Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: 500 liraya pasaport olur mu?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 500 liraya pasaport olur mu?

Dünyanın en pahalı pasaportu Türkiye'de.

Ehliyet yenileme ücreti 101'den 15 TL'ye indi

EHLİYET yenileme ücretinin gelen tepkiler nedeniyle 101 liradan 15 liraya düşürülmesinin ardından bu kez de pasaport harçları tartışma yarattı. Türkiye'de 10 yıllık bir pasaporta sahip olmak için 513 lira bedel ödenirken İspanya'da ise pasaport için 46 lira alınması, “500 liraya pasaport olur mu?” sorusuna neden oldu.

'Pahalı pasaport eşitliğe aykırı maliyetine inmeli'

Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Avukat Şükran EROĞLU:

PASAPORTA dünyada en fazla para ödeyen ül***iz. Harçlar bir kazanç kapısı olmamalı. Devlet tüketicinin sırtından birtakım kalemleri kapatmaya çalışmamalı. Pasaport bedelini maliyetine indirgemeliler ki herkes bu hizmetten eşit olarak yararlansın. Bedel yüksek olduğu için birçok insan bu hizmetten yararlanamıyor.
    'Otomatik olarak zamlanan tek pasaport bizimki'

Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri grubunun kurucusu Suat ÖZÇELEBİ:

TÜRK pasaportu dünyanın en pahalı pasaportu. Türkiye nüfusu 76 milyon ama sadece 7 milyon insanın pasaportu var. Asgari ücret 801 lira, pasaport 513 lira. Bu insanlar gezmesinler mi? Şu anda Twitter'da “Pasaporta 513 lira veremem” etiketiyle kampanya yapıyoruz. 3 yıl önce kurulduk ve yaptığımız kampanya ile Haziran 2010'da pasaport fiyatlarını yüzde 50 düşürttük. Fakat dünyada otomatik zamlanan tek pasaport Türk pasaportu. Çünkü değerli kâğıt olduğu için her yıl yeniden değerlenme oranında zamlanıyor. Pasaportun ücreti aslında 72 lira, gerisi harç. Fahiş pasaport ücreti insanların seyahatini engelliyor. Seyahat özgürlüğüne göre Anayasa ihlali söz konusu. Talebimiz, bu ücretin dünya ortalamasına çekilmesi ve otomatik zam kıskacından çıkarılmasıdır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Fındık ve zeytin cenneti ülkemizde, fındığın kilosu ve zeytinyağının bukadar pahalı olması birtek banamı ilginç geliyor.

Pasaport denen seyin hakkı 50 tl.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Zaten Türk vatandasligindan cikmayi planliyordum. Cikmak icin bir baska neden

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu ülkede ve bu yönetimde herşey olur zaten herşeyi ***fi uygulamıyorlarmı. kesinlik her şey ***fi uygulanıyor. allahlarında bulsunlar bugünde bana polisin biri ***fi ceza yazdı 50 hızda gidiyordum neymiş emniyet kemeri takılı değil sadece ben takmamışımki benim gibi takmayan bir sürü insan var. neden herkese yazmıyorki. ceza yazdıkları araçlar pikap connect transpoder. otomobil hızlı gelse bile ne durduryor nede ceza yazıyor. her şey ***fi benim ve çocuklarımın rızkını yiyene yemeye çalışana haram olsun o para hakkımı helal etmiyorum.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Satıp satıp yandaşlara yedirdiler.Dolar fırladı.Tüik'in açıkladığı enflasyon zaten uydurmaydı.Sonunda bitti.Vatandaşı yolmayacakta kimi yolacak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar kimse beni yanlış anlamasın. hükümet yandaşları dışında hiç bir TÜRK vatandaşını düşünmüyor. hep yandaşlarına peş keş çekiyor. vatandaşıda soyup, haymatlos müslüman diye adlandırdıkları, ve ellerine geçse bizim kanımızı içebilecek bir düşmanlığa sahip olan yabancılar peşinde. Ben TÜRK olarak doğdum ve TÜRK'lüyümle iftihar ediyorum. Ama kimi insanlar bize Türk gözüyle bakmıyorlar, dil din ırk ayırımı yapıldı. işte bu bizden, bu bizden değil. bu bize gönül verenden, bu değil, bu bize yakın. bu değil. Kendilerini TÜRK vatandaşı olarak görmeyenler, zannetmesinler, bu ülke bizim değil, bu bayrak, bu vatan bizim değil, ben vatanımı bayrağımı ve ulu önder devletimizin kurucusu olan ATATÜRK'ü çok seviyorum, bana yapılan yanlışlıklar, haksızlıklar, cezalar. beni ülkemden asla asla soğutamaz, ben aslanlar gibi cezalarada haksızlarada yanlışlarada göğüs gelip yaşamaya devam edecem. saygı duyulması gereken insana saygı duyacam, saygımı hakketmeyen insanada sırtımı dönecem, ben ülkemi vatanımı bayrağımı ve bize bu ül***i bahşeden ulu önder ATATÜRK'ümüzüde sevmeye devam edeceyim. hepinizide çok seviyor, sevgi saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri