Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 2/5 ÝlkÝlk 12345 SonSon
41 sonuçtan 11 ile 20 arasý

Konu: TaksÝm gerÇeÐÝ

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Merhaba, Gezi Parký hakkýnda yazmaya geldim yine.
    Bu kez güzel þeyler deðil fakat yazacaklarým. Maalesef deðil.

Bir kere parka dair yanýlgýlarý anlatayým dilim döndüðünce.
    Parkta yaptýðýmýz þeyin adý "Eylem" deðil artýk. Orada olan þeyin adý "Ýþgal" olmuþ durumda. 10. gün bitti. 10 koca gün. Ve biz bir þey yapamadýk. Bir þey kazanmayý býrak; doðru dürüst bir þey bile isteyemedik. Bakýn, çok önemli bu nokta, bizim isteklerimiz bile belli deðil daha. Ve maalesef eylem düþüþ sürecine girdi artýk.

Daha önce de belirttim, kendi gözlerimi anlatýyorum ben neredeyse sürekli parkta kalan biri olarak. Düþüþ sürecine girdi dedim, neden öyle dediðimi anlatayým. Býktýk bir kere. Yorulduk artýk. Her sabah "Gündoðdu Marþý" ile uyanýrdý Gezi, bu sabah söylenmedi. Söylense bile çok cýlýzdý. Belirsizlik bizi yoruyor, yordu. Polis müdahalesi olmadýkça daha da çöktük.

Biz o parký iþgal etmek için mi geldik yoksa parký halka kazandýrmak için mi? Her yere çadýrlar kuruldu, her yere. Parkta oturacak yer kalmadý, yürünmüyor. Parkta meydan bile kalmadý doðru düzgün. Direniþçi çadýrlarýný hadi bir nebze anlarým ama nerede bir siyasi parti var, bir dernek var, bir örgüt var; çadýr kurdu parka. Iþýklandýrdýlar çadýrlarý. Her yerdeler. Sodep, Ödp, Tkp, Edp, Dsip ... niceleri daha. Dostum hani siyasi deðildik? Parký iþgal ettiniz bildiri daðýtýmý yaptýðýnýz çadýrlarýnýzla, oturacak yer kalmadý. Ben senin bildirini almak için mi geliyorum oraya? Senin propagandalarýný dinlemek için mi geliyorum? Yahu arkadaþ dün gece saat sabahýn 4'ü, gelmiþ bana bildiri veriyor Ödp. Tayyip þöyle yapýyor, Akp böyle yapýyor ... direnelim... Lan saat zaten sabahýn 4'ü, kýçýmýzý koyacak yeri zor bulmuþuz, býrak yatmayý. Ben bunlarý bilmiyor olsam ne bok iþim var orada o saatte? Adý duyulmamýþ, unutulmuþ, mazide kalmýþ ne kadar "Sol" parti varsa kendi reklamý peþinde, bok oldu park.

Üstüne basa basa "Sol" dedim, açýklayayým.
    Hani "Her kesimden herkes orada." var ya, heh iþte, o artýk deðiþti.
    "Her kesimden herkes orada-ydý."
    Artýk deðiller.

Öcalan posteri açan þerefsizler var çünkü parkta, sayýlarý hiç de az deðil. Bir gece dolaþan kiþi en az 5 tane görür o þerefsizin fotoðraflarýný. Bdp'nin ihanetine uðruyoruz. Çözüm sürecindeki dostlarý Tayyip'e yardým ediyorlar orada, sýrf ona yardým etmek için geliyorlar oraya, baþka açýklamasý yok. Dün gece eþek kadar pankart açtýlar "Ýmralý'dan Gezi'ye selam var!" diye. Eksik olsun o orospu çocuðunun selamý. Ýndirtemiyoruz da o fotoðraflarý. Bize kýzan kim varsa kendi adýma özür diliyorum o pankartlar - afiþler - posterler için. Baþaramýyoruz ama. Gelsinler, beraber deneylim. Bir kere yedim Bdp'li dayaðý, tekrar yemek gerekirse yine yerim, dert deðil. Gezi'de görüþtüðümüz arkadaþlar gördüler zaten ne halde olduðumu, dayak arsýzý oldum, yine yerim. Ama iþe yaramýyor. 2 - 3 saat uðraþýyoruz bir Öcalan posteri indirtmek için. Müzakere ediyoruz, konuþuyoruz, tartýþýyoruz, kavga ediyoruz ... iniyor poster, en az 2 saatlik uðraþ sonucu. E 10 dakika sonra tekrar kalkýyor? Ne yapalým biz? Yok mu yapacak bir þey? Var. Oraya geldiklerine piþman edebiliriz onlarý, o þerefsizin posterlerini bu arkadaþlarýn görünmeyen yerlerine koyup gönderebilecek kiþiler var parkta. Ama o zaman da zaten hazýrda bekleyen medya "Eylemciler birbirine girdi." diyecek. Demeyecek mi? Diyecek. Tamamen düþeceðiz o zaman. Biz arada kaldýk. Orada olan herkes arada kaldý. Dün gece sabahladým, bu sabah ayrýldým, tüm gece boyunca konuþtuðum ki varsa, 100 insandan 100 tanesi de rahatsýz o posterlerden. Ama süreci anlattým iþte size, kan çýkarmadan gitmeyecek densizler. O zaman da eylemciler kötü olacak herkesin gözünde.

Her kesimden insan var-dý.
    Artýk yok. Solcular var artýk sadece.
    Ben ilk polis dayaklarýmý yerken ülkücü dostlar da vardý yanýmda. Ben zafer yaptým, onlar bozkurt yaptý, beraber gaz yedik, birbirimizi taþýdýk. E ama gitti artýk bu adamlar. Günlerdir yoklar. 500 tane Bdp'liyi tek ülkücüye deðiþmem ben. Bugüne kadar ülkede bir bok beceremeyen solcular gelip bok ettiler bu olayý. Ýlk gün orada aðaçlara sarýlan, dertleri sadece doða olan, aðaçlar olan 19 kiþi var, hala parktalar. Onlardan özür diliyorum. Geldik ve bok ettik onlarýn davasýný, onlarýn mücadelesini. Solcular olarak neye el atsak boka dönüyor zaten Bukowski'nin dediði gibi. Özür dilerim hepsinden.

Bugün miting var.
    Yok milyonlar toplanacakmýþ, þimdi deðil de ne zamanmýþ.
    Meydanda parti otobüsü istemiyoruz hocam biz. Ben istemiyorum. Ben orada 10 gündür konuþtuðum binlerce kiþiden kimse istemiyor. Getirip durmayýn þu partileri, bildirileri, dandik gazetelerinizi. Ben yokum bugün mitingde, gelmiyorum. Sabaha kadar da hiç uyumadým zaten, at gibi uyurum geceye kadar, gece kalkýp gelirim yine.

Her yerde Gezi Parký'nýn istekler yazýlý.
    Kafasýna esen parti - örgüt - dernek parkýn isteklerini yazdýrmýþ afiþlere, asmýþlar parka.
    Hepsi farklý birbirinden, biri diyor kalk gidelim, diðeri diyor bok yeme otur.
    "Anayasanýn Gezi Parký'nýn temsilcileri ile yeniden yazýlmasý." diye madde gördüm be istekler arasýnda. Böyle bir örgüt bastýrmýþ afiþe, asmýþ oraya. Ruh hastalarýna bak, anayasa yazýlacakmýþ Gezi temsilcileri ile beraber. Yavrum sen kimsin? Gezi temsilcileri kim? Yahu orada yaþýyorum ben, benim neden haberim yok? Temsilcimiz mi var bizim? Bizim ne istediðimiz bile belli deðil yahu.

7 maddelik liste sunulmuþ.
    Kim sundu - kime sordu - maddeleri kime sordu bilmem fakat bok kabul edilir. Gezi'de olan kalabalýk fazla büyümüþ onlarýn gözünde, öyle bir sürü vali - emniyet müdür görevden aldýracak kuvvetimiz yok bizim, býrakalým kör bakmayý. Bunlarýn yüzünden de maðlup olacaðýz. "Gezi Parký Projesi Ýptal Edilsin" de bit iþte. Yetsin bu þimdilik. Ama yoook, yýllardýr görmediðin kalabalýðý sana geldi zannettin ya, hemen rant bekle, haysiyetsizler. O maddelerden hepsi kabul edilmediði zaman yine maðlup sayýlacak o halk. Lan tamam Tayyip'e karþýyýz falan da karþýnda da devlet var. Devlet bu. Sen ise iþgaldan baþka bir þey yapmýyorsun, orada eylem falan yok, çingene panayýrý artýk orasý, iþgal ettik bittik halka açacaðýz dediðimiz yerleri, milletin kafa çekip çekip sýzdýðý çadýrlar dolu etraf, Ankara kan aðlarken halaylar çeken densizler dolu.

Bir de barikatlar mevzusu var.
    Hani polis oraya giremez konularý.
    Polis bizi yavru kediler gibi daðýtýr oraya girse. Yaptýðýmýz 10 barikatýn 8 tanesini aþmak bir panzerin 3 dakikasýný almaz. Diðer 2'si de 5 dakika ya sürer - ya sürmez. Hayatýnda panzer görmemiþ, Toma'ya panzer diyen adamlar gaza geliyor orada. Google'a yazýp bakalým panzer nedir. Bir de barikatlara tekrar bakalým sonra. Polis kendi girmiyor oraya. Giremiyor deðil, girmiyor. Ya parkta çok çocuk var, bebek var, ihtiyar var diye ya da bunlar nasýl olsa kendi kendi yiyecek diye, bilemiyorum. Ýkisi de yatýyor benim aklýma.

Ýstisnasýz her sabah kavga var.
    Kadýnlar - erkekler - gruplar. Promil sýnýrýný aþan herkesin bir kavgasý var. Tuvalet sýrasýnda, yemek sýrasýnda, yer sorununda ... revire durmadan hasta taþýnýyor. Ya alkol komasý, durmadan kusanlar ya da kavga edip bir yerleri parçalanan tipler. Polis gelmese bile revir çalýþýyor yani. Toz pembe deðil orasý. Dün ilk kez yemekte kavga çýktýðýna þahit oldum. Ýnsanlar yemek kalmadý diye yemekhaneye laf atmaya - baðýrmaya baþladý. Hani þu bedava yemek daðýtýlan yer, oradan bahsediyorum. Hani herkesin gönüllü çalýþtýðý, halkýn getirdiði malzemeler ile o sýcakta ateþ önünde yemek piþiren arkadaþlar; heh iþte onlara baðýrýyorlardý "Madem yemek kalmayacak söyleyin lan, ne diye sýra beklettiniz!" diye. Birbirlerini dövüyorlar olmasýn diye aðzýnýn orasýna çarpamýyorsun da.

Eskiden içkileri toplardýk.
    Artýk olmuyor zira sayý inanýlmaz çoðaldý, hem içen grup sayýsý hem de alýnan alkol miktarý. Bunlar çoðalýnca biz de etkisiz kalýyoruz. Halkýndýr burasý dediðimiz yeri halktan da aldýk; ortaya karpuz kesip raký içiyoruz. Bak sahi ya; raký masasý falan kuruluyor.

Bizim bir liderimiz yok.
    Bize bir lider lazým.
    Mehmet Ali Alabora oynadýðý banka reklamlarý yüzünden,
    Zülfü Livaneli geçmiþindeki Chp vekilliði yüzünden,
    Sýrrý Süreyya Önder de Öcalan'a yakýnlýðý yüzünden istenmiyor.
    Bize; bizi bir parti altýnda falan toplamayacak, teþebbüs etmeyecek, sadece Gezi'yi temsil edecek biri lazým ama bulamadýk, çýkaramadýk. Her parti rant peþinde koþup böldü de böldü bizi, her kafadan ayrý istekler çýktý. Gir parka, dolaþ, en az 50 tane farklý istek var altýnda farklý partilerin adý olan afiþlerde. Oradan bir siktirip gitseler çok daha güzel olacak aslýnda.

Sýcak bira içiyorlar.
    Bunca yýllýk alkolik adamým ki aslýnda deðilmiþim bak 10 gündür aðzýma sürmedim; lan arkadaþ sýcak bira içeceðime bamya suyu içerim ben. Hayatýmda hiç bamya suyu içmediðimi ve bamyayý masada dahi görmeye dayanamadýðýmý da belirteyim. Öyle lanet, öyle iðrenç bir þey sýcak bira. Hele ki o sýcakta. Dertleri o biradan zevk falan almak deðil yani. Kafayý bulup ona buna yavþamak. Etraftaki insanlara bak biz içiyoruzu göstermek. Ýnsan baþka türlü sýcak bira içmez çünkü. Güzel güzel konuþtu bu sabah bir abi, 6 gibi. Baþka bir grupla alkol hakkýnda konuþurken bizim yanýmýzdan bir kadýn atladý. Bizim Tayyip'den ne farkýmýz kalýrmýþ yasak dersek, o birasýný içip Þerefine Tayyip demeye gelmiþ oraya. Hemen arkamda sabaha kadar içip içip, 4 gibi sýzýp, 6 gibi uyanýnca "Bira var mý?" diye sorup o saatte yeni birasýna da baþladýðýný belirteyim bu ablanýn. Adam da o kadar naif anlatýyor ki derdini özür dileye dileye. Ama abla sarhoþ. Ki dediðim gibi adam taa karþýyla konuþuyordu, lafa atladý bu. Sarhoþ ama, laf anlamýyor. Yasaklayamazsýnýz diyor. Artýk en sonunda "Biz yasak demiyoruz, öneri sunuyoruz. Ne kazandýk ki kutluyoruz?" dedim ve abla utandý, elinden bira þiþesini býrakýp usuuuulca kafasýný önüne nah eðdi. Cak cak konuþmaya devam etti yine. Umursamadýk artýk, ne yapalým. Ne yapalým yani? Sen söyle cidden, biz ne yapacaðýmýzý bilemiyoruz, sen söyle onu yapalým.

Sabah çöp toplayan ekip ilk kez sinirliydi bugün.
    Kýrýk bira þiþesini temizlemekten yoruldular. Yerlerden izmarit toplamaktan sýkýldýlar. Artýk çatlak sesler yükseliyor, görün bunu artýk.

Ki iþin diðer tarafýna geleyim; maddi külfet.
    Hadi ben iþverenim, iþi býrakýp geldim. Millet yýllýk izninden kullandý geldi ama oraya, izinler bitiyor. Öðrencilerin finalleri - bütleri baþlýyor. Taksim'e ulaþmak kolay deðil, ülke gibi þehir Ýstanbul, insanlar her gün en az 20 lira ulaþým parasý veriyor. "Paramýz kalmadý akbil doldurmaktan" laflarýný duymaya baþladým ben çok kiþiden. Paralar bitiyor, izinler bitiyor, akbiller bitiyor ama hala bizim ne yaptýðýmýz belli deðil, toplan dur.

Ankara kan aðlýyor dün gece, onca arkadaþým gözaltýna alýndý, oralardan doðru etrafa ulaþýp numaramý vermeye, partiden vekillere falan ulaþýp gözaltýndan adam almaya çalýþýyorum ben ama bizim orasý halay çekiyor. Anca halay, bir bok yok baþka. Gidip dedim artýk, yahu dedim diðer þehirler bizim baþlattýðýmýz direniþte kan kusuyor, Ankara periþan, býrakýn halayý. "Halay eylemin namusudur, halay durmaz." diyor bana hadsiz. Halay için anayasa falan yazýlmýþ demek.

Dilek balonu denen bir bok var, o moda oldu.
    Yak gitsin. Ýþaret fiþeði, yolla gitsin.
    Gece beraber kaldýðýmýz çocuklar anlatýyor ki çiçek çocuklardý cidden, muazzam insanlardý hepsi, beni de eklediler, buradan sevgi - saygý sunuyorum onlara. 1993 doðumlu birine saygý sunacaðým aklýmýn ucundan geçmezdi fakat Haliç Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliði okuyan Ozan; eleman cidden hak ediyor. 93'lüyüm dediði an lan dedim acaba 3 gündür uyumadým diye mi sohbet edebiliyorum bununla diye düþündüm. Sabaha kadar inanýlmaz güzel sohbetler ettik. Limonata, kola içtik. Emre vardý yine ayný bölümden, keza o da muazzam çocuk.
    Ne diyordum, dilek balonu. Ozan anlattý; elemana demiþler ki; hocam, rüzgar da yok, atma parkýn içinde. Ama dana dinlememiþ, parkýn içinden dilek balonu göndermiþ. O da aðaca takýlmýþ, yakmýþ aðacýn dallarýný. Az kalsýn aðaç yanýyormuþ, parkýn Divan Otel çýkýþýna gidip bakýn. E þimdi biz ne yapalým bu tiplere?

Park düþüyor. Park iþi sadece laylaya vurdu. Gece 2'den sonra zor yürüyor insanlar alkolden.
    Hiç bir þey kazanmadýðýmýz halde kazandýk havalarýna girdik.
    Ýþin kötüsü kazandýk havasýndan bile sýkýldýk artýk. O bile bitiyor.
    Gezi düþüyor. Gezi bir tane bile olasý bir istek belirtmeden daðýlmak üzere.

Ýy þeyler yok mu?
    Az da olsa var.
    Bir kere dün gece beraber sabahladýðýmýz bir arkadaþým var buradan, çok çok severim kendisini, yine kendisi belli etmek isterse kendini yazar. 6 - 7 kiþilik bir grup çok güzel vakit geçirdik sabaha kadar.
    Selçuk ve eþi var bir de.
    Karþýmda çadýr kurmaya çalýþýyorlardý. Gidip fener tutayým dedim, dedi abi ben çadýr kurmasýný da bilmiyorum. E dedim ben de bilmiyorum. Baþladýk uðraþmaya. Sonra yukarýda bahsettiðim Ozan geldi iþte, 6 elimizle bir çadýrý doðrulttuk. Süper insanlardý.

Taksim Point Hotel var.
    Oteli aradým 1 - 2 saat önce, bir görevli adý aldým. Ardýndan farklý þehirlerde nazýmýn geçeceði arkadaþlarý aradým, o þehrin meþhur neyi varsa otelin personeline gönderdim. Kastamonu'dan çekme helva, Ýzmit'den piþmaniye, Afyon'dan kaymak, vs ... arkadaþlarým o otelin personeline kargo yaptý.

Zira otel bize kapýlarýný öyle bir açtý ki; otel resmen bizim.
    Lavabo sorun orada, özellikle kadýnlar için. Fakat adamlar 3 katta 3 lavabo açtýlar, lobileri bize býraktýlar, her yere uzatma kablolarý ile çoklu fiþ çekmiþler, þarj ettik telefonlarý. Tuvaletler sürekli temizlendi. Gece bir ara gittiðimizde kaðýt havlu olmasý gereken yerde tuvalet kaðýtlarý vardý ve "Kaðýt Havlumuz Kalmadý - Kusura Bakmayýn." diye not yapýþtýrmýþlardý. Lobinin koltuklarýnda uyuyordu direniþçiler. O oteli sevelim. Tuvalete her geleni otel müþterisi gibi karþýlýyorlar, öyle "iyi hadi geç geç." havalarý asla yok. Müthiþti.

Baþka da bir þey yok aslýna bakarsak.
    Yardýmlaþma yine var, azalma yok.
    Saygý yine var, taciz yok, hýrsýzlýk yok.
    Fakat yukarýda yazdýklarým gerçek. Beni azýcýk bilirsiniz, laf saklayan adam deðilim ben, ne görüyorsam, ne düþünüyorsam onlarý yazdým. Konuþtuðum insanlarýn çoðu da katýlýyor düþündüklerime.

Polis lazým bize.
    Rahat bize battý.
    Gezi bok oluyor, 2 - 3 gün önceden haber vereyim.

Öyle þeyler yazdým ki; sanýlmasýn vazgeçtim Gezi'den.
    Evet, aklým Ankara'da. Orada var mücadele, burasý gibi panayýr yok.
    Fakat baþladýðým iþi yarým býrakmam artýk, Gezi'den dönmem. Sadece bugün miting var diye yokum, kýzýyorum partizanlýk olunca fakat gece yine oradayým. Yarýn gece. Sonraki gece.

Gezi'ye ilk giren deðilim, direniþe ilk katýlan deðilim o parkta fakat söz veriyorum, son çýkanlardan olacaðým. Ama acilen bir lider seçip, sadece Gezi için siyasi çizgisi olmayan bir lider seçip; mantýklý, devletin kabul edeceði istekler sunmazsak kaybetmek üzereyiz.

Moral bozmak isteyeceðim en son þey.
    Fakat yalan yere ümitlendirmek daha kötü moral bozmaktan.
    Acý gerçekler iyidir tatlý yalanlardan.

Biz burayý bok ediyoruz, evden çýkýn, gelin, burayý kurtarýn bizden.
    Biz beceremedik, beceremiyoruz.

Orada bir çok insanla tanýþtým beni sadece John olarak bilen.
    Onlara söyledim adýmý elbet tanýþýrken, bu yazý da gerçek adýmla bitsin madem.
    Gezi'den sevgiler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29

Taksim Meydaný Kýzýl Meydan oldu!
    S.A.Gezi Parký'ndaki aðaçlarýn kesileceði gerekçesiyle baþlatýlan Gezi Parký eylemleri 13. gününe girdi. Ýlk baþlarda masum çevre eylemi olarak baþlayan gösteriler daha 3. günün sonunda yerini terör eylemlerine býrakýrken, 13. günde yani bugün ise Gezi Parký terör örgütlerinin karargahý haline gelmiþ durumda. Aðaçlar kesilmesin diye baþlayan eylemden geriye ise meydandaki yakýlmýþ iþ makineleri, otobüsler ve terör örgütlerine ait pankartlar kaldý. Polis kayýtlarýna göre Gezi Parký'nda þu anda tam 13 terör örgütü yuvalanmýþ durumda. Öyle ki, Taksim Meydaný ve Gezi Parký'ný görüntüleyen Rotahaber muhabiri, parkýn bazý yerlerinde örgüt elemanlarýnýn engellemesiyle karþýlaþtý. Fotoðraf çekilmesine izin vermeyen örgüt üyelerinin o alanlarda ne saklandýðýný ise akþamlarý savaþ alanýna dönen sokaklar ortaya koyuyor. Taksim Meydaný'nýn hemen giriþinde sizi karþýlayan 'Kýzýl Meydan'a hoþ heldiniz' yazýlý pankart ise herþeyi özetliyor. Ýþte bir zamanlar orada 'Gezi parký' vardý.ROTAHABER AEO.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

taksim iþgaline son

Kullanýcý Bilgi Menüsü

hamit her seyi guzelce anlatmissin agzina yuregine saglik hani çitalar av yakalarlar sirtlanlar ve aslanlar avini ellerinden alirlar ya malesef taksimdeki olaylarbuna benziyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

her birey bir amaç için mücadele ediyor orda. bence çok yanlýþ herkes bir amaç için mücadele vermeli. bdp'liler öcalan posteri ile kürdistan bayraðýný açýyorsa bu yanlýþ. zaten bdp ile anlaþmayý baþbakan yaptý. kürtlerde þimdi aralarýnda bölündüler. meclise girmek istiyorsanýz aranýzdaki alevileri dýþlayýn. bitirin barýþ süreci saðlansýn. Arkadaþlar vatan haini olmayan her birey benim için birdir. aleviside sünniside kürdüde katolik olanýda yahudi olanýda bu ülkeyi sevmeli. orda sadece ATATÜRK posteri ile TC bayraðý olmalýydý. ama malesef herkes bir þeyler taþýyor, karmaþa tek kelimeyle karmaþa. yeter artýk herkes ne olursa olsun, yeterki vatan haini olmasýn. amenna. bir insan seçemediði dini için öldürülmemeli, kýnanmamalý. yadýrganmamalý. dýþlanmamalý.dini tartýþmak din hakkýnda konuþmak yüz kýzartýcý bir suç. herkes istediyi þekilde yaþasýn. nikap giymek isteyen giysin baþýmýn tacý, baþý açýk yaþamak isteyen oda kendi kültürünü yaþasýn. bu çaðda bunlarý yazmak çok zoruma gidiyor. bana vatan haini deðil vatan sever lazým. dünyada azda olsa o kadar iii insanlar varki, kürtlerin hepsi kötü diyemeyiz. alevilerin hepsi kötü diyemeyiz. sünnilerin hepsi kötü diyemeyiz, katoliklerin hepsi kötü diyemeyiz, yahudilerin hepsi kötü diyemeyiz. mutlaka aralarýnda çok deðerli insanlarda vardýr. hepimizin amacý bir olmalý ülkemiz bayraðýmýz ve özgürlüyümüz olmalý. laik olmadanda bunlarý yapamayýz, öncelikle laik olmalýyýz. bizi dýþardan içerden bölmek isteyenlere izin vermemeliyiz. arkadaþlar geçen gün antakyada bir suriyeli polis elbisesi giymiþ halký kýþkýrtýyor, diye halk tarafýndan yakalandý, o þerefsiz suriyeli nerden buldu polis elbisesini ona verene yazýklar olsun allah belasýný versin. yeter artýk býktýk usandýk. nereye kadar devam edecek herkes tedirgin kimse rahat deðil. üzerimize çok büyük baskýlar yapýldý. artýk baþýmýzý dik tutmanýn zamaný geldi. bu ne demenin zamaný geldi geçti bile böyle devam ederse, bu iþten sadece yabancý ülkeler nasibini alacak. iktidarýn yaptýðý hatanýn telafýný halk vermemeli iktidar hata yaptý. hatasýný düzeltsin. iktidar herþeyiyle haklý doðruyu bilen deðil, baþýmýza ne geldiyse iktidardan geldi ülke rahattý, maddii sýkýntý dýþanda o kadar genel sorun yoktu þimdi ise sorunlarla baþ edemiyecek düzeye geldik. Neden ? Amerikaya angece oldu diye. beni ülkem, ülke insaným bayraðým ve TC. kurucusu dýþýnda hiç kimse ilgilendirmez. herkes geçmiþe deðil geleceye bakmalýdýr. kinle dolu bir nesil yetiþtirmeye kimsenin hakký yok. selametle.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Taksime gidip Taksimin Son Halini Gören Varmi ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ben demin haberlerde izledim çok kötü her taraf darma daðan, kendini bilmez bir kaç gösterici saðý solu ateþe veriyordu, sonra monotofu polis aracýnýn üzerine attýlar. çok yazýk çok üzülüyorum.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

"izmirli hamit" süper yazmýþsýn. sonuna kadar okudum.
    herþeyi tane tane detaylý anlatmýþsýn. hem edebiyatýndan dolayý takdir, hemde emeðinden dolayý teþekkür ederim. (kendi adýma tabi.)
    aslýnda caným sýkýlýyor diye bir kaç gündür haberde seyretmiyordum. özellikle ilk polislere atýlan taþ ve molotoflu maddelerden sonra. senin yazýný okuduðuma sevindim. haberdar olduk sayende...
    abi adamýn .ýçý (afedersin) sýkýþýnca imdat polis diye baðýrmayý biliyor ama utanmadan polise taþ vs atýyor...aklým almýyor. nasýl bir haysiyet,þeref, onur dur bu?
    yeðenim doktor. cerrah paþada. oda oranýn müdavimlerinden. olaylardan sonra "gitme" dedim kaç kere. "mesele aðaç meselesini aþtý devlete zarar veriyorsunuz" dinletemedim. oda hamit gibi yarým býrakmak istemiyor...
    her neyse...kýsaca ben polis olaylarý olduðu andan itibaren böyle bir eyleme karþý idim... hala karþýyým. siyasi partiler seçim mitinglerinde toplayamadýklarý milleti burada görünce (hamitin dediði gibi) kendileri için geldiler sanýp harekete geçtiler...(bu da çok komiðime gidiyor.) tabi birde olaylý günlerdeki cami olayý var...hiç girmeyeceðim bu konuya.. iyi provake ettiler ama tutmadý diyelim...
    neyse...allah vatana millete zeval vermesin...
    inþallah bu eylemlerde hayýrlar getirir, eylemsizliklerde.
    vatan bizim vatanýmýz, bu topraklarda yaþayan insanlarda.
    iyi þeylere sevinir kötü þeylere üzülürüz. allah herþeyin hayýrlýsýný nasip etsin...
    ve görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler.
    selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bugün Ki olaylar basýna yansýmasýna raðmen haberlerde gösterilmiyor bu gün 185 otobüsdolusu polis ve halk yola çýktý taksime geliyor ayný þekilde izmirdende destek geliyor.

4 ölü var adliyeye polisler daldý ve 50 avukat ve savcý dövülerek tutuklandý.

erdoðan amerikaya türkiyeyi satmýþ erdoðan bu büyük desteði amerikadan alýyor

Atatürkçülüðü yok etmek kaldýrma ve bayraðýmýzý indirmek istiyor buna karþýlýk amerikanýn arkasýna sýðýnan erdoðan türkiyeyi tamammen bozacak.

Polise vur emri geldi

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çok korkuttun bizi yaa... kaç yýldýr söylüyoruz herþeyimiz elimizden alýnmak üzere diye inþallah, ATATÜRK'çü cumhuriyetçi laik zihniyet kazanýr. vahh vahh. insan ülkesini yurdunu evini baþkalarýna satarmý? demekki tam amerikaya boyun eymiþ.
    LEBEN ?

Sayfa 2/5 ÝlkÝlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri