REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Döviz fırladı, borsa dibe vurdu!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Döviz fırladı, borsa dibe vurdu!

Borsa yüzde 3,46 kayıpla günü 69.709 puandan kapattı. Endeks böylece Ekim 2012'den bu yana en düşük seviyeden kapanmış oldu. Dolar/TL gün içinde 1.97 seviyesinin üzerini gördü. Gösterge tahvil faizi ise yüzde 9,70'i geçti.

Dışarıda ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları beklentisi, iç piyasada Merkez Bankası'nın faiz kararı derken dolar bugün dalgalı seyretti. Güne 1.94 TL seviyesinde başlayan dolar, ABD konut verileriyle 1.97 sınırına dayanarak tarihe adını yazdırdı. Euro ise şok bir tırmanışla 2.64 TL sınırını geçti.

MERKEZ BANKASI DÖVİZ SATTI

Bu gelişmeler üzerine Merkez Bankası bu günü istisnai gün ilan etmesine karşın öğleden sonra 100 milyon dolarlık bir döviz satım ihalesi açtı. İhale ile dolar 1.96 sınırında seyretti.

BORSA DİBE VURDU

Gün sonuna doğru 70.000 sınırına dayanarak Kasım 2012'den bu yanaki en düşük seviye inen BIST 100 kapanışı, 2.494 puanlık düşüşle 69.709 puandan yaptı. Bu borsanın 15 Ekim 2012 tarihinden beri gördüğü en düşük seviye oldu.

Kaynak : Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

AKP'nin sıcak para ekonomisi iflas ediyor. Yabancı sermaye kaçıyor. 11 yıldır sırtını üretime değil sadece para politikalarına dayarsan sonuç bu oluyor. Haziran başından beri merkez bankasının kasasından 7 milyar dolara yakın para piyasaya sürüldü ama hiç bir etki etmedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Benim anlamadığım Mısırdaki olaylardan petrole zam Suriyedeki olaylardan Borsa tepe taklak oluyor.Oysa bizim cepler para dolu büyüme trendimiz yerinde çocukları üçer beşer sıraya diziyoruz ama ne hikmetse Tanzanyada biri öksürse bizim ya petrolümüz yada borsamız etkileniyor Bizim her şeyimiz yolunda gidiyor diye bizden etkilenen bir bırak avrupa yada asya ülkesini bir afrika ülkesi varmıdır merak ediyorum doğrusu?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı tokersari Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Benim anlamadığım Mısırdaki olaylardan petrole zam Suriyedeki olaylardan Borsa tepe taklak oluyor.Oysa bizim cepler para dolu büyüme trendimiz yerinde çocukları üçer beşer sıraya diziyoruz ama ne hikmetse Tanzanyada biri öksürse bizim ya petrolümüz yada borsamız etkileniyor Bizim her şeyimiz yolunda gidiyor diye bizden etkilenen bir bırak avrupa yada asya ülkesini bir afrika ülkesi varmıdır merak ediyorum doğrusu?
    Bence bütün bunlar bize anlatılan "kalkınma masalının" kimseyi ikna etmediğinin kanıtıdır.Ben bir memur emeklisi olarak yaşamımda ekonomik yönden bir rahatlama hissetmedim,aksine daha da kötüleşti.Üretici emeğinin karşılığını alamıyor.Çalışan işçi ve memurlar hükümet yanlısı "sarı sendikalara" kurban edilmiş durumda. Merkez Bankası desen,bağımsızlığı sadece kuruluş yasasında kaldı;siyasi iktidarın güdümünde! Hükümet her gün "faiz lobisiyle" kavgalı.Kimse bu lobi? Kim bilir belkide muhalefet partilerinin yandaş kuruluşudur.Yatırım değil,kâr amaçlı ül***e gelmiş olan "sıcak para",neye güvenip te bu ülkede kalacak?Siyasi iktidar,Suriye ve Mısırla yatıp kalmaktan,orada gösteri yürüşünde ölenlere şehit törenleri düzenlemekten başka işlere vakit bulamıyor.Bir yandan Mısırdaki darbe olayında İsrail'in parmağı var,kanıtım var derken,İsrail ajanlığını gizlemeyen ve ne olduğu belirsiz Tuncay Güneyin gizli tanıklığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta kademesini aktif görevde ya da emekli demeden hallaç pamuğu gibi atıyor.Türkiye kalkınıyormuş.Güzel masal...Birilerinin özellikle de iktidara yakın çevrelerin kalkındığı doğru.Hatta sayın Başbakan'ın oğlu beşinci gemisini almış.Gerçi vergi mükellefi olarak adı geçmiyormuş ama olsun,filoya yılda bir gemi ilave etmek az buz parayla olmaz.Bu da kalkınmanın hızını göstermez mi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Üst üste 4 gündür düşen dolar 7,82 ile son iki haftanın en düşük seviyesini gördü. Kur, şu sıralar 7,83'ten işlem görüyor. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. da canlı piyasa takibi yapıyorum. Off ömrümüzü yedin be dolar yedin bitirdin bizi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Superderin Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Üst üste 4 gündür düşen dolar 7,82 ile son iki haftanın en düşük seviyesini gördü. Kur, şu sıralar 7,83'ten işlem görüyor. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. da canlı piyasa takibi yapıyorum. Off ömrümüzü yedin be dolar yedin bitirdin bizi.
    Sayın uyemiz eski konuları hortlatmaya gerek yok bununla ilgili konu acın günlük olarak verin eski konuyu guncelemeyiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri