Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: 10 yıllık ehliyet dönemi geliyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 10 yıllık ehliyet dönemi geliyor

AK Parti'nin yasa teklifi ehliyetin 10 yıllık geçerli olmasını öngörüyor.

1

AK Parti milletvekillerinin geçen cuma TBMM'ye sunduğu Torba Kanun Teklifi'nde sürücü ehliyetitlerile ilgili önemli düzenlemeler var.
    İLK KEZ ALANLAR ADAY SÜRÜCÜ

Teklif yasalaşırsa ilk defa ehliyet alanlar, 1 yıl aday sürücü olacak. Aday sürücüyken alkollü araç kullananların ehliyetleri iptal edilecek.
    "ÖMÜR BOYU EHLİYET SONA ERİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın sık sık eleştirdiği "18 yaşında ehliyet alıp ölene kadar kullanma" dönemi de teklifle bitiyor.

343 TL CEZA

Teklifle sürücü belgeleri süreli olarak verilecek. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesiyle araç kullananlara 343 TL idari para cezası kesilecek ve sürücü belgesi geri alınacak.
    Ehliyetlerin geçerlilik süreleri, yenilenmesinde aranacak şartlar ile diğer usul ve esaslar yönetmelikte belirlenecek. Ancak genel eğilimin "10 yıllık ehliyetler" yönünde olduğu belirtiliyor.
    Teklife göre trafik idari para cezasının teblig tarihinden itibaren bir ay içinde ödenmesi gerekiyor. Bir ay içinde ödenmeyen cezalar için her ay yüzde 5 faiz uygulanacak. Aylık faizin hesaplanmasında ay kesirleri tam ay olarak dikkate alınacak. Vatan'da yer alan habere göre, yabancı plakalı araçların plakasına, sürücüsüne, işletenine veya gönderenine uygulanan trafik idari para cezaları tahsil edilmeden bu araçların yurt dışına çıkışlarına izin verilmeyecek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu yasanın en önemli eksiği halâ yerinde;
    1-Üst düzey kamu görevlilerinin,
    2-Parlamento üyelerinin sıradan vatandaşlar gibi trafik yasalarına uymak zorunda olduğu açıkça belirtilmelidir.:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Vatandaşı soymanın başka bir yolu.Allah için bir kere de şu milletin hayrına bir şey yapsınlar artık.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kucer usta 100/100 hak veriyorum.parti tartışması yaratmak istemiyorum ama,bu milleti heryerden kıstırıp para tuzakları hazırlıyorlar.ötv, kadv, araçlara K belgesi bilmem ne.hepsi para tuzağı...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tmm işte gene bizleri soyacaklar geçen gün başıma bişe geldi kadın savcının biri ters yoldan geliyor bende karşıladım onu geri çık ters yoldasın dedim umrunda bile olmadı biliyonuzmu telefonla biyerleri aradı memur geldi ne dese beğenirsin o savcı terstende gider düzdende çek arabanı savcının yolunun üstünden dedi patronların ikna etmesiyle çekildim yoksa hayatta çekilmezdim işte bu bitmeli tr de devam ettine göre dağa gidecek çok yolumuz var..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar 10 yılı geçen ehliyet sahipleri şu an için ne yapmalı? mesela ben 2005 tarhinde ehliyet sahibi oldum, ve halen ceybimde herhangi bir tadilat veya değişikliye uğramadı.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri