Savunmada son konuþmacý olan baþkan Aziz Yýldýrým ilginç açýklamalarda bulundu.
![]()
[IMG]http://www.********.com/resimler/fenerbahce_logo_3.jpg[/IMG]
Fenerbahçe'nin UEFA'daki savunmasýnýn ayrýntýlar ortaya çýktý. Habertürk'ten Feridun Niðdelioðlu'nun haberine göre, yaklaþýk 7 saat kendini savunan Fenerbahçe'de son olarak baþkan Aziz Yýldýrým söz aldý.
Oldukça etkili ve düzgün bir üslupla konuþan Yýldýrým, artýk kararýn bir an önce verilmesi yönünde talebini yinelerken þu ifadeleri kullandý: "Bu süreçte savunmalarýmýzý o kadar saðlýklý ve net bir þekilde yaptýk ki; verdiðimiz CD'lerdeki detaylarda ve belgelerde bunlarý açýk açýk görebilirsiniz. Kendimizi daha nasýl savunalým. Biz temiziz. Bizi suçlayabilecek hiçbir kanýtýnýz yok. Ýstediðiniz soruyu sordunuz. Hepsine belgelerle cevaplarýný verdik. Temiz olduðumuzu kanýtlamak için sonuna kadar mücadele edeceðiz.
'NE YAÞAYACAÐIMIZI BÝLELÝM'
Her þey ortada. Ciddi bir oyunun içine düþtük. Bu kadar insaný savunma için getirdik. Ben 15 yýl önce baþkan oldum ve gelinen noktada ekibimle birlikte kulübün bütçesini 250 milyon dolarlara taþýdýk. Büyük bir spor kulübü olduk. Birçok branþta olimpiyatlara ve yarýþmalara sporcular yetiþtirdik. Savunmalar ve ek olarak verdiðimiz detaylar ortada. Artýk siz kararýnýzý verin ve Türkiye'de bize yapýlanlarý görün."
TANIKLARDAN SAVUNMA
Duruþmada Ýlhan Ekþioðlu, Tamer Yelkovan, Ertuðrul Özkök, Murat Öztürk, Serdar Kulbilge, Orhan Þam, Mehmet Yýldýz, Korcan Çelikay, Erdem Konyar, Yusuf Turanlý ve Ümit Aydýn tanýk sýfatýyla dinlenirken, ilginç diyaloglar yaþandý
ÝLHAN EKÞÝOÐLU (Yönetici): PEÞÝN HÜKÜMLÜ DAVRANIYORSUNUZ
"Siz peþin hükümlü davranýyorsunuz. Ceza aldým ama neden aldým? Ben bu olaylarý sizlere detaylarýyla anlattým. Hiç yorulmadan saatlerce de anlatabilirim. Ýki ayrý etik kurulu raporu oldu. TFF Tahkim Kurulu'ndaki bize suç verilsin mi verilmesin mi konusu ile ilgili yapýlan oylama iki kez deðiþtirildi. Tabii bunlardan sizlerin haberiniz yok. Ben, F.Bahçe aþýðý bir insaným ve kulübüme bu le***i sürmedim."
MEHMET YILDIZ (Sivas-F.Bahçe): MAÇI ÝZLEYÝN ASÝSTÝM VAR
"Tapelerde Sefer ile yaptýðým konuþma gündeme geliyor. Maçý izleyin bakýn bir asist yaptým. Asist yaptýðým maçta gol atmaktan neden korkayým. Bir telefon konuþmasý yüzünden bunlar baþýma geldi, kesinlikle suçlamalarý kabul etmiyorum."
KORCAN ÇELÝKAY (Sivas-F.Bahçe): NEDEN CEZA ALDIM, BEN DE BÝLMÝYORUM
"Ben 12 yýldýr bu iþin içindeyim, Bir tane sýkýntým olmamýþ. 'Ceza aldýnýz mý' dediniz; evet aldým. Ama inanýn cezayý neden aldýðýmý ben de bilmiyorum."
ORHAN ÞAM (G.Birliði-F.Bahçe): ÞEREFÝMÝZLE MÜCADELE ETTÝK
"Ben konu ile ilgili ceza almadým. Fenerbahçe'de de oynadým ama o maçta G.Birliði takýmýnda forma giyiyordum. Bütün arkadaþlarým ve ben þerefimizle mücadele ettik. Suçlandýðýmýz maçý izlediðinizde siz de bunlarý göreceksiniz."
MURAT ÖZTÜRK (F.Bahçe kaleci antrenörü): SERDAR'A BORCUMU ÖDEDÝM
"Ben, eski öðrencim Serdar Kulbilge'den ev borcum olduðu için toplamda yaklaþýk 15 bin TL borç almýþtým. Daha sonra bu borcu 3 bin liralýk bölümler halinde ödedim. Son olarak 5 bin TL borcum kalmýþtý. Onu da 2011 yýlý Þubat ayý sonlarýnda ödedim. Bu parayý bankadan ödedim ve maçtan kýsa bir süre önce ödediðim için bu þike parasý sanýldý. Fakat kesinlikle böyle bir þey yoktur. Ben ayný banka hesaplarý üzerinden Serdar'dan borç aldým ve geri ödedim. Hepsini bir kenera býraktým 5 bin TL'ye þike mi olur?" Murat Öztürk, banka dekontlarýný UEFA Tahkim Kurulu üyelerine sundu. Serdar Kulbilge de olayý doðruladý.
ERDEM KONYAR (Emenike'nin avukatý): EMENÝKE BERAAT ETTÝ
"Emenike için para sayma görüntüleri, transfer þikesi gibi asýlsýz iddialar ortaya atýldý. Ama Emenike hem TFF'den hem de mahkemeden beraat etti."
AVUKATLARDAN EMENÝKE SAVUNMASI
ÝDDÝALAR YÜZÜNDEN TÜRKÝYE'DEN AYRILDI
"Dikkate aldýðýnýz 16. Aðýr Ceza Mahkemesi ve polis fezlekesi uygulamalarýnýn en aðýr cezalandýrdýðý isim Emmanuel Emenike'dir... Kendisi bu asýlsýz iddialar yüzünden Türkiye'den ayrýlmak zorunda kalmýþtýr. Türkiye önce Emenike'nin para sayarken görüntülerinin olduðu iddiasýyla sarsýldý. Ýddianame açýklanýnca böyle bir olayýn yaþanmadýðýný gördük. Ancak Emenike bu dedikodular yüzünden Fenerbahçe'den ve Türkiye'den ayrýlmak zorunda kaldý. Ayrýca transfer þikesi suçlamasý yapýldý ama bu mümkün deðildi. Çünkü Emenike'nin kulübüyle sözleþmesi devam ediyordu. Kulübüyle anlaþmadan bu oyuncuya nasýl transfer vaadinde bulunabiliriz?"
ÝÞTE TAHKÝM ÝDDÝALARI
Tahkim Kurulu üyeleri, yapýlan savunmalarýn ardýndan yüzde yüz olan sabit fikirlerinden vazgeçti ve konuya daha ýlýmlý yaklaþtýlar.
2+1 yýl olan ceza; savunma sonrasý bir yýla düþürülecek ve bu da 5 yýl ertelenecek. Fenerbahçe, Þampiyonlar Ligi'ne katýlacak.
Tanýklýk yapmak için giden kiþiler, yöneticiler ve avukatlarýn savunmalarý oldukça etkili oldu. Söylenenler Tahkim üyelerini tatmin etti. Duruþmalý toplantý F.Bahçe adýna çok iyi geçti.
KARAR 15 TEMMUZ'DA BEKLENÝYOR
Fenerbahçe dün, UEFA Tahkim Kurulu'ndaki savunmasýný tamamladý. Tahkim Kurulu'nun kulüp hakkýndaki kararýný bir sürpriz olmazsa 15 Temmuz Pazartesi günü açýklamasý bekleniyor.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri