REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Işıklı Santral bağlama sorunu ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Işıklı Santral bağlama sorunu ?

Merhaba saygı değer arkadaşlar bir şantiye bana iş verdi, bugün işin bir kısmını yaptım geriye koca bir santral kaldı o nasıl bağlanıyor bilmiyorum hayatımda ilk kez ondan bağlıyacam. içini açıp baktım bağlantı comport ptt1 ptt2 ptt3 ptt4 ve lpt 1-2-3-4-5-6-7-8 var bu santralın içine ne nasıl bağlanıyor 220 volt elektrik içine bağlanıyormu bağlanıyorsa nasıl bağlanıyor, girişler çıkışlar hangileri. 220 volt girişi ve çıkışı hangileri artı telefon girişi ile çıkışı hangileri, santralin dış tarafından bakıldığında kırmızı sarı ve yeşil gibi renkli lambaları var gibi tabii ışıklar yanınca lambalar farklı yanabilir, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar yukarda bahsettiğim santraldan hiç bir elektronikçi arkadaş bağlamadımı acaba kimsenin bu santral hakkında teknik bilgisi yokmu?
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Mümkünse resmini çek ve markasını yaz, böylece yardım eden daha cok olur.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet aynen çok haklısın aklıma gelmedi bir an. artık şantiyeye gidince hem dışardan bir resim hemde içerden bir resim çeker eklerim uyarı için teşekkür ederim
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

santral büyük ihtimal Multitek markadır.

PTT 1 -2-3-4 dedikleri normal telekomdan gelen hatların bağlandığı girişler dir.

1 den 8 e kadar olanlarda dahili telefon aboneleri yanı hangi masaya hangi odaya ne verilecekse onu vereceksın ilk numara operatör numarasıdır butun programlamalar ordan yapılır 220 v kablosu içinde olması lazım. Eğer kullanılmış bir santral ise içine bakmak lazım.

ama tarifinden Multıtek olduğuna kanıt getiriyorum.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Saygı değer volkan abi öncelikle yardımların için çok ama çok teşekkürler ediyorum. santrali aynen yazdığın gibi kurdum vede çalıştı yalnız santrali kullanan şirket bugün beni aradı. sorun var dedi, sorunda şuymuş şimdi pttden dışardan santrale gelen 3 telefon hattı var, biri aradığında herşey normal görüşülüyor dendi bana yalnız diğer 2 nomaradan biri görüşme esnasında arandığı zaman ana santral makinesi meşgul çalıyor dedi bana. santral kullanılmış ve markası multitek doğrudur. 220 volt kablosuda mevcut yazdığım sorun dışında herşey normal, bu sorunu nasıl halledebilirim saygılarımla aliharbiye
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Saygı değer volkan abi öncelikle yardımların için çok ama çok teşekkürler ediyorum. santrali aynen yazdığın gibi kurdum vede çalıştı yalnız santrali kullanan şirket bugün beni aradı. sorun var dedi, sorunda şuymuş şimdi pttden dışardan santrale gelen 3 telefon hattı var, biri aradığında herşey normal görüşülüyor dendi bana yalnız diğer 2 nomaradan biri görüşme esnasında arandığı zaman ana santral makinesi meşgul çalıyor dedi bana. santral kullanılmış ve markası multitek doğrudur. 220 volt kablosuda mevcut yazdığım sorun dışında herşey normal, bu sorunu nasıl halledebilirim saygılarımla aliharbiye
    arkadaşım bak multtekın ankara yetkili servisini ara ana operatör telefonu mesgul iken diğer belirlenen bir dahili telefonda çalma programı nedir diye sor. Program kodlarını vereceklerdir sana bu işlemede Dahili PBX işlemi denir . Ama sana şunu diyeyım cok gıcık bir santraldir beni telesis Ofex ve multıtek santral işinden soğutan marklardır.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Kullanıcı Bilgi Menüsü

volkan abii şantiyeye gitmeden evvel mesaj gelmişmi diye baktım, sizde ofline idiniz bende sizin yazdığınız gibi yapıp internetten teknik servis telefon nomarasını alarak istanbul fabrikasını santral başında iken aradım ve kodları bana söyleyip bende konsol makineye aynen girdim şimdilik sorun kalmadı inşallahta artık sorun olmaz hakketen bu tip işler hem çok zor hemde karmaşık bişey bende ilk defa santral bağlıyorum. inşallah bir daha sorun olmaz. benimle ilgilendiğiniz için size çok müteşekkirim allaha emanet olun saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    volkan abii şantiyeye gitmeden evvel mesaj gelmişmi diye baktım, sizde ofline idiniz bende sizin yazdığınız gibi yapıp internetten teknik servis telefon nomarasını alarak istanbul fabrikasını santral başında iken aradım ve kodları bana söyleyip bende konsol makineye aynen girdim şimdilik sorun kalmadı inşallahta artık sorun olmaz hakketen bu tip işler hem çok zor hemde karmaşık bişey bende ilk defa santral bağlıyorum. inşallah bir daha sorun olmaz. benimle ilgilendiğiniz için size çok müteşekkirim allaha emanet olun saygılarımla aliharbiye.
    Neyse sorunu çözmüşsun. Multıtekın pek programlarını bilmem. Ama bir Alcatel desen Karal desen Netaş desen heleki Alcatel Oxo ya çamaşır bile yıkatırım tabiri caizse ama bama Telesis ve Multitek deme.

Santral işinde Alcatel- Sıemens - Nortel Netaş- Lg Erıcsoon gibi markalar çok iyidir. Karel yerli üretim ama daha istenilen kalitede ve özellikte santral yapmadılar maalesef.

Ama sana şunu diybilirim santral işi zevklidir. Ben gemelde santralin programla ave eğitim kısmı ile ilgilenirdim arasırada eleman yoksa montajını yapardım tabi biz bu tip değil daha cok 30 ile 250 ve daha fazla aboneli santralin montajlrına giderdim az olanlara ben bakmıyordum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

volkan abi işin zor tarafı bir sürü marka var ve bu bir sürü markaların mektup gibi kodlarını ezbere bilmek gerek yada özel bir not defteri tutmak gerekir. yarım kağıt dolusu rakam söylediler bana hepsini tek tek girdim dediğin gibi program işi zevkli ama hassas iş işte neyseki başardım, işin en tatlı tarafı iş bitince insanın yüzü gülüyor, adamlarda memnun kalıyor, sorması ayıp çok özürdilerim örneğin bir mültitek telefon santral bağlantısına ne kadar para alınıyor, öğrenebilirmiğim, umarım abese iştigal bir soru olmadı ilgine tekrar teşekkürler saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri