Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/7 İlkİlk 1234567 SonSon
65 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Cumhuriyet deyince aklınıza ilk ne geliyor?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bayram tv Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    cumhuriyetle çok şeyler kazanıldı yalnız düşüncem son 20 senden beri cumhuriyetimizin degerlerinden uzaklaştırılmaya başlandık seneler öncesinde insanımız cumhuriyeti bir bayram sabah gibi kutlarmışlar hatta ben okul çagındayken cumhuriyet bayramına bir kaç gün kala herkes diyebilirm evlerin camlarına arabalarına vs. şanlı bayragımızı asarlardı kutlama yerleri dolardı şimdi bakıyorum sorsam 29 ekim neyi hatırlatıyor nerdeyse bilmeyecekler cumhuriyet bayramı olacagını bu konu işte beni düşündürmekte..
    günümüz sartlarında bu birazda derdi maişet derdine düşünce insanın para pul ev gecindirme derdinden öte gitmiyor maalesef o sebeple milli hassasietlerimiz bir nevi azaldı ama bu degilki içimizdeki ates sönüyor maddi gecerlilik sadece milli hassasiyetlerimizin önüne gecti o kadar
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

biz cumhuriyeti bu sekilde kazandık tırnaklarla kazıyarak kadın erkek coluk cocuk cumhuriyetimize laf ettirmeyiz cumhuriyet kuruldu evimiz barkımız belli oldu dünyadaki en gecerli sistemdir cumhuriyet

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Eve bagli insanlari severim halk arasinda kilibik tabir ettigimiz bu olguya sahip olsalarda benim icin hep ayni statudelerdir
    Herkese günaydın. Cabbari ustam iş başı sabah 8. akşam dükkan iş çıkışı 8 3 erkek çocuğum var, çocukları sadece 1 saat görebiliyorum. elinizden öperler biri 7. sınıfa gidiyor, okula gitmesi için servis aracı sabah saat 6. geliyor, 9. yatırmaya çalışıyorumki sabah 6. evvel kalkıp kahvaltı yapsınki okula aç gitmesin, bide hanım bir çok zaman akşam yemeyi için beni bekliyor, geç gidersem yanlış olur, o yüzdem program bu. bende biraz kılıbık'lık var diye malesef prösedüre uymak zorundayım, yoksa hanım bulaşıkları bana yaptırır.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bayram tv Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ali abi size karşı veya forumlarda kimseyle münakaşa ya girmemek için genellikle siyasi tartışmamalara girmemeye özen göstermekteyim ne yapayım birisi ejdada dil uzatınca dayanamıyorum emin ol yazdıklarım copy degildi onları biliyordum sadece yılları dogrumu diye bakıp yazdım kopya yoktu tek üzüldügüm insanımıza kendi tarihimizi ya ögretemedik yada ögretirmediler saygılarımla..
    Sevgili kardeşim bayram rahat ol, sıkıntı yok. cabbari ustamında dediyi gibi malesef yaşam bizlerden çok şey aldı, herkes kendi yaşam derdine düşmüş, kafada rahat olmayınca bir çok insan bir kitabı eline alıp inan iki cümle okuyacak ve anlıyacak kafa yok, herkes geçim derdinde, yoksa CUMHURİYET kadar milli değerler kadar güzel hiç bir şey olamaz o CUMHURİYETİ zamanında atalarımız kolay kolay kazanmadı.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Peki daha acik sorayim size cumhuriyetin ilaniyla biz hangi haklari kazandik ne kaybettik kazandiklarimizi kullanabiliyormuyuz
    Cabbari ustam çok hassas bir soru oldu. Evet öncelikle cumhuriyet olmasaydı herkes krallar padişahlar ve sultanlar tarafından yönetilecekti. şimdi ise kişisel hak ve hukuklara sahip vatandaş yani yurttaş olduk, belkide insan olduğumuzu ve hiç bir şeye hakkımızın olmadığına inanacaktık. düşün bir kere fikir yasağı, kelime yasağı, yasaklarla dolu köle gibi bir hayat olacaktı, bunların hepsini cumhuriyet sayesinde atlattık.özellikle kadınlar cariyeden ve iş yapma kadını sıfatından asla çıkmayacaklardı, cumhuriyete en çok kadınlar sevinmeli diye düşünüyorum. okula gelelim şimdilerde herkes büyük küçük okula gidiyor, eğitim alıyor, okullarda herkes tıp sağlık doğru bilgiler alıyor, ileriye yönelik gelişimci, ilerici pozitif zeka eğitimi alıyorlar. cumhuriyetten önce sadece medreseler var olup, en çok dini bilgiler verilip çok affedersiniz hayvan gibi eğitim yapıyorlardı, kısaca cumhuriyetin bize kazandırdıklarına yatıp kalkıp cumhuriyete ve ATATÜRK'e ne kadar dua etsek azdır. ama şu an için malesef dini aletmiş gibi kullanıyorlar, cumhuriyet ülkesi olmamıza rağmen yine bazı haklar elimizden alınmış olsada gelecek nesil bunu ilerde illaki düzeltecektir, zira ileriki nesillerde her şey daha açık daha rahat ve insana yakışır olanı yapacaklarına inanıyorum. daha güzel bir dünya yaşamı için CUMHURİYET diyorum.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Herkese günaydın. Cabbari ustam iş başı sabah 8. akşam dükkan iş çıkışı 8 3 erkek çocuğum var, çocukları sadece 1 saat görebiliyorum. elinizden öperler biri 7. sınıfa gidiyor, okula gitmesi için servis aracı sabah saat 6. geliyor, 9. yatırmaya çalışıyorumki sabah 6. evvel kalkıp kahvaltı yapsınki okula aç gitmesin, bide hanım bir çok zaman akşam yemeyi için beni bekliyor, geç gidersem yanlış olur, o yüzdem program bu. bende biraz kılıbık'lık var diye malesef prösedüre uymak zorundayım, yoksa hanım bulaşıkları bana yaptırır.
    Bu senin yazdiklarin erkekligin fitratinda var sadece sana özgu degil merak etme Allah bagislasin mutlu gunler dilerim
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tarihi bilmeyen cumhuriyeti nasıl çıklasın senin osmanlının patişahı kaçınça ülke sahipsiz kaldı ee bu durum böyle olunca bir ATATÜRK çıktı oydu buydu derken bu kanı bozuk yahudi ve avrupalılardan bizi kurtardı ve sonra nasıl yönetilir bu ülke diye düşünmüşler o an en çağdaş cumhuriyet ile ülke yönetimi vardı onu kurdu ve yıllardır biz cumhuriyet ile yönetiliriz ha sen kendini yönetemiyorsan ayrı cvp ise biz turk olrak adı üzerinde barbar derler en buyuk sıkıntımızda parasızlık fukaralık olunca kendimizi yönetemez olduk.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı serkansgrl Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    tarihi bilmeyen cumhuriyeti nasıl çıklasın senin osmanlının patişahı kaçınça ülke sahipsiz kaldı ee bu durum böyle olunca bir ATATÜRK çıktı oydu buydu derken bu kanı bozuk yahudi ve avrupalılardan bizi kurtardı ve sonra nasıl yönetilir bu ülke diye düşünmüşler o an en çağdaş cumhuriyet ile ülke yönetimi vardı onu kurdu ve yıllardır biz cumhuriyet ile yönetiliriz ha sen kendini yönetemiyorsan ayrı cvp ise biz turk olrak adı üzerinde barbar derler en buyuk sıkıntımızda parasızlık fukaralık olunca kendimizi yönetemez olduk.
    Kendimizi yonetemiyoruzdan kasit artik kendi kararlarimizi kensimiz alamiyoruz bircok brokrasi buna engel resmi arak herseyimiz kayitli adim atsan dur bakalim diyorlar cumhuriyet metodunda halkin kendi kendini yonetmesi ibaresi vardir ama cumhuriyet kuruldugundan beridir bizi dış mihraklar yonetiyor onlar ne derse biz yapiyoruz bize cumhuriyeti kurfurup koklu imparatorlugu yikarak bir nevi bize sahip oldular ne derlerse o oluyor tum darbeler suikastlar kardesin kardesi vurmasi teror olaylari kurt turk meseleleri bunun en iyi ornegidir
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İlköğretim okullarındaki andımız bile kaldırıldı. O andımızı okuyan çocuklar en azından güne motivasyonla başlıyor, bazı değerlerini hatırlıyor, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi duymasını öğreniyordu. Türk'üm, doğruyum, çalışkanım diyordu. Ama iktidar sahipleri bundan rahatsız oldu. İlköğretim okuluna giden çocukların "Türk'üm doğruyum çalışkanım" demesinden rahatsız oldular ve andımızı kaldırdılar.

İşte Cumhuriyet Türk'üm, doğruyum, çalışkanım demeyi öğretmek istiyordu. Büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi öğretmek istiyordu. Ama bugünlerde kaldırıldı artık.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Clapping TÜRK YILDIZLARI Antalya semalarında

:45: ANTALYA bu yıl Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'ye örnek bir kutlama yapacak!
    Büyükşehir Belediyemizin desteği ve öncülüğü ile Antalyamızda ağırlayacağımız Türk Hava Kuvvetleri'nin gözbebeği TÜRK YILDIZLARI Antalya semalarını al bayrağımızın rengine boyayacak.

Sayfa 3/7 İlkİlk 1234567 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri