REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
18 sonuçtan 11 ile 18 arası

Konu: 11/11 Türkiye'den Haberler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Lokantada tüpgaz patlaması: 15 yaralı
    ANKARA (İHA) - Ankara'da bir lokantada gaz sızıntısı sonucu meydana gelen patlamada çoğu müşteri 15 kişi yaralandı. Patlama sonucu büyük hasar gören lokanta kullanılamaz hale geldi.

Ulus Anafartalar Caddesi'nde bulunan bir lokantada öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hortumdaki gaz sızıntısından dolayı lokantada bulunan tüpgaz alev aldı. Gaz sızıntısının neden olduğu belirlenen patlamada lokantanın camları kırılırken, içerde bulunan eşyalar da büyük hasar gördü. Patlamada 2'si lokanta personeli, 13'ü de müşteri olmak üzere toplam 15 kişinin yaralandığı öğrenildi. Doğan Özcan ve Ahmet Varol isimli lokanta çalışanları ile diğer yaralılar tedavi edilmek üzere ambulanslarla çevrede bulunan hastanelere kaldırıldı. Yaralıların durumlarının ağır olmadığı kaydedildi.

Patlamanın ardından olay yerine gelen polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Bomba uzman ekipleri patlamanın ardından lokantada inceleme yaptı. İtfaiye ekipleri de bölgeye gelerek olası bir yangına karşı tedbir aldı. Patlamanın yaşandığı sırada içeride bulunan lokanta çalışanları, tüpgazın alev alması sonucu patlama yaşandığını belirterek, patlamadan sonra kendilerini dışarıya attıklarını söyledi. Patlamanın Cuma namazı saatinde yaşanması nedeniyle yaralı sayısının fazla olmadığını belirten çalışanlar, patlamada büyük maddi hasar meydana geldiğini ifade etti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ankara'da zincirli saldırı: 1 yaralı
    ANKARA (İHA) - Başkent'te Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir öğrenci, zincirle dövülerek ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde öğrenci olan Ergün Sürha (23), bu akşam saat 21.45 sıralarında üniversite çıkışında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin zincirli saldırısına uğradı. Saldırı sonucu başından ağır yaralanan genç, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralı Sürha'nın tedavisinin sürdüğü, durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. Polis ekipleri, olay sonrası kaçan şahıs ya da şahıslar için çevrede geniş çapta arama çalışmaları başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Erzurum-Artvin yolunda heyelan
    Ankara (AA) - Erzurum-Artvin yolundaki heyelan nedeniyle, Sukavuşumu-Uzundere-Tortum güzergahının ulaşıma kapandığı, ulaşımın Erzurum-Tortum-Narman-Oltu-Sukavuşumu güzergahından sağlandığı bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Erzurum-Artvin yolunun Aksukapı mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle, Sukavuşumu-Uzundere-Tortum güzergahının ulaşıma kapandığı, ulaşımın Erzurum-Tortum-Narman-Oltu-Sukavuşumu güzergahından sağlandığı kaydedildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İlçedeki fırın kapanınca ekmek kuyruğu oluştu
    IĞDIR (İHA) - Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'ndeki iki fırından birinin hijyenik şartlara uymadığı gerekçesiyle Tuzluca Belediyesi tarafından 10 gün süreyle mühürlenmesi sebebiyle ilçede vatandaşlar diğer fırında kuyruk oluşturdu.

İlçede kalan tek fırında saatlerde ekmek almak için kuyrukte beklediklerini belirten vatandaşlar "Bu çektiğimiz eziyetin görülmesini istiyoruz. Belediyenin fırın kapatması haklı nedenlere bağlı olabilir, ama biz bu eziyeti çekmek zorunda değiliz. Belediyenin başka yerlerden ekmek getirmesi gerekir." dediler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ecevit'in cenazesi için Van'dan 10 otobüs kalktı VAN (İHA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Van İl Başkanı Cahit Akbaş, Bülent Ecevit'in cenazesine katılmak isteyen vatandaşlar için Ankara'ya 10 otobüs kaldırdıklarını söyledi.

Akbaş, Bülent Ecevit'in Ankara'da düzenlenecek olan cenaze törenine Van'dan katılmak isteyen vatandaşların araç sıkıntısı çekmemesi amacıyla kiralanan 10 otobüsün, sabah saatlerinde Ankara'ya hareket ettiğini ifade etti. Akbaş, cenaze törenlerine Van il genelinden yaklaşık 500 kişinin katılacağını belirtti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

300 kiloluk kadın derdine çare arıyor
    İzmir'in Bornova İlçesi'nde oturan 300 kilo ağırlığındaki Saadet Okutulmuş, derdine çare arıyor. 15 yılda 50 kilodan 300 kiloya ulaşan Okutulmuş, "Tiroid bezi rahatsızlığı nedeniyle 15 yıldan beri kilo alıyorum. Beni sağlığıma kavuşturacak kimseyi bulamadım" dedi.

Altındağ semtinde oturan 9 çocuk annesi ve 11 torun sahibi Saadet Okutulmuş (56), Şanlıurfa'dan İzmir'e taşınarak buraya yerleştiğini söyledi. Eşi Mecit Okutulmuş'u 5 yıl önce nefes darlığı ve solunum yetmezliği sebebiyle kaybettiğini dile getiren Okutulmuş, "Eşim hayattayken fazla yemediğim halde 15 yıl kadar önce kilo almaya başladım. Kilolarımı kaybedemeyince doktora gittik. Yapılan muayene ve tahliller sonucu tiroid bezlerimden rahatsız olduğum, o sebeple kilo aldığım tespit edildi. İzmir'deki tüm tedavilere rağmen kilo veremedim" diye konuştu.

İstanbul'da da bir süre tedavi gördüğünü, orada kilo vermeye başladığını ancak ekonomik nedenlerle tedaviyi yarıda bırakmak zorunda kaldığını belirten Okutulmuş, "SSK'lıyım ama beni sevk etmiyorlar. Ege veya Dokuz Eylül Üniversitesi hastanelerine bile sevk etmiyorlar. 2 yıldan bu tarafa kilolarım iyice arttı ve 250 kilonun üzerine çıktım. Artık 2 yıldır tuvalete de gidemiyorum. Çocuklarımın yardımıyla ihtiyacımı gidermeye çalışıyorum" dedi.

Evinden çıkamadığını, ayağa kalkıp dolaşamadığını dile getirerek gözyaşı döken Okutulmuş, sağlığına kavuşabilmesi için kendisine yardımcı olunmasını istedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ağrı polisinden cinayet tatbikatı
    AĞRI (İHA) - Ağrı Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri tatbikatla, bir cinayetin ardından izlerin nasıl bulunduğunu ve laboratuvar ortamında nasıl değerlendirildiğini gösterdi.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tatbikatı Ağrı Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da izledi. İzlerin nasıl bulunduğu ve laboratuvar ortamında nasıl değerlendirildiğini gösteren polisler, basın mensuplarının parmak ve ayak izlerini alarak bilgisayar ortamında değerlendirdi. Olay yeri İnceleme ekiplerinin aldıkları eğitim sonrası büyük bir ustalıkla çalıştığını ve işlerinin kolay olmadığını belirten İl Emniyet Müdürü Durmuşlar, yeni alınan elbiseler sayesinde bu ekibin daha modern bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Her türlü teknik donanıma sahip olduklarını bu nedenle iz bulma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Durmuşlar, "Bu konuda vatandaşlarımıza da büyük iş düşüyor. Çünkü bir olay olduğunda izlerin kaybolmaması bizim için çok önemli. Olay yeri İnceleme Müdürlüğü ekiplerimiz bu izlerden yola çıkarak suçluları bulmaya çalışıyor" dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bursa 'yeşil' ünvanını geri kazanıyor
    BURSA (İHA) - Bursa'da 2 yılda "Yeniden Yeşil Bursa" hedefi doğrultusunda 237 bin metrekare alanın yeşillendirildiği bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çarpık yapılaşma nedeniyle şehir giriş ve çıkışlarındaki kötü görüntüyü güzelleştirme çalışmaları kapsamında emniyetli sürüş amacıyla yol kenarlarındaki oto korkulukların yapımına başladı. Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerini güzelleştirme çalışmaları kapsamında tamamlanan aydınlatmaların ardından bu kez de emniyetli sürüş için kent girişleri ve ana arterlerinde oto korkuluk yapımı için çalışmalara start verdi. İstanbul, İzmir, Ankara ve Mudanya Yolları'nda orta refüj ve yol kenarlarına toplam 45 bin metre oto korkuluk rayı, 22 bin 500 adet oto korkuluk dikmesi, 15 bin metre gergi kuşağı ve bağlantı plakları ile 3 bin 500 adet çift yönlü reflektör yapılacak. 31 Aralık'ta tamamlanacak çalışmalar 1 milyon 640 bin YTL'ye mal olacak.

"Yeniden yeşil Bursa" hedefi doğrultusunda 2 yılda 237 bin metre kare yeşil alan oluşturan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca kent girişlerine 8 bin 500 akça ağacı olmak üzere toplam 20 bin, çınar, meşe ve akçarcı ağacı dikti. Ayrıca, Atatürk Caddesi'nden Setbaşı'na kadar olan bölgedeki kaldırımlara yüz bin menekşe, yerprimlası ve süs lahanasını eken Büyükşehir Belediyesi, birbirinden renkli çiçeklerle caddelere ayrı bir güzellik kattı.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri