kurumlardaaaaaaaaaaa!
Özelleşen elektrik dağıtım şirketleri artan maliyetlerini tüketiciye yansıtmaya başladı. ‘Hizmet bedeli’ gibi başlıklar altında tüketicinin elektrik faturası kabartılıyor
Teşekkur: 0
kurumlardaaaaaaaaaaa!
Özelleşen elektrik dağıtım şirketleri artan maliyetlerini tüketiciye yansıtmaya başladı. ‘Hizmet bedeli’ gibi başlıklar altında tüketicinin elektrik faturası kabartılıyor
Konu Hikmet™ tarafından (09-09-2013 Saat 20:46 ) değiştirilmiştir.
evet aynen ban her ay 90 tl aşmazdı bu ay120 tl geldi yuh yasal hırsızlık yapılıyor bir ben degilim çevremde belki 10 kişiye sordum herkes 20 30 tl fazla geldigini söylüyorlar.. HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN..
Sivas'tada Tedaş elektirik veriyordu şimdi Çamlıbel Elektirik Dağıtım şiketi elektirik vermeye başladı her ay 60 TL den yukarı çıkmayan elektirik şimdi 95 tl lere kadar geldi. E birde benim meslek elektirik napıyım ben şimdi panoda biraz kurcalamamı yapıyım ne dersiniz.
usta ; haklısın
Meclisteki düzenleme ile elektrik faturasını ödemeyenler için hapis cezası kalkmış
Yargının hızlandırılması amacıyla hazırlanan yargı paketiyle, hırsızlık suçunun elektrik enerjisi hakkında işlenmesi halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanması düzenlemesi yürürlükten kaldırılıyor. Bu durum elektrik faturası ödemeyen için iyi haber.
Faturasını Ödemeyenlerin Borcu Ödeyenlerden Tahsil EdiliyorMeclisteki düzenleme ile elektrik faturasını ödemeyenler için hapis cezası kalkıyor
Yargının hızlandırılması amacıyla hazırlanan yargı paketiyle, hırsızlık suçunun elektrik enerjisi hakkında işlenmesi halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanması düzenlemesi yürürlükten kaldırılıyor. Bu durum elektrik faturası ödemeyen için iyi haber.
Faturasını Ödemeyenlerin Borcu Ödeyenlerden Tahsil Ediliyor
Faturasını ödeyen milyonlarca abone ise ‘kayıp kaçak oranı‘ bedeliyle faturasını ödemeyen abonenin yükünü üstleniyor. Bu madde Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısında yer alıyor.
Hapis Cezası Verilmiyor
Tasarıya göre kaçak elektrik kullanımı ‘karşılıksız yararlanma‘ suçuna dönüştürülüyor, borcun faiziyle birlikte ödenmesi durumunda hapis cezası verilmiyor, bu cezasızlık halinin suçu ilk kez işleyenlere uygulanıyor. Ancak kaçak elektriği kullanan kişi 5 yıl içinde aynı suçu işlerse, bu hükümden yararlanamayacak ve hapis cezası alacak.
Faturasını ödeyen milyonlarca abone ise ‘kayıp kaçak oranı‘ bedeliyle faturasını ödemeyen abonenin yükünü üstleniyor. Bu madde Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısında yer alıyor.
Hapis Cezası Verilmiyor
Tasarıya göre kaçak elektrik kullanımı ‘karşılıksız yararlanma‘ suçuna dönüştürülüyor, borcun faiziyle birlikte ödenmesi durumunda hapis cezası verilmiyor, bu cezasızlık halinin suçu ilk kez işleyenlere uygulanıyor. Ancak kaçak elektriği kullanan kişi 5 yıl içinde aynı suçu işlerse, bu hükümden yararlanamayacak ve hapis cezası alacak.
tedaş bu millete yolunacak kaz görüyor yoldugunu kar zannediyor![]()
Asla Başkalarının Umudunu Kırma, Belki Sahip Olduğu Tek Şey Odur..
BOL BOL TEBESSÜM ET GÜLÜMSE
Hem Maliyeti Ucuzdur Hem De Değerine Paha Biçilmez...
haram helal önemli çok önemli! bazı şeyler diğer tarafa da lazım esas oraya
eskiden su depolarının üzerinde YSE yazardı. ( Y yol. S su, E elektrik). bunlar devlet tarafından işletilir kar amacı güdülmez, sadece giderler için zam yapılırdı. şimdi bunlar, giderler i azaltmak için tek tek özelleştiriliyor. özel sektörün amacı zaten kar elde etmek. devlet bu kuruluşlar satılsın diye bütün kanunları bu şirketlerin lehine çıkartıyor. vatandaş kullanmadığı elektriğin parasını da ödüyormuş. kimin umurunda. devlet bir sürü tüketiciyi koruma kanunu çıkarttı. çoğu işe yaramıyor. tamam yarayanlar var. fakat uzun yargı süreci nedeni ile hiç kimse bunları mahkemeye vermiyor.
devlet vergi toplayamaz. benzine lpg ye ve temel gıda maddelerine fahiş zamlar yaparak alamadığı vergileri toplamaya çalışır. (dünyanın en pahalı benzinini kullanırız)
bankalar milleti saçma sapan isimler altında kesinti yaparak soyar.
elektrik şirketleri saçma sapan şeyleri bahane eder soyar. fatura ödemeyenlerin faturasını ödeyen namuslu vatandaşın faturasına ekler ödetir. biz de elektrik kesilmesin diye kuzu kuzu öderiz.
HARAM OLSUN!
İSTİKBAL GÖKLERDEDİR
K. ATATÜRK
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri