Orman: 'Beþiktaþ'ýn yeni hocasý...'
![]()
Beþiktaþ Kulübü Baþkaný Fikret Orman, Kanaltürk'te yayýnlanan Top Bizde adlý programa katýldý.
Ýþte Fikret Orman'ýn açýklamalarý:
"ADALET DUYGUSUNU GETÝRDÝK"
"Beþiktaþ'ta bölünmüþlük vardý. Küslükler vardý. Sýkýntýlar vardý. Birçok olumsuz þartlar vardý, mali þartlarýn haricinde. Beþiktaþ'ý sezon baþýnda hedefe yönlendirmek için Þeref Bey üzerinden Feda kampanyasýný baþlattýk. Disiplinsel kurallar getirmemiz lazýmdý. Getirmeseydik aldýðýmýz dereceden daha vahim durumlar oluþabilirdi. Futbol bir takým iþi. Kontratlar gereði özellikle yabancý futbolcularýn sözleþmelerinin boþa çýkma durumlarý vardý. Adalet duygusunu getirdik. Yüksek maliyetli oyuncularýmýzýn sözleþmelerini ya sonlandýrdýk ya da indirime gittik. Düþük maliyetleri de yukarý çektik. Yerli-yabancý maliyetleri arasýndaki uçurumu kapattýk. 200 bin Feda tiþörtü sattýk."
"ADALI'NIN ADAYLIÐI..."
"Seçim süreci baþladý. Artýk her isteyen aday olamýyor. Beþiktaþ, Türkiye'nen en köklü ve büyük camimasýdýr. Baþkan adayý olacak kiþinin bu kulübe aþk duymasý lazým. Doðal bir süreç olarak görüyorum Serdal Adalý'nýn baþkan adaylýðýný."
"JORGE MENDES'E BORCUMUZ YOK"
"Beþiktaþ gibi çok ciddi bir kurumda, hele milyonlarca para harcanan bir kurumda organizasyonun olmasý lazým. Göreve geldiðimizde böyle bir ekip yoktu. Futbol organizasyonu yoktu. Çok önemli borçlarýmýz vardý. UEFA'dan men edilme durumu vardý. Futbol Direktörü'nün manasý budur. Bu iþlerde artýk yöneticilerin olmamasý lazým. Bu zamana kadar hatalar yapýlmýþ olabilir. Kaleci konusunda mesela... Çünkü böyle bir departman yoktu. Teknik direktör 'Sað ve solda oynayacak birini arýyorum' dedi. Biz de mali þartlarýmýza gðöre isimler aldýk. Böyle bir sistem olunca hata yapma þansýnýz çok fazla. Futbol Ýzleme Komitesi yaklaþýk olarak 800 maç izledi. Bu sezon hangi mevkiye kimleri alacaðýmýzý alternatifli olarak biliyoruz. Önder Özen ile birlikte baþladý. Niang transferi çok spontane geliþti. Ýlgi alanýmýzda deðildi. Türkiye'ye dönmek istediðine dair tweet atmýþtý. 800 bin Euro'ya 6 aylýðýna gelebileceðini söyledi. Ben de olur verdim. Beþiktaþ'ýn Jorge Mendes'e þu an hiçbir borcu yok."
"ÖNDER ÖZEN'E GÜVENÝYORUM"
"Önder Özen, Fenerbahçe'de 7.5 yýl çalýþtý. Futbolla ilgili gayet çaðdaþ fikirleri olan, bilgi sahibi olan, saygýn bir arkadaþ. Önder Özen, Beþiktaþ için doðru bir isim. Bu bir ekip iþi. Dentinho transferi gibi hatalar, yöneticilerin transfer yapmasý sonucu oluþuyor. Önder Özen'e inanýyorum. Çok beðendiðimiz bir arkadaþ. Herkes görevini iyi yapmak zorunda. Yapamayan da gider. Samet Aybaba ile yollarýmýzý ayýracaðýz. Zico, Beþiktaþ'ýn hocasý olmayacak. Beþiktaþ'ýn yeni teknik direktörü büyük ihtimalle yabancý olacak. Geçen sezon kimse Beþiktaþ'a gelmek istemedi. Ama þu anda gelmek isteyen en az 10 teknik direktör var. Samet Aybaba baþarýlýydý. Severek ayrýlýyoruz."
"6 OYUNCU ALACAÐIZ"
"Yeni sezon için transferde 6 oyuncu alacaðýz. Bu isimler de belli. Bu oyuncularýn bonservisleri için 15 milyon Euro ayýrdýk. Beþiktaþ'ta artýk hiçbir þey eskisi gibi olmayacak."

Teþekkur:
Beðeni:

Orman: 'Beþiktaþ'ýn yeni hocasý...'
Alýntý

Yer imleri