arkadaşlarımın bazıları çok açık ve net söylemiş yorumlarda hükümet karşıtlarının kaptılmasın dediğini görüyorum öğretmen açığından bahsedenler var ataması yapılmayan öğretmenlerin dersanelere yöneldiğini yazanlar dersanelerde çalşanların ev geçindirdiğini yazanlar vs arkadaşlar dersaneler kapatılmıyo dolayısı ile çalışanları çalışmaya devam . dersaneye giden öğrenciler devlet okullarına gitmeyecekler sınıf mevcutları azalacak devletin harcamaları azalacak eğitim daha kaliteli olacak dersaneye giden çocuk hem okula gidip hemde para vererek dersaneye gitmiş olmayacak nasıl olsa parasını veriyo verdiği para karşılığı kaliteli eğitim alıyo sıkıntı yok parası olmaya çocuğunu ne özel okula gönderebiliyo nede dersaneye gönderebiliyo sorun varmı yok dersanelerden para kazananlar özel okul olunca bedavamı okutacaklar çocukları hayır yine ücret alınacak hatta daha yüksek ücretler alınacak öğrencilerden burda gelir düşmesi olmayacak dersaneler açısından yükselme söz konusu peki sorun nedir dikkat edilirse onlarca dersane var ama cemaatin dersanelerinden sesler geliyo diğer dersanelerden ses çıkmıyo cemaatin ses çıkarmasının nedenini ben söyliim arkadaşlar şimdi bu cemaatte abiler ablalar diye kavramlar var dersaneye giden öğrenciler abilere ve ablalara gidiyolar orda nur cemaatinin bir sistemi var bu çocuklar bu sisteme uyarlanılıyo biraz müsbet eğitim biraz menfi eğitim biraz cemaatin çıkarlarına hizmet vs olay bundan ibaret dersaneler özel okula dönüştürülürse sistemlerinde değişiklikler sözkonusu olacağından (nasıl bişey olur bende merak ediyorum) AKparti iktidarından önce okullarını MEB e devretmeyi kabul ederken şimdi avazları çıktığınca bağırıyolar taki başbakanımızı FİRAVUN KARUN ve HIRSIZLIKLA itham ediyolar At gözlüğü takan arkadaşlara sesleniyorum çıkarın atgözlüklerinizi olaya mantıklı bakın senin paran varsa özel okula veya dersaneye gönderiyosun ama benim yok ne olcak sınıflarda kalabalık benim çocuğumda avrupalı gibi sayıca daha az sınıflarda eğitim görse öğretmenler daha çok ilgilenebilse benim çocuğumda kaliteli eğitim alabilse sana ne zararı var (ben söyliim üniveriste sınavında senin çocuğuna rakip olur belki senin çocuğundan daha yüksek puan alır benim çocuğum bir üniveristeye yerleşir senin çocuğun yerleşemez korkusu yaşarsın en fazla) yanlışmıyım arkadaşlar.

Teşekkur:

ersane olgusunu doğuran nedenler ortadan kalkınca,bu ticari kuruluşlar da zaman içinde yok olup gidecektir.

Yer imleri