Hýzla geliþen ekonomisiyle tüm dünyada fýrtýna gibi esen Çin, otomotivde de iddialý. Amerika ve Avrupa pazarýný gözüne kestiren Çinli otomotiv firmalarý, bu pazarlara girmenin yollarýný arýyor. Bu yüzden, Uluslar arasý Otomobil Fuarlarý'nda boy gösteriyorlar. Çin malý otomobiller þimdi de Türkiye'de otomobilseverlerin karþýna çýkýyor.
Türkiye'de merakla beklenen Çin malý Chery, 6 yeni modeliyle ilk kez Autoshow'da sergilenecek. Alia, Kimo, Tiggo, S16, Queen ve Boss modelleriyle tüketiciyle buluþacak olan Cherry'nin, 2007 yýlý ortalarýnda Türkiye'de satýþa sunulmasý bekleniyor. Cherry markasýnýn distribütörü Mermerler Otomotiv yapýyor.
Autoshow'da Chery'nin 6 modeli sergilenecek: Kimo, Tiggo, Quenn, Boss, S16 ve Alia. Bunlardan Kimo 1.3 litre motor hacmine sahip. 87 beygirlik Kimo'nun maksimum hýzý 164 kilometre. 3800 d/d'da 118 maksimum tork üreten Kimo'nun uzunluðu 3700 mm, geniþliði 1580, yüksekliði 1527 mm. Bir diðer tanýtýlacak model ise Chery Tiggo. SUV segmentinin yeni oyuncusu olacak olan Tiggo'da 1.6 litre, 5 ileri manuel þanzýman görev yapýyor. Düþük yakýt tüketimiyle göz dolduran Tiggo, 100 km'de 7 litre benzin tüketiyor. 107 beygir üreten motora sahip olan Tiggo, sürücü ve yolcu hava yastýðý standartsunuluyor. ABS ve EBD donanýmlarýna sahip olan otomobilin, 6'lý CD çalar ve 4 hoparlörlü stereo ses sistemine sahip. 4 kapýlý sedan seçenekleri de sunan Chery'nin Quenn ve Boss modellerinde 2.4 litre, 130 beygir motorlara sahip.
400 BÝN KAPASÝTE
Mermerler Þirketler Grubu Baþkaný Yüksel Mermer, yaptýðý açýklamada modellerin tanýtým aþamasýnda olduklarýný söyledi. Çin'den ithalat izni olmadýðýný anýmsatan Mermer, "Þu anda Ýngiltere'de testleri yapýlýyor. Testler bittikten sonra ithalatý da baþlar. Bunlarý ithal etmek için AB'den izin almaya gerek yok. Ýzne Türkiye karar verecek" dedi. Ýzin alýnmasýyla Chery modellerinin isteyen Mazda bayilerinde satýlacaðýný bildiren Mermer, Chery'nin Türkiye'de fabrika çalýþmalarý da olacaðýný söyledi. Chery, ilk kez Frankfurt Motor Show'da dünya basýnýna tanýtýldý. 1997 yýlýnda kurulan þirket Çin'deki 100 yerli üreticinin en büyüklerinden. Motor desteðini Mitsubishi ve Lotus'dan alan Chery, yýllýk 400 bin araç üretme kapasitesine sahip. Üretiminde Alman teknolojisinden yararlanan Cherry'de 200'den fazla yabancý mühendis görev yapýyor.
53 ÜLKEDE SATILIYOR
Otomotiv sektöründe hýzla büyüyen Cherry, dünyanýn 53 ülkesinde satýlýyor. 18 farklý tip motor üretme kapasitesine sahip Cherry, ürettiði motorlarý 2007 yýlýnda Amerika'da satýþa sunmayý planlýyor


Teþekkur:
Beðeni: 



Alýntý

Yer imleri