cooşkun hastaneye gidip mayıs 2014 mr rendevusu alırsa bilir dünyayı
Teşekkur: 0
cooşkun hastaneye gidip mayıs 2014 mr rendevusu alırsa bilir dünyayı
sıcağı sıcağına yazayım
sabah annem sağlık sorunlarından dolayı eve yakın devlet hastanesine gitti.
sabah 9:30a randevu aldık. zamanında gitti, buraya kadar hersey normal.
Odaya girmiş, doktor rahatsızlığını sormuş. annemde duzgun ve anlaşılır konusan biridir.
izah etmiş doktora. potasyum fazlalığı ve tiroid rahatsızlığı olan haşimoto hastalığını.
doktor yuzune bile bakmadan 58 yasında kadını fırcalamış. potasyum fazlalığından hastalık olmaz, bunun için banamı geliyorsun? haşimoto oldugunu nereden biliyorsunda bana haşimoto diyorsun? tahlil sonuclarındada bişey yok diyerek fırcalamış,odadan kovmuş tabiri caizse.
Halbuki potasyum fazlalığından annem dahiliye doktorları tarafından buyuk bir hastanenin aciline gönderildi.felç gecirme riski ve böbrek yetmezliği riski ciddi bir durumdur potasyum fazlalığı. haşimoto denen hastalığıda zaten yeni değil, 3 4 senedir kontrol altında olduğu, bildiğimiz bir hastalık. tedavisi ömür boyu ilaç kullanmak. yani tahlillerde de doktorun dediği gibi hersey normal değil.
Morali bozulmuş eve geldi erkenden. noldu dedim, olayı anlattı. annem hiçbir seyi abartmadan anlatır, kolay kolay sinirlenmez.onuda herzaman ben götururum, bu sefer bensiz gitti hastane yakın diye.
Şimdi bazen tvlerde izliyoruzya doktor dövenleri felan.
Annemin üzerine yemin ederimki, o tavırları lafları ben varken anneme yapsaydı, bu akşam benide ana haberlerde izlerdiniz.
diceksiniz ki doktordan iyimi bileceksin?
bende dicemki bu hastalıklar kontrol altında 6 ayda bir muayene edilmesi gereken, ilaç duzenlemesi gereken yaşlılık hastalıklarından. yani 3 4 farklı doktora gittik bunlardan dolayı. ilk kez değil. hem diyelimki doktor haklı bazı konularda, ama oraya hasta olarak karsısına gelen bir kadını kovmaktan beter edemez. Dua etsin ben yoktum.
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=JZjyURDLnLM[/YOUTUBE]
Konu MUTAF tarafından (24-07-2013 Saat 02:43 ) değiştirilmiştir.
sevgili mutaf annenizin durumu için gerçekten üzüldüm.öncelikle geçmiş olsun
saglık la ilgili sorununuz gerçekten önemli.kanımca bu konuda tek çare hastenelerin çogalması vede özellikle branş hastanelerinin.
bizler hastalanınca ilk önce devlet hastanesine gideriz.ama ne yazıkki devlet hastaneleri hem donanım olarak ,hemde tecrübeli doktor sayısında oldukça azdır.sadece belli başlı hatanelerde yer bulabilirseniz anca tedavi alırsınız
üniversite hastaneleri bu konuda oldukça iyi.ögretim üyelerimiz gerçekten çok iyiler.ama onları görmeden üniversitelerde belli servislerde tedavi almak neredeyse mümkün değil.polikliniklerde uzman doktorlar bile gözlerinin içine bakıyor.hocam görsün diyor.hastalığınız bir kanserse,bir organ nakli ise yandınız.işiniz cok zor.tabii tüm bölümler boyle değil.
bir cerrrahi onkolojide boyle.ameliyatlar yapılıyor ama.cok bastan sağma.paran yoksa kesip alıyorlar.içeride kaldımı kalmadımı pek umursayan yok.paran varsa prof güzelce temizliyor.gerekirse donduruyor vede tamamen kanseri siliyor.
bir radyosyon onkolojide paran varsa prof akıllıbombalarla tam hastalıklı ur a tedavi ile hastayı tamamen kurtarabilr.ama nedense bunu bir uzman doktor üniversitede uygulayamanaz.maalesef boyle.heryerde olmayablir.ama cogunda boyle
bir medikal onkolojide(kemik iliği tedavilerinde) kemoterapinizi tüm hastanelerde alabilirsiniz.ama nakil için belli üniversiteler mecburi.her yerde olmuyor.steril oda ve yatak sayısı az.hocayı görmeden,ona aylık muayne olmada.işiniz inanın çok zor.
özel hastanelerde bu iş tam tersi.hoca parası yok.kanser ve organ naklinden ek para talep etmiyorlar vede edemiyorlar.etmekte istemiyorlar çünkü bu hastalıklar için ödenen para fazlasıyla tatminkar.sadece hastalığın teşhisinde alıyorlar.yani nakil veya kanser raporunuz yoksa bu teşhisi koymak için yapılan tahlil ve teşhişlerde.(tahlil,ameliyatta yatak ek yatak ücreti.pataloji vs)alıyorlar.eğerki raporunuz hazırsa vermiyosunuz.ne hoca parası.ne bilmem ne.son sistem tedavi olanakları emrinizde.
develetimizin bir saglık sistemi vardır ama sağlıklı değildir kanımca.ama olan budur.en azında soyle diyorum ,bir özel hastanede teşhiş vede tedavi olabiliyorsunuz.bugun git yarin gel,uydurma teşhişler,uydurma ilaçlar yok.üzülerek diyorum ki durum boyle.
arkadaşlar kaç gündür tv de izliyorsunuz.sahte kanser ilaçları diye.hastalar 1500 tl ye ilaç alıyor sonra ölüyor.neden acaba.hiç düşündünüzmü
ak parti üyesi biri olarak benim tayyip Erdoğana olan hayranlığımın ona olan saygımın samimiyetimin öncelikli nedeni kendisine ve partisine yapılan darbe girişimleri, sokak gösterileri ve kartel medyayı arkasına alan istanbul sermayesinin karşısında dik durması geri adım atmaması vede onlara halkın oyuyla gelen bir başbakan olduğunu hatırlatıp ancak onların oyuyla o makamdan gidebileceğini hatırlatıp onlara herseferinde hadlerini bildirmesidir.....11 yıldır malüm darbe ve provaktiv eylemler neticesi sendeleyerek ayağına çelme takılarak bu günlere geldi...ekonomik ve siyasi olarak bu kadar önü alınmak istenen çılışamaz duruma getirilmek istenen tayyip Erdoğan ve bakanlarının muhakkak eksik vede yanlış yaptıkları şeyler olacaktır,sonuçta tayyip Erdoğan bir peygamber veya müveccim olmamakla birlikte,anasını vede babasının bile bazen tanımakta güçlük çektiği İNSAN denilen yaratıklarla bu işi götürdüğünü unutmamak gerek fakat aynı tayyip erdoğanın sağlık söktöründeki doktor ve eczane arasında kurulan ilaç çetelerinin medikal şirket görünümündeki hırsızların sofralarını nası dağıtıp kapılarına kilit vurduğunuda gördük....mutaf(basri)kardeşimin şikayetindeki olayın benzeri 19 aralıkta emekli maaşımı atm bana eksik verince benzerlik açısından aynı olduğunu anladım....benim ve kızımın aylık muayene+ ilaç gideri 47 lira...haaa gönül isterki daha az alınsın veya hiç alınmasın fakat vermeden almak ALLAHa mahsusturbe mutaf...ülkede 11 milyonu aşkın bir emekli kitlesinin maaşını ilacını ambulansını doktorunu hemşerisini veren bakanlığın karşılığında ne aldığına bakıp daha sağlıklı düşünmek gerekir...bunları söylerken sana katıldığımıda belirtmek isterim....
CİMBOMLU
günaydın diyelim...
:46:
arkadaşlar kaç gündür tv de izliyorsunuz.sahte kanser ilaçları diye.hastalar 1500 tl ye ilaç alıyor sonra ölüyor.neden acaba.hiç düşündünüzmü
neden.....
sahtesinden ölmüyorsa neden.....bir şey biliyorsan söyle bizde bilelim öğrenelim....
CİMBOMLU
bildiğimi yazayım....
sgk kurumu kanser dahil tüm ilaçları ödüyor.rapor cıkarıyorsunuz.eczaneye gidiyorsunuz alıyorsunuz.ilaçlar genelde protokol olarak yazılır.yani 4 veya 6 lı gruplar halinde.örnek abvd yazınınız googleye .bu tedavi ilaç grubunu lenfoma tedavilerinde kullanılır.
