Kamuran ZEREN/ANKARA
Danýþtay’dan, imam-hatipliye "çifte diploma" olanaðýyla katsayý engeline takýlmadan üniversite kapýsýný açan Açýköðretim Lisesi Yönetmeliði’ne ilk veto geldi. Danýþtay’ýn, yönetmeliðin bazý maddelerinin iptali için açýlan davada yürütmeyi durdurma kararý verdiði öðrenildi. Milli Eðitim Bakanlýðý, kararýn tebliðinden itibaren 15 gün içinde savunma verecek.
Danýþtay’ýn yürütmeyi durdurma kararý, yönetmeliðin iptaline yeþil ýþýk anlamýna geliyor. Ýlk aþamada yürütmeyi durdurarak, yönetmeliði uygulanamaz kýlan Danýþtay, iptaline karar verirse, hükümetin bundan sonra imam-hatipli için getireceði formülleri de engellenmiþ olacak. Hükümet, Danýþtay’ýn iptal kararýna raðmen yeni bir yönetmelik çýkarmakta dirense bile, bu yönetmelik de, örnek karar ýþýðýnda yargýdan dönecek.
ÝKÝ BAÞVURU
Ýþçi Partisi’nin ardýndan YÖK de, MÝlli Eðitim Bakanlýðý’nýn imam-hatip lisesi mezunlarýnýn üniversiteye giriþte katsayý engeline takýlmamasý için çýkardýðý Açýköðretim Lisesi Yönetmeliði’nin bazý maddeleri hakkýnda yürütmenin durdurulmasý ve iptali istemiyle Danýþtay’a baþvurmuþtu.
LAÝKLÝÐE AYKIRI
YÖK, dava dilekçesinde, yönetmeliðin, laikliðe aykýrý olduðunu ve imam-hatipler ile meslek lisesi mezunlarýna çift diploma þansý vererek haksýzlýk yaratýlacaðýný savunmuþtu.

Teþekkur:
Beðeni: 

Yer imleri