Beşiktaş’ta herkes pazara kilitlendi. Delgado özür diledi. Fener galibiyetine 20’şer bin dolar prim vadeden yönetim, 50’şer bin dolarlık cezanın affedileceğinin mesajını da verdi.

Pişman olduğunu söyledi
İnönü Stadı’ndaki son Sivasspor yenilgisi ile iyice karışan Beşiktaş’ta, pazar günü oynanacak kritik Fenerbahçe maçına kurtuluş gözüyle bakılıyor. Futbolculara verilen 50’şer bin dolarlık cezanın, Kadıköy’de alınacak bir galibiyet halinde affedilebileceği belirtildi. Kampı izinsiz terk ettiği için ekstra 20 bin dolar daha ceza verilen Delgado da, dün takım arkadaşları ile bir araya gelerek yaptığından ötürü hepsinden tek tek özür diledi.

Gültiken’den sert uyarı
Çocuğunun hastalığı nedeniyle böyle davrandığını belirten Arjantinli oyuncu, bu olayın bir daha tekrarlanmayacağının sözünü verdi. Transferi büyük sansasyon yaratan, ancak geldiği günden bu yana beklenen oyununu sergileyemeyen Delgado ile konuşan Ali Gültiken, “Fener karşısında gerçek kimliğini yansıtmanı bekliyoruz. Bu maçı kazanmamız çok önemli. Varını-yoğunu ortaya koy. Senin nasıl bir oyuncu olduğunu herkes görsün” uyarısında bulundu.

Arjantinli söz verdi
Hayli sert ifadeler kullanan Gültiken, şöyle devam etti: “Çeşitli nedenler yüzünden birçok önemli maçta forma giyemedin. Takım senin yokluğunu çok aradı ve beklenmeyen kayıplar oldu. Hepimiz zor durumdayız. Fenerbahçe maçı herkes için dönüm noktası. Pazar gününe kadar, gerekirse 6 gün boyunca burada yatıp kalk, oynayacak duruma gel.” Gültiken’i dikkatle dinleyen Delgado, “½u an için kendimi iyi hissediyorum. Pazar akşamı elimden geleni yapacağım” dedi.

Cezayı çok abarttılar
Yönetimin, Fenerbahçe maçı için kesenin ağzını açtığı ve galibiyet halinde 20’şer bin dolar prim vereceği ifade edildi. Ayrıca, 50’şer bin dolarlık cezanın da affedilebileceğinin sinyali verildi. İşi abartan yönetim, 09.00-19.00 saatleri arasındaki sıkıyönetimi evlere de taşıdı. Ümraniye’den ayrılan futbolcular, eve gidince ‘Geldim’ diye telefon edecek. Oyuncular, gece de ev telefonlarından aranarak kontrol edilecek.
Orhan YILDIRIM

Tam gün mesai başladı
Beşiktaş’ta, Sivasspor yenilgisi sonrası alınan karar gereği futbolcuların Nevzat Demir Tesisleri’ndeki 09.00-18.00 tam gün mesaisi başladı. Antrenman saat 15.00’te olmasına rağmen sabah 09.00’da tesislere gelen Siyah-Beyazlı futbolcuların iki günlük izinleri de bire indirildi. Takım, günü salonda çalışarak geçirdi. Bu arada Tigana ile görüşen kaptanlar İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman, genç oyuncuların bu uygulamadan çok rahatsız olduğunu dile getirerek “Herkes sorumluluklarının farkında. Uygun görürseniz kamp olayı kaldırılsın” önerisinde bulundu.