Mustafa Denizli'nin ayrýlýk sebebi mali
![]()
ÇAYKUR Rizespor'u Spor Toto Süper Lige çýkaran teknik direktör Mustafa Denizli, sürpriz ayrýlýðýnýn sebebinin "ekonomik" olduðunu söyledi.
35 ÝSTEDÝ 15 MÝLYON EURO VERÝLDÝ
Süper Lig'de ilk 4 ve Avrupa kupalarýný hedefleyen bir takým kurmak için yönetimden 35 milyon euro transfer bütçesi istediðini açýklayan Mustafa Denizli, karþýlýðýnda 15 milyon euro önerisi getirilince hedeflediði takýmý kuramayacaðý için karþýlýklý anlaþarak ayrýlmak zorunda kaldýðýný söyledi.
"ÝKÝNCÝ HEDEF ÝYÝ TAKIM KURMAKTI"
Mustafa Denizli, Çaykur Rizespor'da ilk hedef olan Süper Lig'e yükseldiklerini, ikinci hedeflerinin Süper Lig'de ciddi iþler yapabilecek bir takým kurmak olduðunu kaydetti. Bu amaçla yönetimle bir araya geldiklerini ifade eden Mustafa Denizli, þöyle konuþtu:
"KARÞILIKLI DEÐERLENDÝRMELERÝMÝZ OLDU"
"Bu düþündüðümüz hedefleri ortaya çýkaracak planlama ve bütçe nasýl temin edilir, hangi þartlarda bu düþündüðümüz takým yaratýlabilir bunlar üzerinde çalýþtýk. Koþullarýný düþündüðümüz takýmý oluþturmak için nasýl bir bütçe ortaya çýkarmamýz gerekir diye karþýlýklý deðerlendirmelerimiz oldu. Maalesef bugünkü þartlarda böyle bir takýmý yaratmak için benim düþündüðüm koþullar kulübümüz için pek mümkün gözükmedi. Bu çok doðaldýr. Burada yönetimin veya benim bu hedeflerden þaþma gibi bir niyetimiz yok."
"BAÞINDA BULUNDUÐUM TAKIMLA YUKARIYI ZORLAMALIYIM"
Hayatýnda 1.5 yýlla en uzun kontratý Çaykur Rizesspor'la yaptýðýný hatýrlatan Mustafa Denizli, sözlerini þöyle sürdürdü:
"Benim bütün hayatým hep baþa oynayan ekiplerle yarýþmakla, bulunduðum þehire ve kulübe bu tür heyecanlarý yaþatabilme düþüncesi ile geçmiþtir. Çaykur Rizespor mali açýdan buna çok imkan tanýyacak bir konuma sahip deðil. Bugünden itibaren Çaykur Rizespor'un kontratsýz bir çalýþtýrýcýsýyým. Bunca yýllýk tecrübeme dayanarak ortaya çýkardýðým bir tablo vardý. Bu tablo, bugün için kulübümüz tarafýndan karþýlanmasý çok zor olan koþullarý olarak deðerlendirildi. (Niye benim koþullarýmý hayata geçirmiyorsunuz) demek durumunda deðilim. Kulübümüz benim önerimle kendi bütçesini aþacaktý. Bu konuda yönetime haksýzlýk etmek istemem. Ama ben bir yarýþma ve iddia insanýyým. Çaykur Rizespor'un Süper Lig'de 6'ýncý, 10'uncu ya da 12'inci olmasý açýkçasý benim tatmin edecek çalýþmalar deðil. Ben baþýnda bulunduðum takýmla yukarýyý, Avrupa kapýlarýný zorlamalýyým. Þehrin hak ettiði bu duygularý yaþatma ortamýný saðlamalýyým. Yönetimde benim gibi düþünüyor ancak bir yerde koþullar sizi kýsýtlayabiliyor. Bu konuda yönetimle bizim aramýzda bir görüþ ayrýlýðý yok."
"YÖNETÝM 15 MÝLYON ÖNERDÝ"
Yönetimin kendisinin çýkardýðý tabloyu kabul etmesi halinde gelecek yýlda görevde olma düþüncesi içerisinde olduðunu, ancak bunun saðlanamadýðýný ifade eden Mustafa Denizli, açýklamasýný þöyle sürdürdü:
"Benim çýkardýðým tablo ulaþýlmaz bir tablo deðildi. Bizim düþündüðümüz bütçeyi aþardý ama olaðanüstü farklýlýk yoktu. 30-35 milyon evroya ilk 4 ve Avrupa kapýlarýný zorlayacak bir ekip oluþturabiliriz, dedik. Yönetimimiz bunun 15 milyon euro olabileceðini belirtti. Samimi olarak ifade edeyim 15 milyon euro ile bu hedefimizi yakalamak zor. 15 milyon euro ile hedef, sadece ligde kalmak olurdu. Koþullar bizim önümüzdeki yýl birlikte yürümemizi saðlayamadý. Bundan dolayý yönetim, Rizeliler ve ben de üzüldüm."
BAÞKAN KALKAVAN: "FENERBAHÇE VE GALATASARAY DEÐÝLÝZ"
Çaykur Rizespor Kulüp Baþkaný Metin Kalkavan ise birinci önceliklerinin mali disiplin olduðunu belirterek Mustafa Denizli'nin ayrýlmasý ile ilgili olarak þunlarý söyledi:
"Hocamýzýn hedeflediði yarýþmacý takýmý kurabilmek için önerdiði bütçeyi bizim saðlamamýz þu anda söz konusu deðil. Bizim düþündüðümüz bütçenin 2-3 katý bütçe istedi. Onu da yapma þansýmýz yoktu. Böyle olduðu için anlaþarak gayet makul bir þekilde yollarýmýzý ayýrdýk. Hiç ödün vermediðimiz mali disiplinden dolayý aldýðýmýz bu kararý taraftarlarýmýzýn anlayýþla karþýlayacaðýný umut ediyoruz. Mustafa Denizli ile çalýþmak çok iyi. Ama kendisinin hedeflediði iþ çok farklýydý. Onun istediði bütçeyi saðlamak þu anda söz konusu deðil. Çaykur Rizespor ayarýndaki bir kulüpte o beklentileri karþýlamak söz konusu olamaz. Bu nedenle kendisine baþarýlar diledik. 115 milyon TL çok büyük bir rakam. Bizim Süper Lig'de 35 milyon gelirimiz olacak. Aradaki farký kaldýramazdýk. Rizespor bir Fenerbahçe, Galatasaray deðil. Hesap çok açýk. Biz hedefsiz deðiliz. Þampiyonluða oynayacak bir ekipte kuracak deðiliz. Birinci hedef mali kriterleri saðlamaktýr."

Teþekkur:
Beðeni: 

Mustafa Denizli'nin ayrýlýk sebebi mali
Alýntý

Yer imleri