Turkcell’in binlerce Kardelen’imezuniyet sevinci yaþýyor
Turkcell’in ÇYDD ile 13 sene önce hayata geçirdiði Kardelenler projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Kardelenler bursuyla eðitim hayatlarýna devam eden Kardelenler’den 2050’si liseden, 272’si üniversiteden mezun oldu.
Turkcell’in, Çaðdaþ Yaþamý Destekleme Derneði (ÇYDD) ile ekonomik imkansýzlýklarý nedeniyle eðitimlerine devam edemeyen kýz çocuklarýna, eðitimde fýrsat eþitliði saðlamak amacýyla yürüttüðü Kardelenler projesi, 2012-2013 eðitim yýlýnýn sona ermesi ile birlikte mezunlarýný verdi. Bu sene 13. yýlýný dolduran proje kapsamýnda Türkiye’nin dört bir yanýnda 2050 Kardelen liseden, 272 Kardelen ise üniversiteden mezun oldu.
Her eðitim yýlýnýn sonunda bir mutluluk tablosu…
Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Koray Öztürkler, “Mezuniyet dönemleri, Kardelenler için bir hasat dönemi gibi… Her eðitim yýlýnýn sonunda, mezun olan Kardelenlerimizin çizdiði bir mutluluk tablosu ortaya çýkýyor. Bu sene de binlerce kýzýmýz liseden ve üniversiteden mezun oldu. Geriye dönüp baktýðýmýzda 13 sene içinde 17 bin kýzýmýzýn lise, 1800 kýzýmýzýn üniversite mezunu olduðunu görüyoruz. Kardelenler projemizle verdiðimiz burs sayýsý 100 bine ulaþtý ve her yýl binlerce kýzýmýza burs vermeye devam ediyoruz. Bu çabamýz sonucunda Kardelenlerimiz öðretmen, doktor, mühendis, avukat ve hemþireler olup, topluma hizmet ediyorlar. Mezun Kardelenlerimizi tebrik ediyor ve daha nice baþarýlara imza atmalarýný diliyorum” dedi.
“Kardelenler tüm dünyaya örnek gösterilir hale geldi”
ÇYDD Genel Baþkaný Prof. Dr. Aysel Çelikel de “Turkcell ile birlikte yürüttüðümüz ve Türkiye’nin en uzun soluklu projelerinden biri haline gelen Kardelenler hedefe ulaþmadaki baþarýsý, sürdürülebilir oluþu nedeniyle tüm dünyaya örnek gösterilir hale geldi. Bu sene de binlerce Kardelenlerimiz mezun oldu ve bu yolumuza devam etmek için bize güç veriyor. Daha fazla kýzýmýza fýrsat eþitliði saðlamaya yönelik yeni projeler için kurum ve kuruluþlarý iþbirliðine davet ediyoruz” sözleriyle duygularýný dile getirdi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri