OGES sonuçlarý Turkcell ile cepte

Milli Eðitim Bakanlýðý ve Turkcell, Ortaöðretim Kurumlarýna Geçiþ Sistemi (OGES) Mobil Bilgi Servisi için iþbirliði yaptý. Yüzbinlerce öðrenci ve veliyi ilgilendiren OGES yerleþtirme sonuçlarý, açýklandýðý andan itibaren cebe gelen SMS’lerle takip edilebilecek

Türkiye’nin lider iletiþim ve teknoloji þirketi Turkcell ile Milli Eðitim Bakanlýðý, Ortaöðretim Kurumlarýna Geçiþ Sistemi Mobil Bilgi Servisi için iþ birliði yaptý. Böylece öðrenci ve veliler, OGES Seviye Belirleme Sýnava (SBS) sonuçlarýný cep telefonlarýna gelen SMS’ler sayesinde kolaylýkla takip edebilecek.

Milli Eðitim Bakanlýðý OGES Mobil Bilgi Servisi’ne kayýt yapýldýðý andan itibaren;

- Tercih süresi bilgileri,
- Ek tercih süresi bilgilendirmesi,
- Yapýlan tercih baþvurusunun okul müdürlüðünce onaylandýðýna dair bilgilendirme,
- Yerleþtirme sonuçlarý,
- Yedek sýranýz geldiðinde uyarý mesajý,
- Kazandýðýnýz okuldaki kayýt durumu bilgileri, cebe gelen SMS ile öðrenilebilecek.

Öðrenci hakkýnda oluþan her yeni durum, otomatik olarak SMS ile bildirilecek. Yapýlacak tüm bilgilendirmeler, vergiler dahil toplam 1,00 TL ücret karþýlýðýnda cep telefonunuza SMS olarak gelecek.
Nasýl kayýt olacaksýnýz?

MEB OGES Mobil Bilgi Servisi’nden faydalanmak için mesajlarýn gönderileceði cep telefonu numarasýný kaydettirmek gerekiyor. Servise web’den ya da cep telefonundan kayýt yaptýrmak mümkün.

Web’den kayýt için, cep telefonunuzu oges.meb.gov.tr ya da Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. adreslerinden kaydettikten sonra size gönderilecek bilgilendirme mesajýný onaylamanýz gerekiyor.

OGES Mobil Bilgi Servisi’ne cep telefonundan da kolayca kayýt yapabiliyorsunuz. Bunun için, OGES boþluk ÖÐRENCÝ TCKÝMLÝK NO yazýp 8383’e göndermeniz yeterli.

(Örn: OGES 12345678900)
Sisteme kayýt olduktan sonra istediðiniz zaman sorgulama yapabiliyor ve öðrencinin son yedek, asil, ya da kayýt durumu hakkýnda bilgi alabiliyorsunuz. Bunun için yine OGES boþluk ÖÐRENCÝ TCKÝMLÝK NO yazýp 8383’e göndermeniz gerekiyor. Yapýlan tüm sorgulamalar için vergiler dahil toplam 1,00 TL ücretlendirme yapýlmaktadýr.