1.ne hikmetse eczaneye gitiğinizde bu ilaçlardan biri bulunmaz.bu ilaçlar ruhsatlıdır.eczacı ya yok der.yada yok da der.o da kelimesi el altından sahtesi.gidin okmeydanına ecza depoları çakılı.
2.siz almassınız.gidersiniz sgk ya.ankara ulusda ilaç bölümü var.orada kase bastırrısınız piyasada yok diye.oradan cinnah a eczacılar odası yurt dışından ilaç getirme birimine.brası devletle anlaşmalı ilacınızı 15 günde getirir.
getirmez.kardeşim bu oda getirmez.ne anlaşmaya uyar nede kimseyi sallar.devlete baş tutar kimsenin gücü yetmez.2.ay 3 ay ilaç gelmez.tamamen siyasi.biri sagcı biri solcu giti git gel.hepsi birbirinden beter.
peki yurt dışından kendir getir.tabii zengin getirir.olmayan gariban oylece bekler..ne saglık bakanının eczacılar odasına gücü yeter nede eczacılar odası insafa gelir
peki ilaç ruhsatlı.firma neden piyasaya vermez.devletin verdiği fiatı begenmez.e kardeşim begenmiyordun ne diye ruhsat aldın ben getirir dagıtırım diye.çünkü yahudi işi bu.dayatır.
devlet in gücü onada yetmez.
ver elini piyasaya sahte ilaca.bilmezki.çünkü ilaç ruhsatlı vede piyasada sözde var.biri çıkar benim tanıdık eczacım var bulurum der.ama paralı der.garibim hastada alır
her kanser hastası devlete madden yüktür.devlet kemoterapinin ilacının tamamını vermez.3-6-9-12 kaç ayda alıyorsanız.seans başı alırsınız.her seans binlerce lira.hasta 2 seans aldı öldümü.gerisi kasaya kar.bence boyle arkadaş
bunların hepsi aynı.hastayı düşünen yok.kız televizyonda bakana ilacım yok diyor.bakan para veriyor hatırlarsanız.ilaç buluemisin.ruhsatlı vede piyasada yok.
hepinize saglık dilerim
Anayasa :
V. Devletin temel amaç ve görevleri
MADDE 5- Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin
bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu
sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette
sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için
gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.
TC vatandaşı olarak, TC Anayasasının bu maddesinin hepimize iyi bir cevap olacağını düşünüyorum..
Bana söyleyecek söz bırakmamışsın be Dost! Teşekkürler.![]()
[QUOTE=MUTAF;724589]Anayasa :
V. Devletin temel amaç ve görevleri
MADDE 5- Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin
bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu
sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette
sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için
gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.
TC vatandaşı olarak, TC Anayasasının bu maddesinin hepimize iyi bir cevap olacağını düşünüyorum..[/QUOTE
cevabın gerçekten güzel.
hadi devlet veya rte bu anayasayı uygulamıyor.veya uygulayamıyor
bana soylermisiniz bu eczacılar odasının veya eczacı kardeşlerim onlar neden boyle
yıllardır chp yönetir bu odayı.bu yaptıkları insanlığa sıgarmı.hastaların ilacını vermeyerek siyaset olurmu.bunların yaptığının o ilaca ruhsat alıp dağıtmayan yahudiden ne farkı var
değerli hocamız haluk koç,aynı zamanda chp sözcüsüdür.ama bu konuları tv de hiç konuşmaz.çünkü siyaset yapıyor vede fikrini savunuyor
görüyorum ki bu forumda başbakanı vede hükümeti eleştirmek,dalga geçmek bir tartışma şekli olmuş.haklıyı haksızı ayıran vede hastayı düşünen yok
hatırlarım yıllar önce ssk da doktora para vermeden özel muayenesine gitmeden sevk alamazdınız.şimdi de üniversite de hocayı görmeden tedavi alamk belli branşlarda mümkün değil. buda benim devlete eleştirim.3 kişiye güçleri yetmiyor.sözde saglık devrimi
tek çare var kanımca ,yurt dışından doktor getirmek.hastayı soymayan ona bilimle hizmet eden.büyük onkoloji ve organ hastaneleri kurmak lazım.anca o zaman bizler kurtarırız düzenden
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri