Trabzonspor'un sağ kanatında görev yapan Musa Büyük, 22 yıldır şampiyon olamamış bir taraftarın önünde oynamanını kendisini pek zorlamadığını belirterek, kendisinin de heycanlı ve başarıya aç bir futbolcu olduğunu söyledi. Musa Büyük Lombardo lakabını ise kendisine teknik direktör Aykut Kocaman'nın taktığını belirtti.
İstanbulspor'da oynadığı dönemlerde Trabzonspor'u tercih ettiğini ancak kulübler arasında yapılan anlaşma gereği Ankaraspor'a gitmek zorunda olduğunu belirten Musa Büyük, Trabzonspor dergisine verdiği röportajda, o dönemde bunun kendi tercihi olmadığını belirterek, "Kesinlikle bu benim tercihim değildi. Tamamen kulüpler arasındaki anlaşmaya bağlı olarak gerçekleşen bir transferdi. O dönemde Trabzonspor bana transfer teklifinde bulunmuştu ve şartlarda da anlaşmıştık. Sonraki aşama bonservis bedeli ile ilgiliydi. Bu noktada Trabzonspor ile İstanbulspor arasında anlaşma sağlanamadı ve Ankaraspor devreye girdi. İstanbulspor'da daha fazla para kazanacağı için beni Ankaraspor'a vermeyi uygun gördü. Kulübün mali durumu iyi değildi ve paraya ihtiyacı vardı o yüzden transfer böyle gerçekleşti" dedi.
"BİZLER DE HEYCANLI VE BAŞARIYA AÇ OYUNCULARIZ"
22 Yıldır şampiyon olamamış bir taraftarın önünde oynamanın kendisini pek zorlamadığını belirten Musa Büyük, "Bizlerde heycanlı futbolcularız. Başarıya aç oyuncularız. Taraftarların bu şekildre olması bizi kamçılıyor ve sahada daha istekli oynuyoruz. Onların bu kadar hevesli ve ateşli olması bizim içinde güzel bir durum. Ben taraftarın olumsuz yönde bizi baskı altına aldığını düşünmüyorum. Sadece sezon başında gösterdiğimiz kötü mücadeleden dolayı bize tepkiler vardı. İyi olduğumuz zaman bizi desteklemeleri normal ise kötü olduğumuz zamanda memnuniyetsizliklerini belli etmeleri o kadar doğal" dedi.
Performansını yeterli görmediğini belirten Musa Büyük, "5-6 maçtır düzenli olarak ilk 11'de yer alıyorum.Henüz kendi performansımı yeterli görmüyorum. Çünkü daha iyisini yapabileceğimi düşünüyorum. Formumu artırmak içinde idmanlarda daha yoğun bir şekilde çalışıyorum. Ciğer kapasitemi geliştirip hem idmanlarda hemde maçlarda çok daha sıkı çalışma imkanı bulucağım. Eski kulüplerimdeki futbol seviyeme erişmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Eski oynadığı takımlarda daha ofansif bir futbol oynadığını ancak Trabzonspor'da bunun değiştiğini belirten Musa Büyük, "Modern futbolda artık defans oyuncusuda ataklara katılmalı. Bunun için gereken tabiki fizik ve kondisyon. Hangi bölgede oynadığım benim için fazla bir önem taşımıyor. Çünkü hedefleri olan bir takımda oynuyorsunuz ve onu başarıyı getirmek için üstlendiğiniz görevi yerine getirmelesiniz. Trabzonspor'da benim oyun tarzım biraz değişti. Eskiden daha ilerdiye dönük olarak oynuyordum. Sağ kanatta bekin önündeydim. Oysa şimdi daha defansif bir rol üstleniyorum.En çokta orta sahanın sağ kulvarında oynamayı seviyorum" dedi.
"ZİYA DOĞAN ÇOK İSTEKLİ VE HIRSLİ BİR TEKNİK ADAM"
Teknik Direktör Ziya Doğan ile ilk kez çalıştığını belirten Musa Büyük, "Ben Ziya Doğan ile ilk kez çalışıyorum. Kendisi çok hırslı ve istekli bir insan. Bu karekterini oyuncularada yansıtıyor. Bu da güzel bir şey çünkü hocanız sizi destekliyorsa siz bir yerine üç yapmak istiyorsunuz" diye konuştu.
"FUTBOL YAŞANTIMDA EN BÜYÜK KATKIYI AYKUT KOCAMAN'DAN GÖRDÜM"
Futbolculuk yaşantısınıda en büyük katkıyı Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'dan gördüğünü ifade eden Musa Büyük, "Ondan futbol adına çok şey öğrendim. Şimdiki oyunuma olan etkisi büyüktür. Hem kaliteli bir insan hem de futbol anlayışı oldukça iyi. Yaptırdığı antrenmanlar çok hoşuma gidiyordu" dedi.
Futbolcunun hedefi hiç bir zaman bitmez diyen Musa Büyük, "Hedefi biten futbolcu durma noktasına gelir. başarı yakalayamaz. Bende Trabzonspor'a gelerek hedeflerimi bitermedim. Çok daha farklı şeyler hedefliyorum. Bunu hep birlikte göreceğiz"dedi. Her futbolcu gibi kendisininde A Milli Takımda oynamak istediğini belirten Musa Büyük, "Herkes ülkesini temsil etme heycanına erişmek ister. Trabzonspor'da takımsal başarıyı yakaladığım zaman benim de Milli olma şansım artacaktır. Trabzonspor'dan 2-3 değil 5-6 futbolcu A Milli Takıma gidecektir" dedi.
Geçmişten günümüze artan yabancı futbolcu kontenjanı yerli futbolcu yetiştirilmesine sekte vurmaya başladığını belirten Musa Büyük, "6 yabancı oynatma hakkınız var. Peki yerli futbolcu nerede oynayacak? Ondan sonra futbolcu yetişmez tabi. Ayrıca Türkiye'ye gelen yabancı oyuncuların çok kaliteli olduklarını düşünmüyorum. İstisnalar olacaktır anca çoğu yabancı futbolcudan daha iyi yerli futbolcularımız bulunuyor. Türk futbolcusuna özen gösterilmiyor. Tercih yabancıdan yana kullanılıyor. Yabancı oyuncu sayısının yıllar içinde artmış olması artık Türk futbolunu geriye götürmeye başladı. 80 milyon nüfusu olan bir ülkede Milli Takıma bile oyuncu bulamıyor oraya yabancı birini alıyorsanız. El atılması gereken ciddi bir sorun ile karşı karşıya demektir. Ya futbolcu teşvik edemiyorsunuz. Yada var olanları bu şekilde kararlar alarak küstürüyorsunuz" dedi.
Aykut Kocaman'nın kendisine Lombardo Musa lakabı taktığını belirten Musa Büyük, "Bana bu lakabı Aykut Kocaman takmıştı. Oyun sitilimi eski İtalyan futbolcu Attilio Lombardo'ya benzetirdi. O yüzden bana da Lombardo Musa derdi" diye konuştu
Kaynak : İHA
Yer imleri