Trabzonspor'un sað kanatýnda görev yapan Musa Büyük, 22 yýldýr þampiyon olamamýþ bir taraftarýn önünde oynamanýný kendisini pek zorlamadýðýný belirterek, kendisinin de heycanlý ve baþarýya aç bir futbolcu olduðunu söyledi. Musa Büyük Lombardo lakabýný ise kendisine teknik direktör Aykut Kocaman'nýn taktýðýný belirtti.

Ýstanbulspor'da oynadýðý dönemlerde Trabzonspor'u tercih ettiðini ancak kulübler arasýnda yapýlan anlaþma gereði Ankaraspor'a gitmek zorunda olduðunu belirten Musa Büyük, Trabzonspor dergisine verdiði röportajda, o dönemde bunun kendi tercihi olmadýðýný belirterek, "Kesinlikle bu benim tercihim deðildi. Tamamen kulüpler arasýndaki anlaþmaya baðlý olarak gerçekleþen bir transferdi. O dönemde Trabzonspor bana transfer teklifinde bulunmuþtu ve þartlarda da anlaþmýþtýk. Sonraki aþama bonservis bedeli ile ilgiliydi. Bu noktada Trabzonspor ile Ýstanbulspor arasýnda anlaþma saðlanamadý ve Ankaraspor devreye girdi. Ýstanbulspor'da daha fazla para kazanacaðý için beni Ankaraspor'a vermeyi uygun gördü. Kulübün mali durumu iyi deðildi ve paraya ihtiyacý vardý o yüzden transfer böyle gerçekleþti" dedi.

"BÝZLER DE HEYCANLI VE BAÞARIYA AÇ OYUNCULARIZ"

22 Yýldýr þampiyon olamamýþ bir taraftarýn önünde oynamanýn kendisini pek zorlamadýðýný belirten Musa Büyük, "Bizlerde heycanlý futbolcularýz. Baþarýya aç oyuncularýz. Taraftarlarýn bu þekildre olmasý bizi kamçýlýyor ve sahada daha istekli oynuyoruz. Onlarýn bu kadar hevesli ve ateþli olmasý bizim içinde güzel bir durum. Ben taraftarýn olumsuz yönde bizi baský altýna aldýðýný düþünmüyorum. Sadece sezon baþýnda gösterdiðimiz kötü mücadeleden dolayý bize tepkiler vardý. Ýyi olduðumuz zaman bizi desteklemeleri normal ise kötü olduðumuz zamanda memnuniyetsizliklerini belli etmeleri o kadar doðal" dedi.

Performansýný yeterli görmediðini belirten Musa Büyük, "5-6 maçtýr düzenli olarak ilk 11'de yer alýyorum.Henüz kendi performansýmý yeterli görmüyorum. Çünkü daha iyisini yapabileceðimi düþünüyorum. Formumu artýrmak içinde idmanlarda daha yoðun bir þekilde çalýþýyorum. Ciðer kapasitemi geliþtirip hem idmanlarda hemde maçlarda çok daha sýký çalýþma imkaný bulucaðým. Eski kulüplerimdeki futbol seviyeme eriþmek istiyorum" þeklinde konuþtu.

Eski oynadýðý takýmlarda daha ofansif bir futbol oynadýðýný ancak Trabzonspor'da bunun deðiþtiðini belirten Musa Büyük, "Modern futbolda artýk defans oyuncusuda ataklara katýlmalý. Bunun için gereken tabiki fizik ve kondisyon. Hangi bölgede oynadýðým benim için fazla bir önem taþýmýyor. Çünkü hedefleri olan bir takýmda oynuyorsunuz ve onu baþarýyý getirmek için üstlendiðiniz görevi yerine getirmelesiniz. Trabzonspor'da benim oyun tarzým biraz deðiþti. Eskiden daha ilerdiye dönük olarak oynuyordum. Sað kanatta bekin önündeydim. Oysa þimdi daha defansif bir rol üstleniyorum.En çokta orta sahanýn sað kulvarýnda oynamayý seviyorum" dedi.

"ZÝYA DOÐAN ÇOK ÝSTEKLÝ VE HIRSLÝ BÝR TEKNÝK ADAM"

Teknik Direktör Ziya Doðan ile ilk kez çalýþtýðýný belirten Musa Büyük, "Ben Ziya Doðan ile ilk kez çalýþýyorum. Kendisi çok hýrslý ve istekli bir insan. Bu karekterini oyuncularada yansýtýyor. Bu da güzel bir þey çünkü hocanýz sizi destekliyorsa siz bir yerine üç yapmak istiyorsunuz" diye konuþtu.

"FUTBOL YAÞANTIMDA EN BÜYÜK KATKIYI AYKUT KOCAMAN'DAN GÖRDÜM"

Futbolculuk yaþantýsýnýda en büyük katkýyý Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'dan gördüðünü ifade eden Musa Büyük, "Ondan futbol adýna çok þey öðrendim. Þimdiki oyunuma olan etkisi büyüktür. Hem kaliteli bir insan hem de futbol anlayýþý oldukça iyi. Yaptýrdýðý antrenmanlar çok hoþuma gidiyordu" dedi.

Futbolcunun hedefi hiç bir zaman bitmez diyen Musa Büyük, "Hedefi biten futbolcu durma noktasýna gelir. baþarý yakalayamaz. Bende Trabzonspor'a gelerek hedeflerimi bitermedim. Çok daha farklý þeyler hedefliyorum. Bunu hep birlikte göreceðiz"dedi. Her futbolcu gibi kendisininde A Milli Takýmda oynamak istediðini belirten Musa Büyük, "Herkes ülkesini temsil etme heycanýna eriþmek ister. Trabzonspor'da takýmsal baþarýyý yakaladýðým zaman benim de Milli olma þansým artacaktýr. Trabzonspor'dan 2-3 deðil 5-6 futbolcu A Milli Takýma gidecektir" dedi.

Geçmiþten günümüze artan yabancý futbolcu kontenjaný yerli futbolcu yetiþtirilmesine sekte vurmaya baþladýðýný belirten Musa Büyük, "6 yabancý oynatma hakkýnýz var. Peki yerli futbolcu nerede oynayacak? Ondan sonra futbolcu yetiþmez tabi. Ayrýca Türkiye'ye gelen yabancý oyuncularýn çok kaliteli olduklarýný düþünmüyorum. Ýstisnalar olacaktýr anca çoðu yabancý futbolcudan daha iyi yerli futbolcularýmýz bulunuyor. Türk futbolcusuna özen gösterilmiyor. Tercih yabancýdan yana kullanýlýyor. Yabancý oyuncu sayýsýnýn yýllar içinde artmýþ olmasý artýk Türk futbolunu geriye götürmeye baþladý. 80 milyon nüfusu olan bir ülkede Milli Takýma bile oyuncu bulamýyor oraya yabancý birini alýyorsanýz. El atýlmasý gereken ciddi bir sorun ile karþý karþýya demektir. Ya futbolcu teþvik edemiyorsunuz. Yada var olanlarý bu þekilde kararlar alarak küstürüyorsunuz" dedi.

Aykut Kocaman'nýn kendisine Lombardo Musa lakabý taktýðýný belirten Musa Büyük, "Bana bu lakabý Aykut Kocaman takmýþtý. Oyun sitilimi eski Ýtalyan futbolcu Attilio Lombardo'ya benzetirdi. O yüzden bana da Lombardo Musa derdi" diye konuþtu

Kaynak : ÝHA