Alıntı uydu3405 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Sayın mutaf şu anki durum tamam iyi değil diyorsunuz yanlış diyorsunuz dimi?
Peki 10 yıl önceki haline mi dönsün önce sabah 5 te kuyruk sonra muayenehane sine gitmek bunumu istiyorsunuz?
aşağıdaki yazdıklarımı lütfen dikkatli okuyun. boş yere tartışmış olmayalım. birbirimizi anlayalım

tabikide bugunki sistemde o bahsettiğiniz düzenlemeler çok iyi oldu.
bu forumda benim kadarda sabahın 5inde hastane sırası bekleyen yoktur.
(haseki- vakıfgureba- çapa-cerrahpaşa-eyup ssk- süreyyapaşa)

fakat konu o değil.
olması gerekeni yaptılar, devlet oldukları için mecburlar.
telefonla randevu sistemi ve aile hekimliği 25 sene önce vardı bulgaristanda.
Bizim ülkemize geleli kaç sene oldu. gec bile kalındı.
bizde bu devletin milletiyiz. hizmet bizim için olmalı.
her hizmetin bir bedeli var ama bedeli ödenmiş bir şeyin bir daha bedelini almak niye.
ben her ay ssk primi öduyorum 360 tl kendi cebimden
kaç senedir hasta oldugumu bilmem ama öduyorum bu primi.
birgun hasta oldugumda doktor karsısına çıkıp bana 4 ilaç yazıp eczaneye sigortalı çalışan olarak 15+ 15 +5 tl ödediğim zaman, benim ödediğim ssk priminin anlamı kalmıyor. bu hesabı ben değil eczacı özellikle söyledi. çalısan kişiysen 35tl öduyeceksin dedi. emekli 15 ödüyor diğer kalanda maaşından kesiliyor.

doktora çıkmasam, direkt eczaneden o ilaçları 35-38 tlye alabiliyorum ama doktora görunmeden ezbere ilaç alınmaması gerektiğini bilirim.

gecen ay bir yasa cıktı. bundan sonra ağrı kesiciyi bile eczaneden recete olmadan alamayacaksınız diye. buda 15tl muayene + 5tl recete kağıt ucreti yapar.

Allaha şükür benim maddi durumum iyi.
a aydaki giderim 1500 lira ortalamada. o 30-35 lirayı asla aramam.
ama foruma konu acıyorumki, durumu iyi olmayanların basına geldiğinde şaşırmasın, bilgi sahibi olsunlar.