Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: Bankalarýn soygunu arttý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Bankalarýn soygunu arttý

Baþbakan'a pes dedirten tablo netleþti. Bankalarýn komisyon ve hizmet gelirleri 3 ayda 1 milyar arttý

Baþbaþakan Recep Tayyip Erdoðan'ýn kredi kartlarýndan ücret ve komisyon alan banka yöneticilerine yönelik aðýr sözlerinin nedenini, Türkiye Bankalar Birliði verileri ortaya koydu. Bankalar, sadece yýlýn ilk 3 ayýnda vatandaþtan hizmet geliri ve komisyon adý altýnda 5 milyar 359 milyon lira aldý. Geçen yýlýn ayný dönemine göre bu ücret 1 milyar liradan fazla arttý. Türkiye Bankalar Birliði verilerine göre;

* Bankalarýn faiz dýþýndaki gelirleri 2012'de 19 milyar 237 milyon lira oldu. Bu yýlýn 3 ayýnda faiz dýþý gelirler 7 milyar 792 milyona ulaþtý.

* Geçen yýlýn ayný döneminde faiz dýþý gelir 6 milyar 769 milyon liraydý.

* Bankalarýn takipteki alacak tutarý geçen yýlýn ilk çeyreðine göre bu yýl yüzde 9.2 artarak 25.6 milyar liraya çýktý. Bankalarýn kredi kartý alacaklarýnda, 472 milyon liralýk artýþ oldu. Son 3 yýlýn en yüksek artýþý yaþandý.

* Yýlýn ilk çeyreðinde Ziraat, Halkbank ve VakýfBank'ýn gelir toplamý 599 milyon lira oldu. Ayný dönemde Yapý Kredi 466 milyon, Akbank 544 milyon, Ýþ Bankasý 358 milyon, Garanti 656 milyon komisyon geliri elde etti.

* Kredi kartý ile yapýlan iþlemler yýlýn ilk 5 ayýnda 168.2 milyar lira olarak gerçekleþti.

* Gerçekleþtirilen iþlem tutarý da bu dönemde 2 katýna çýkarak 361.3 milyar lira oldu. Kart baþýna iþlem tutarý da yüzde 50 artýþ gösterdi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

hükümet, devletin sosyal kurumlarý, tedaþ kurumu, telekom, banka, bunlar varya soyguncu hakkýmý kuruþu kuruþuna helal etmiyorum, zehir zýkkým olur inþallah.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kim soymuyorki milleti

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu arada iþ bankasý kredi kartý kullanýyorum. yýllýk aidat ödemiyorum.
    Bonus kartýda yýlbasýnda cýkarttým.
    her iki karta ayda toplamda 1000-1200tl kadar ödeme yapýyorum.

ödeme imkaným olmasa kredi kartý kullanmazdým ama imkaným var iyikide kullanýyorum.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bende de 2 tane kredi kartý var..
    Teb world (taa Fortis bank zamanýndan beri kullanýrým "Yýllýk üyelik ödüyorum ama puan olarak hemen alýyorum..(Borcu bitsin tamamen kapattýracam)
    Diðeride "axess gold master card "Yýllýk üyelik "hemen iptal ediyorlar .aramanýz yeterli .ikiletme uðraþtýrma yok )
    Bundan sonrada sadece Akbank ile devam edeceðim..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

baþbakan deðilmi þikayet edeceðinne kanun çýkarsýn tedbirini alsýn faizden faiz almayý kaldýrsýn..faizi ana para yaptýrtmasýn..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý hallederiz Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    baþbakan deðilmi þikayet edeceðinne kanun çýkarsýn tedbirini alsýn faizden faiz almayý kaldýrsýn..faizi ana para yaptýrtmasýn..

Sayýn Baþbakan önce esti,sonra gürledi,"Meydaný Faiz Lobisine Býramayacaðým!" diye efelendi.Ama sonunda gitti faiz lobisine teslim oldu.
    Atalarýmýz ne demiþ? Büyük lokma ye,ama büyük konuþma.Anlaþýlan o ki,Gezi Parkýndaki Parasýz-Pulsuz duyarlý garibanla duyarlýlýðý sadece paraya olan sermaye çevrelerini birbirine karýþtýrmýþ.:46::46:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

önce ziraat bankasýna baksýn istanbuldan samsun iline 1500 tl havale yaptým 40 tl havale ücreti aldýlar önce devlet bankalarýný bir hizaya soksunlar..

bankalar çagýmýzýn yasal tefecileridir..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yapýkredi bankasý bu yýl kart ücreti almadý yani iptal etti

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri