboldaki þiddete dikkati çekerek " Futbola bakýþ açýmýzý en kýsa sürede deðiþtirmeliyiz. Genç bir adam ölürken kupa kazansan ne olur, kazanmasan ne olur. Futbolun bir spor olduðunu aklýmýzdan çýkartmayalým. Kendimizi kontrol etmeliyiz. Hassas olup, sorumluluk alalým. Maalesef sporun içindeki insanlar, baský oluþturup, can kaybýna kadar yol açabiliyor. Kazanan takýmýn taraftarý kral gibi, kaybedenin ki ise eziliyor. Ben sakin bir insan olmama raðmen, futbol sahalarýnda farklý karaktere bürünüp, kendimi tanýyamýyorum. Melek gibi futbolcular, sahada canavara dönüþüyor. Ondan sonrada dýþarýda insanlar birbirini býçaklýyor. Türk futbolunun en ciddi ve kýsa sürede ele alýnmasý gereken sorunu budur.Ülkemizde kaybetmeyi hazmetmek ne yazýk ki zor" þeklinde konuþtu.
Herkesi spor yapmaya davet eden Ertuðrul Saðlam, sporun hem saðlýk açýsýndan hem de bireyi kötü alýþkanlýklardan korumak adýna önemli olduðuna vurgu yaparak Kayseri Erciyesspor'u Süper lige yükselmesinden dolayý, Kayserispor'u da elde ettiði baþarýdan dolayý kutladý. Melikþah Üniversitesindeki bir bayan öðrenci de daha önce Beþiktaþ'ý sonra Ertuðrul hocadan dolayý Bursaspor'u tuttuðunu söyleyince, Saðlam " Desene sende benim gibi boþtasýn" yanýtý verdi
Kayserispor, Samsunspor, Beþiktaþ ve Bursaspor'dan iyi þekilde ayrýldýðýný ve bu takýmlardan gelecek önerilere her zaman açýk olduðunu belirten Saðlam, Beþiktaþ'dan yeni sezon için teklif almadýðýný, aldýðý takdirde düþüneceðini ifade ederek" Beþiktaþ'dan henüz bir teklif almadým. Alýrsam elbette düþünürüm. Benim hayatýmdaki önemli takýmlardan birisidir. Yurt dýþýnda bir takým çalýþtýrýp, Türk antrenörlerini onurla temsil etmek istiyorum. Avrupa'da bir takým çalýþmayý hedefliyorum. Ülkemizde maalesef, istikrarsýzlýk yüzünden antrenörlerin iþine son veriliyor ve çok fazla deðiþiklikler oluyor. Samet Aybaba bana göre baþarýlý bir sezon geçirdi. A milli takýmdaki Abdullah Avcý'da öyle. Avcý'ya daha hoþgörülü ve sabýrlý olmalýyýz. Yabancý oyuncu konusunda kademi olarak azalma olsun isterim" diye sözlerini tamamladý
Melikþah Üniversitesi Mütevelli heyet baþkaný Memduh boydak, Ertuðrul Saðlam'a günün anýsýna bir plaket verdi
Ve Fatih Tekke geri dönüyor!
Ve Fatih Tekke geri dönüyor!
![]()
Trabzonspor'un efsane ismi Fatih Tekke, sportif direktör olarak bordo-mavili kulübe geri geliyor.
Trabzonspor'da dün yapýlan olaðanüstü genel kurulda baþkanlýða seçilen Ýbrahim Hacýosmanoðlu ile birlikte bordo- mavili camiada "Öze dönüþ operasyonu" baþladý.
Seçim çalýþmalarý sýrasýnda yaptýðý açýklamalarla Trabzonsporlu taraftarlara 2010-11 sezonunun þampiyonluk kupasýný getireceðine dair söz veren yeni baþkan Hacýosmanoðlu'nun en büyük vaatlerinden biri de Fatih Tekke'ydi. Hacýosmanoðlu, Tekke'yi sportif direktör olarak göreve getireceðini açýklamýþtý.
(Fotomaç)
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri