Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Stab HH-120 Diseqc Motor Batý Limitini Artýrma

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Stab HH-120 Diseqc Motor Batý Limitini Artýrma

Bu konuda Stab HH-120 Diseqc Motorun Batý limitini artýrma iþlemini anlatýcam. Yapýlan iþlemler tamamen mekanik ve elektronik iþlemlerdir. Ayrýca çok ince ve ustalýk gerektiren bir iþlem burda sadece bilgi amaçlý veriyorum uygulama esnasýndaki sorumluluk yapan kiþilere aittir. GARANTÝLÝ CÝHAZLAR ETÝKETÝ VARSA GARANTÝ DIÞI KALABÝLÝR SORUMLULUK KULLANICIYA AÝT.

Benim motorumun garantisi bittiði için bu iþlemi yaptým. Normalde Stab HH 120 BATI ve DOÐUDA 61 derece limiti sondur. 61 dereceden sonra otomatikmen motor 0 noktasýna hareket eder. Tabý bu da 0 noktasý benim gibi 33 derece doðu olan kiþiler için sorun yaratmakta ve 30 derece batýda bulunan HÝSPASAT uydusunu bulamamak anlamýna geliyor.

BU UYGULAMA ÝLE MOTORUN BATI LÝMÝTÝ 65 DERECE OLACAKTIR.

Gelelim uygulamaya;

1. Motorumuzun altýnda bulunan 4 tane vidayý söküyoruz. LNB giriþlerindeki vidalarý ister sökün ister sökmeyin size bir zararý yok kablosu uzun.

2. Motorun ana diþilisinin saðýnda ve solunda Cam sensör limit swýchleri bulunmaktadýr.

3. Sol taraftaki sönsörün vidasýný gevþetip aþaðý itiyoruz.

4. Sað taraftaki sensörü ayarlamadan önce Cihazýmýzdan = noktasý konumunu verelim ve motorun kaç derecede ve batýmý doðuda durduðunu tespit edelim. Örnek vermek gerekirse 1 derece batýda durdu ise sensörü aþaðý alýyoruz tabi burdaki ölçü deneme yanýlma payý ile oluyor her ayardan sonra tekrar cihazdan 0 konum komutunu vererek 0 noktasý tam olana dek aþaðý yukarý ayarýný deneme yanýlma yöntemi ile yapýyoruz. Biraz uðraþtýrýyor ama olmasý gereken bu. Burda dikkat edilmesi gereken nokta sensörun civatalarýný fazla sýkmayýn plaket kýrýlabilir.

5. SENSÖR ayarý bittikten sonra motoru BATIYA doðru hareket ettirin 60 dereceden sonra adým yaný yavaþ modda ilerletin yoksa birden limite dayanýp motor 0 noktasýna gerei hareket eder. Aþaðýda 65 derecede olduðu açýkca görünüyor. Doðuda 61 derece þeklinde halen.

Konu Volkan tarafýndan (27-05-2012 Saat 01:57 ) deðiþtirilmiþtir.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Stab motorun içini merak edenler içinde güzel bir uygulama oldu. Bazý arkadaþlar motordaki boþluktan þikayetçiler ama 1-2 derecelik boþluk olmak zorunda yoksa sert rüzgarda esneme payý olmayacaðý için kýrýlma ve diþililerin zarar görmesine neden olabilir. Ýçinin açtýðýnýz zaman bence o boþluk için uðraþmayýn ordaki civatayý ben sýktým ama boþluða faydasý yok onun için pul gibi bir þey kullanýlmas lazým.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Volkan Usta helal olsun.Saygýdeðer bir çalýþma emeðine saðlýk. Kafaya takmýþtým valla hafta sonu bu iþ için stab motor bulup sökecektim. Çünkü katalog saða sola 65 derece diyor. Hesap yapýyorum Eurobird 33-65= 32W yani Hispayý (30W) almasý gerek diye. Hispasat olayý çözüldümü peki?Sancaktar usta bu iþe çok sevinecektir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý gungor1976 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Volkan Usta helal olsun.Saygýdeðer bir çalýþma emeðine saðlýk. Kafaya takmýþtým valla hafta sonu bu iþ için stab motor bulup sökecektim. Çünkü katalog saða sola 65 derece diyor. Hesap yapýyorum Eurobird 33-65= 32W yani Hispayý (30W) almasý gerek diye. Hispasat olayý çözüldümü peki?Sancaktar usta bu iþe çok sevinecektir.
    hesaplamalarýma göre çözülmesi lazým. Dün taktým motoru tam milimetrik ayara geçiyordum hava patladý öyle býraktým. Þu an türksatta sinyal tam ama batýya gittikçe kayma var . 0 noktasýný ayarlamam gerekiyor . Motor garantili ise hiöç elleme. Ayrýca swiclere mýknatýslý alyanla yada tornavida ile yaklaþma. Bu swýcler mýknastýs mantýðýna göre çalýþýyor motor sapýtabiliyor.

Motor katoloðunda 65 diyor ama 61 gördümü 0 noktasýna geri dönüyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý Volkan Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    hesaplamalarýma göre çözülmesi lazým. Dün taktým motoru tam milimetrik ayara geçiyordum hava patladý öyle býraktým. Þu an türksatta sinyal tam ama batýya gittikçe kayma var . 0 noktasýný ayarlamam gerekiyor . Motor garantili ise hiöç elleme. Ayrýca swiclere mýknatýslý alyanla yada tornavida ile yaklaþma. Bu swýcler mýknastýs mantýðýna göre çalýþýyor motor sapýtabiliyor.

Motor katoloðunda 65 diyor ama 61 gördümü 0 noktasýna geri dönüyor.
    Neden acaba disecq motorlar gibi doðu-batý 75 derece yapmýyorlar?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý gungor1976 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Neden acaba disecq motorlar gibi doðu-batý 75 derece yapmýyorlar?
    aslýnda motoru tamamen incelediðim zaman bunu yapmalarý doðru orda gördüðün yay sert rüzgarlarda esneme yaparak ve d,iþli arasýndaki boþluðu alarak motoru koruyor. Sen motoru 70 dayadýðýn zaman motorun diþili gücü minimuma ve yayýn sert bir rüzgarda atma gücünü maxsýmuma almýþ oluyorsun ve böyle oluncada motorun diþli sýyýrmasýna neden olabilir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kesinlikle...

ama ben az bekleyeceðim ya yaz tatilini..yahut garanti bitsin vaziyeti

Kullanýcý Bilgi Menüsü

aslýnda güngör haklý h-h mount diye bir açýklama vardý eskiden nerdeyse 180 dereceye yakýn tanýmlamalar vardý diye hatýrlýyorum motorlarda

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý sancaktar78 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    aslýnda güngör haklý h-h mount diye bir açýklama vardý eskiden nerdeyse 180 dereceye yakýn tanýmlamalar vardý diye hatýrlýyorum motorlarda

hocam kayacenterla durumu görüþtüm. motorun limiti için firma yazýlým vermeye karar vermiþ ama sonra testlerde ne olduysa yazýlýmý vermemiþler. Bakalým þu anda yabancý forumlardaki konularý inceliyorum.

ama bence garantisi bitmeden motoru sakýn ellemeyin gerekirse hispa için ayrý canak kurarýz.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

stab 120 diseq motor ve atlanta marka 135 lik offset çanak ve iyi bir lnb(invacom) ile izmirde ikamet edenler 28,2e deki skysport v.b bazý kanallarý izleyebilirmi acaba? ben þu an yeterli sinyal seviyesi alamýyorum(bende normal diseq motor 120 lik offset çanak var lnb de vasat bir marka)
    Konu wannafun tarafýndan (24-07-2013 Saat 12:45 ) deðiþtirilmiþtir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri