ÝÞTE TURGAY CÝNER’ÝN KANAL 1 HEDEFLERÝ !!!
Ciner Grubu’nun patronu Turgay Ciner, Kanal 1 ile ilgili hazýrlýklarý anlattý. “TurkishTime” dergisine konuþan Ciner “2006 yýlýnda Kanal 1 konuþulacak” dedi. Ýþte Turgay Ciner'le yapýlan söyleþinin devamý?
* Ulusal kanal ve yeni gazete projeleriniz vardý? Hayata geçecek mi?
Kanal 1 yýlbaþýndan sonra baþlýyor. Ve ikinci ulusal kanalýmýzý oluþturmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceðiz. Hatta Dünya Kupasý’ný o kanaldan vereceðiz. Dünya Kupasý ile Kanal 1’e vereceðimiz deðeri göstermek istiyorum. 2006’da Türkiye’de Kanal 1 konuþulmaya baþlanacak.
* Haber aðýrlýklý bir kanal mý olacak?
Hayýr, popüler bir kanal olacak. Biraz önce söylemek istediðimi anlatabildim mi, bilmiyorum. Çalýþan insana saygý duyarým. Ýþini iyi yapana hayran olurum. Dolayýsýyla medya veya maden konusunda çalýþan herkese, baþarýlý olan insana saygý duyarým, koþullara göre davranýrým. Bu, Turgay Ciner’in psikolojik oryantasyon kabiliyetinin de yüksek olduðunu gösteriyor.
* Medya iþi patron açýsýndan zor bir iþtir. Ama siz bütün bunlarý göðüslediniz, uyum saðladýnýz...
Benim medyada yaptýðým iþ yöneticiliktir. Yani bir þirketin iskeletini kurup akýþkanlýðýný saðlamaktýr. Haber masalarýnda oluþan haberlere karýþmam söz konusu deðildir. Býrakýn karýþmayý, haber odalarýna girdiðim gün sayýsý bile sayýlýdýr.
* Yabancýlar size de geliyor mu?
Geliyorlar. Yabancýlarýn buraya girmesinde bir sakýnca yok. Zaten giriyorlar. Halka açtýðýnýz zaman hisselerinizi alýyorlar. Forbes’un lisansý da var bizde. Benim söylediðim dominant unsur olmalarý; yani karar vermeleri... En azýndan bir yere kadar, eþit olarak örneðin ortak olabilir. Bugün Doðan Grubu’nda bir sürü yabancý ortak var. Yönetim kurulunda da yer alabilir. Yani bunlarýn hepsi doðal þeyler. Benim anlatmak istediðim tekil olarak karar verme süreci içinde bir D günü gelebilir. O D gününde orada insan unsurlarýnýn olmasý faydalýdýr yani.
Sabah

Teþekkur:
Beðeni:

Yer imleri