Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 3/3 ÝlkÝlk 123
23 sonuçtan 21 ile 23 arasý

Konu: Atatürk Gerçekten Öldü...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý gumus Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    sana ATATÜRK`ün kendi sözleriyle cevap vereyim:Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki erdeme sahiptir. Bu erdemleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanýndan çekip alamamýþtýr ve alamaz. 1922 (Atatürk’ün S.D.II, s. 66-67)
    Yazdýklarýnýzdan ne kadar kültürlü ileri görüþlü medeni bir insan olduðunuz malum. Ne anlatmaya çalýþýyorsunuz, ben sizin dininizle dilinizle ilgili her hangi bir þey yazmadým, sanýrým, okuduklarýnýzý yanlýþ anlama ve yorumlama gibi bir durumunuz söz konusu, Aslýnda benim size cevap yazmam, tamamen abese iþtigal bir durum söz konusu, ben size dininizden veya dilinizden vazgeçin veya deðiþtirin demedim, ama malesef þu anda ülkemizi mö 100 milyarlarca, eski kafaya sahip olan yönetim, yönetmeye çalýþýyor. kimi rahat býraktýlar herkese karýþýyorlar, ister ateist ol ister dinci ol, beni ilgilendirmez, benim taþyacaðým kimlik kartýnda islam yazýlmasýn istemiyorum, etiket benim için önemli deðil, isteyen istediyi gibi yazdýrsýn, benim kim ve ne olduðumu sen beyan edemesin, bu zihniyetle yönetilecek ül***e acýrým, neyse bana cevap yazarsanýz size reply yapmýyacam bilginiz olsun. ama öncelikle kiþisel olarak deðil genel olarak ülkemiz ve ülkemizin insanýný düþünüp kültürlü bir toplum elde etmemiz gerekliliðine inanýyorum, bu hepimizin ve ülkemizin geleceyi için en iii þey, ve onu yapmalýyýz diye düþünüyorum.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý selvi64 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    iþte ben bu forumun bu yönünü seviyorum.hakaret olmadýkça tartþmaya izin veriyor sayýn adminler.

Önce; ruhlar alemi yaratýldýðýnda bizlerin ruhlarýna Allah cc. tarafýndan hangi milletten olmak ister misiniz diye bir soru sorulmuþ mudur. yani anamýzdan türk olarak doðarken bizlerin herhangi bir gayreti olmuþ mudur. eðer bizim bir gayretimiz olmamamýþsa, ki zaten insanlarýn bu konuda hiçbir seçimi yoktur ve bu tamamen takdir-i ilahidir. türk olmakla niye övünelim. eðer biz türk olarak övünürsek, baþka ýrktan birisinin kendi ýrkýyla övünme hakký yok mudur. burada övünülecek bir þey varsa, o da müslüman bir ana babadan dünyaya gelmemizdir. yani hayata 1-0 galip baþlýyoruz.:45:

ikinci olarak; bildiðiniz gibi andýmýz reþit galip tarafýndan 1933 tarihinde yazýlmýþtýr. andýmýzýn ilk yazýlýþý da þöyleydi;

"Türküm, doðruyum, çalýþkaným.

Yasam; küçüklerimi korumak,

büyüklerimi saymak,

yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Varlýðým, Türk varlýðýna armaðan olsun. "

1972 yýlýnda andýmýz çeþitli deðiþikliklere uðramýþ ve yönetmelikteki yerini almýþtýr. Her gün okunmasýndan vazgeçilerek, pazartesi günleri derslere baþlamadan önce okunmasý hükme baðlanýr. Atatürk'ün adý da ölümünden 34 yýl sonra öðrenci andýna eklenmiþtir. 12 Mart muhtýrasýna kadar öðrenci andýnda Atatürk ifadesi de geçmiyorken muhtýrayla birlikte öðrenci andýna "Ey bugünümüzü saðlayan ulu Atatürk" cümlesi eklenmiþtir. “budunumu" kelimesi de "milletimi" olarak deðiþtirilirken "Türküm, doðruyum, çalýþkaným" diye baþlayan cümle ile sonra yer alan "Ne mutlu Türküm diyene" cümlesi eklenir.

29 Aðustos 1972 tarihin deðiþtirilen ‘Andýmýz’:

"Türküm, doðruyum, çalýþkaným.

Yasam; küçüklerimi korumak,

büyüklerimi saymak,

yurdumu, milletimi, canýmdan çok sevmektir.

Varlýðým, Türk varlýðýna armaðan olsun.

Ey bu günümüzü saðlayan, Ulu Atatürk; açtýðýn yolda, kurduðun ülküde, gösterdiðin amaçta hiç durmadan yürüyeceðime ant içerim.

Ne mutlu Türküm diyene!"

þeklinde omuþtur.

bu açýklamalardan sonra; görüleceði gibi andýmýz bir kiþi tarafýndan yazýlmýþtýr.ne ayettir ve de hadistir.üzerinde deðiþiklik bile yapýlmýþtýr. o halde biri tarafýndan yazýlan bir þeyin baþkasý tarafýndan deðiþtirilmesi ve kaldýrýlmasýnda aranýlan art niyeti ben anlamýyorum

bir de þöyle düþünelim; bu ülkede T.C. olarak yaþayan ve türk olmayan baþka insanlar da var. adam ben türk deðilim diyor. biz de ona hayýr sen illaki türksün diyor ve bu andýmýzý söylettirmiþiz yýllarca.

son olarak; istiklal marþýmýzý her dinlediðimizde gurur duyarýz ve içimiz ürpererek dinleriz. bu istiklal marþýmýzýn yazarýnýn arnavut olduðunu hiç düþünüyor muyuz. biraz zorlama olcak ama, sizin gibi düþünürsek, istiklal marþýmýz bir türk tarafýndan yazýlmamýþtýr, o halde onu da kaldýralým diyebilir miyiz.

umarým cevap sizin için yeterlidir.
    Sn: Arkadaþým bakýnýz sizinle YAVAÞ YAVAÞ ayný olmasada BENZER düþüncelere sahip olduðumuz belli olmaya baþladý...Bakýnýz ATATÜRK ve KUVAYÝ MÝLLÝYE bu ül***i yoktan var etmiþtir.BUnu her kes apaçýk bilir, ÇANAKKALEDE Mehmet çavuþun 200 KG lýk mermiyi nasýl ÝMAN kuvveti ile taþýdýðý ile övünür dururuz.Ýþte ÝMAN yani MÜSLÜMANLIK budur, ÜLKESÝNÝ düþman çizmeleri altýnda görmektense ÖLÜMÜ tercih eden yoktan var olan bir ULUSUZ biz.O dönemde bu CEPHELERDE el ele omuz omuza savaþtý herkez.TÜRK+KÜRT+ÇERKEZ+ALEVÝ+SÜNNÝ ama amaç ayný idi týpký MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ün dediði gibi ''SÖZ KONUSU VATANSA GERÝSÝ TEFERRUATTIR.'' Ne kadar anlamlý deðilmi o zamanlarda TC ibareleri deðil VATAN söz konusu idi...Adým gibi eminimki o günlerde bu ülkenin bu hale geleceðini yani yani TÜRK KÜRT ÇERKEZ vs ayrýþtýrýlacaðýný görselerdi, içleri kan aðlardý.Onlar için amaç VATANDI ne demek adam TÜRKLÜÐÜ kabul etmiyormuþ diye...Hadi baþtan baþlýyalým MECLÝSTE seçileceksin TC Devleti çatýsý altýnda ANKARA da kürsüye çýkýp yemin edeceksin.vekilliðin getirdiði her türlü NASÝBÝ kullanacaksýn ama iþ TC ye gelince yok arkadaþ ben oyum yada buyum diyeceksin...Yok öyle kusura bakmayýn bu ülkenin ekmeðini yiyen suyunu için hiç kimse bunu deme hakkýna sahip deðildir.Eðerki hayatýndan memnun olmayan varsa buyursun SURÝYENÝN Kuzeyine gitsin.IRAK ýn Kuzeyine gitsin...E orda nasýlsa istemiþ olduklarý DEVLET nasýlsa mevcut deðilmi.?Devletse devlet ama içi boþ bir devlet.Amaç nedir peki amaç TC.DEVLETÝNÝ BÖLÜP PARÇALAMAK. Atalarýmýz OSMANLI ÝMPARATORLUÐUDA içten her türlü ENTÝRÝKA ile yýkýlmadýmý.? Ayný oyunlar o zaman OSMANLI üzerinde oynanmýþtý çokta baþarýlý oldular.700 yýllýk Osmanlýyý yavaþ yavaþ ayrýþtýrýp en nihayetinde BÖLDÜLER.Ve önümüze SEVR antlaþmasýný atýp imzalattýlar...Ama oysa ATATÜRK ve ARKADAÞLARI bu PAÇAVRAYI yýrtýp attýlar hemde çok AÐIR bir BEDEL karþýlýðýnda.Sonrasýnda BÝZLERE verdiler ama iyi ama kötü yönetildik mesele bu deðil bu sorun sadece bize has deðildir.Bakýnýz BERLÝSCONÝ nin haline....Biz esas meselemize bakalým eðerki biz YUMRUK gibi TC. Etrafýnda KENETLENÝRSEK YEDÝ DÜVEL GELSE YIKAMAZ. Ama Bu düþünceler çoðalýp ayrýþma baþlayýnca iþte o zaman bu büyük ÖDENEMEYECEK BEDELÝ bizim EVLATLARIMIZ çeker...Haa bizleri yöneten kim olursa olsun fark etmez onlar tasý taraðý alýr gidecek bir yer muhakkak bulurlar.Ýþte o yüzdendir ATATÜRK sevgim iþte o yüzdendir ATATÜRK hayranlýðým....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

þayet bir devlet adamý vatana millete karþý büyük bir iþ yapmýþsa, dünyaya unutulmayacak bir iz býrakmýþsa, devletlerin o kiþiyi resmi olarak unutturmasý ve ya hatýrlatmasý gerekmez. o zaten kiþinin (milletin) kalbindedir. ölümünün yýlgünü geldiðinde ister anar, ister fatiha okur... o kiþiyi ilgilendirir.
    bizim tarihimiz 90-100 yýllýk tarih deðil. daha önce (birkaç yýl önce) de yazmýþ idim. gene yazayým... elalem 250-300 yýllýk tarihi ile övünürken, biz 5000 küsür yýllýk tarihimizi hiçe sayýp kendimize 90 yýllýk tarihte hapsediyoruz... yahu bizler bu dünyanýn gördüðü en uzun tarihe sahip bir kaç medeniyetten biriyiz.
    herþey 1923 le baþlamýyor yani. evet 1923 (1919-23 arasý) bir dönüm noktasý olabilir. 1402 de dönüm noktasý idi. (ankara savaþý) timur dümdüz etti anadoluyu...türk birliði parçalandý. türk yurtlarý iþgal edildi. o zaman ki (yýldýrýmýn 4 oðlundan biri)çelebi mehmet 11 yýllýk mücadeleden sonra devletin dizginlerini alýp türk birliðini kurmayý baþardý. (biraz gönderme yapayým; baþaramasaydý "çelebi mehmet olmasa idi babanýz kim olurdu" )
    gelelim günümüze; etrafýmýzda çakallar ve sýrtlanlar kol geziyor... diyelimki bir savaþa girdik. ve aðýr zaiyatlar verdik. ordumuz daðýldý. ülkenin her yeri iþgal oldu. liderlerin tamamý öldü. orduda komutanlar bile þehit düþtü. hasbel kader bir þekilde ordunun komutanlýðý bana düþtü. (çokta anlarým ya bu iþlerden) ve mücadeye baþladýk, baþarýlý olduk. ardý arkasý kesilmeyen zaferler kazandýk. ve düþman def edildi. þimdiiii; ülkenin her tarafýna sadece benim heykellerim mi dikilmeli, benim sözlerim mi okul kitaplarýnda olmalý, atatürkün heykellerini yýktýrmalýmýyým? ve ben olmasa idim babanýz kim olurdu mi demeli? bizim tarihimizde nice liderler vardýr...nice emekler verilmiþ, canlar vatan için yitirilmiþtir. bir çok büyüðümüz vardýr... mustafa kemal-sultan abdülhamit (sevmesende büyük adamdýr...zamanýn koþullarýnda 33 yýl ül***i yönetmiþ, yýkýmý geciktirmiþtir.) fatih, kanuni,4 murat, alpaslan, gibi osmanlý ve selçuklu sultanlarý ve erenler ordusunda ismini bilemediðimiz niceleri.
    bunlarý niye yazdým? mustafa kemali kötülemek yada yüceltmek için deðil tabiki. haa ben kemalist deðilim. sonu ist veya izm le biten hiç bir þey deðilim... müslüman türküm. vatana millete hayrýolana allah razý olsun, hýyaneti olanada allahýndan bulsun derim. amacým tarihimizin 5000 yýllýk olduðunu hatýrlatmak idi. 1071 de dönüm noktasý idi, 1402 de, 1919-1923 arasýda. ve daha nice dönüm noktalarý var tarihimizde... allah bir daha fýrsat vermesin, yaþatmasýn. selamelte...
    Konu osmann tarafýndan (12-11-2013 Saat 10:15 ) deðiþtirilmiþtir.

Sayfa 3/3 ÝlkÝlk 123

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri