Lnb bantlarını çözen bağlı olan resiver dışında şimdilik hiç bir şekilde ölçemesin. bazı 2 veya 4 çıkışlı olan lnb'lerde muhtemelen böyle sorunlar oluyor. ama bu demek değildirki lnb arızalı. bazı cihazlarda görüntü ve sinyal gelir bazılarında ise gelmez yanii uyumsuzluk söz konusu. ve bir çok kanal gelemese o zaman lnb kesin arızalıdır. kabloya gelince kablo db'lini çözen aletler var ama senin işine pek yaramaz diyebilirim. kabloya bakınca zaten değişimesi gerekip gerekmediyi anlaşılıyor. ben şüphelendiğim herhangi bir kablodan hemen ev sahibine değişmeden sorunu çözmek amacıyla değiştiriyorum, ama bazen pinpinik müşteriler karşımıza çıktığı oluyor, o zaman ev sahibine söyleyip gerekeni yapıyorum.
santral işine gelince santralı elektrikten kesiyorsun. sonra kabloyu santral ile cihaz arası bir ucunu kısa devre yaparak bulabilirsin ama bu durumda santraldeki bütün resiver çıkışlarını sökmüş olman lazım. yada her hangi bir kanal geliyorsa santralden kabloları tek tek söküp takarak, görüntü gidinceye kadar devam edip görüntü gittiyinde ise demekki o kablo istediyin veya aradığın daireye gidiyor demek. yani uzun lafın kısası iş kolay değil, alternatifler çok, saygılarımla aliharbiye.

Teşekkur:

Alıntı

Yer imleri