iþte ben bu forumun bu yönünü seviyorum.hakaret olmadýkça tartþmaya izin veriyor sayýn adminler.
Önce; ruhlar alemi yaratýldýðýnda bizlerin ruhlarýna Allah cc. tarafýndan hangi milletten olmak ister misiniz diye bir soru sorulmuþ mudur. yani anamýzdan türk olarak doðarken bizlerin herhangi bir gayreti olmuþ mudur. eðer bizim bir gayretimiz olmamamýþsa, ki zaten insanlarýn bu konuda hiçbir seçimi yoktur ve bu tamamen takdir-i ilahidir. türk olmakla niye övünelim. eðer biz türk olarak övünürsek, baþka ýrktan birisinin kendi ýrkýyla övünme hakký yok mudur. burada övünülecek bir þey varsa, o da müslüman bir ana babadan dünyaya gelmemizdir. yani hayata 1-0 galip baþlýyoruz.:45:
ikinci olarak; bildiðiniz gibi andýmýz reþit galip tarafýndan 1933 tarihinde yazýlmýþtýr. andýmýzýn ilk yazýlýþý da þöyleydi;
"Türküm, doðruyum, çalýþkaným.
Yasam; küçüklerimi korumak,
büyüklerimi saymak,
yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Varlýðým, Türk varlýðýna armaðan olsun. "
1972 yýlýnda andýmýz çeþitli deðiþikliklere uðramýþ ve yönetmelikteki yerini almýþtýr. Her gün okunmasýndan vazgeçilerek, pazartesi günleri derslere baþlamadan önce okunmasý hükme baðlanýr. Atatürk'ün adý da ölümünden 34 yýl sonra öðrenci andýna eklenmiþtir. 12 Mart muhtýrasýna kadar öðrenci andýnda Atatürk ifadesi de geçmiyorken muhtýrayla birlikte öðrenci andýna "Ey bugünümüzü saðlayan ulu Atatürk" cümlesi eklenmiþtir. “budunumu" kelimesi de "milletimi" olarak deðiþtirilirken "Türküm, doðruyum, çalýþkaným" diye baþlayan cümle ile sonra yer alan "Ne mutlu Türküm diyene" cümlesi eklenir.
29 Aðustos 1972 tarihin deðiþtirilen ‘Andýmýz’:
"Türküm, doðruyum, çalýþkaným.
Yasam; küçüklerimi korumak,
büyüklerimi saymak,
yurdumu, milletimi, canýmdan çok sevmektir.
Varlýðým, Türk varlýðýna armaðan olsun.
Ey bu günümüzü saðlayan, Ulu Atatürk; açtýðýn yolda, kurduðun ülküde, gösterdiðin amaçta hiç durmadan yürüyeceðime ant içerim.
Ne mutlu Türküm diyene!"
þeklinde omuþtur.
bu açýklamalardan sonra; görüleceði gibi andýmýz bir kiþi tarafýndan yazýlmýþtýr.ne ayettir ve de hadistir.üzerinde deðiþiklik bile yapýlmýþtýr. o halde biri tarafýndan yazýlan bir þeyin baþkasý tarafýndan deðiþtirilmesi ve kaldýrýlmasýnda aranýlan art niyeti ben anlamýyorum
bir de þöyle düþünelim; bu ülkede T.C. olarak yaþayan ve türk olmayan baþka insanlar da var. adam ben türk deðilim diyor. biz de ona hayýr sen illaki türksün diyor ve bu andýmýzý söylettirmiþiz yýllarca.
son olarak; istiklal marþýmýzý her dinlediðimizde gurur duyarýz ve içimiz ürpererek dinleriz. bu istiklal marþýmýzýn yazarýnýn arnavut olduðunu hiç düþünüyor muyuz. biraz zorlama olcak ama, sizin gibi düþünürsek, istiklal marþýmýz bir türk tarafýndan yazýlmamýþtýr, o halde onu da kaldýralým diyebilir miyiz.
umarým cevap sizin için yeterlidir.
Yer imleri