şayet bir devlet adamı vatana millete karşı büyük bir iş yapmışsa, dünyaya unutulmayacak bir iz bırakmışsa, devletlerin o kişiyi resmi olarak unutturması ve ya hatırlatması gerekmez. o zaten kişinin (milletin) kalbindedir. ölümünün yılgünü geldiğinde ister anar, ister fatiha okur... o kişiyi ilgilendirir.
bizim tarihimiz 90-100 yıllık tarih değil. daha önce (birkaç yıl önce) de yazmış idim. gene yazayım... elalem 250-300 yıllık tarihi ile övünürken, biz 5000 küsür yıllık tarihimizi hiçe sayıp kendimize 90 yıllık tarihte hapsediyoruz... yahu bizler bu dünyanın gördüğü en uzun tarihe sahip bir kaç medeniyetten biriyiz.
herşey 1923 le başlamıyor yani. evet 1923 (1919-23 arası) bir dönüm noktası olabilir. 1402 de dönüm noktası idi. (ankara savaşı) timur dümdüz etti anadoluyu...türk birliği parçalandı. türk yurtları işgal edildi. o zaman ki (yıldırımın 4 oğlundan biri)çelebi mehmet 11 yıllık mücadeleden sonra devletin dizginlerini alıp türk birliğini kurmayı başardı. (biraz gönderme yapayım; başaramasaydı "çelebi mehmet olmasa idi babanız kim olurdu" )
gelelim günümüze; etrafımızda çakallar ve sırtlanlar kol geziyor... diyelimki bir savaşa girdik. ve ağır zaiyatlar verdik. ordumuz dağıldı. ülkenin her yeri işgal oldu. liderlerin tamamı öldü. orduda komutanlar bile şehit düştü. hasbel kader bir şekilde ordunun komutanlığı bana düştü. (çokta anlarım ya bu işlerden) ve mücadeye başladık, başarılı olduk. ardı arkası kesilmeyen zaferler kazandık. ve düşman def edildi. şimdiiii; ülkenin her tarafına sadece benim heykellerim mi dikilmeli, benim sözlerim mi okul kitaplarında olmalı, atatürkün heykellerini yıktırmalımıyım? ve ben olmasa idim babanız kim olurdu mi demeli? bizim tarihimizde nice liderler vardır...nice emekler verilmiş, canlar vatan için yitirilmiştir. bir çok büyüğümüz vardır... mustafa kemal-sultan abdülhamit (sevmesende büyük adamdır...zamanın koşullarında 33 yıl ül***i yönetmiş, yıkımı geciktirmiştir.) fatih, kanuni,4 murat, alpaslan, gibi osmanlı ve selçuklu sultanları ve erenler ordusunda ismini bilemediğimiz niceleri.
bunları niye yazdım? mustafa kemali kötülemek yada yüceltmek için değil tabiki. haa ben kemalist değilim. sonu ist veya izm le biten hiç bir şey değilim... müslüman türküm. vatana millete hayrıolana allah razı olsun, hıyaneti olanada allahından bulsun derim. amacım tarihimizin 5000 yıllık olduğunu hatırlatmak idi. 1071 de dönüm noktası idi, 1402 de, 1919-1923 arasıda. ve daha nice dönüm noktaları var tarihimizde... allah bir daha fırsat vermesin, yaşatmasın. selamelte...
Yer imleri