REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Size Göre Dersaneler Kapatılmalı mı?

Katılımcı sayısı
309. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

170 55.02%
  • Hayır

139 44.98%
Sayfa 6/8 İlkİlk 12345678 SonSon
77 sonuçtan 51 ile 60 arası

Konu: Size Göre Dersaneler Kapatılmalı mı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

peki müdür aileleri uyarmakla kötü mü yapmış diyorsun.kimilerine göre ilkokul seviyesindeki çocuğunun bikinili kadınlara bakması normal olabilir amma kimilerine göre de normal olmayabilir değil mi.müdür uyarmasa da bu olayı normal karşılamayan bir aile çocuğunu o sirke götürse götürdüğüne pişman olup müdürün kapısına dayanıp bizi neden uyarmadın derse ne olacak.her olayı tek yönlü yorumlamayalım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ozibo Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    peki müdür aileleri uyarmakla kötü mü yapmış diyorsun.kimilerine göre ilkokul seviyesindeki çocuğunun bikinili kadınlara bakması normal olabilir amma kimilerine göre de normal olmayabilir değil mi.müdür uyarmasa da bu olayı normal karşılamayan bir aile çocuğunu o sirke götürse götürdüğüne pişman olup müdürün kapısına dayanıp bizi neden uyarmadın derse ne olacak.her olayı tek yönlü yorumlamayalım.
    azibo kardeş : yaşını bilmiyorum ama eskiden böyle birşey yoktu.giden gider gitmeyen gitmezdi Böyle reklam yapmazlardı bu müdürlerrr (şakşakcılık) o müdürün bir araştırsak geçmişde ne yaptığını acaba neler vardır.

Şimdi ;sirke gittiğimde bayanları hayranlıkla izlerdim. Ama hiç içimden fırlayıp trapezde üstüne atlamak geçmedi. Halada geçmez, trapez zor iş,

orada palyoco var aslan canbaz vs (bunlar hep içcamaşırıla gezmiyorlar siz gördğnüzmü bilmiyorum)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

dersanelerin kapatılması veya kapatılmaması beni pek bağlamıyor.normal şartlarda kapatılsın isterim.şimdi dersaneler neden var.milli eğitimin durumu ortada olduğu için var.konu derin fazla söze gerek yok.geçmiş ve gelecek oluşum ve etkilerini irdelemeden sadece şu andaki kamuoyu oluşturma gündemine takılırsak istenilen sonuç elbette oluşturulur.günlük düşünme ve yaşamaya alıştırıldık.yarın bizim için yok başımızdakiler nasılsa ayarlıyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dershanelerin kapatılması pat diye alınacak bir karar değildir. Dershaneler eğitim sistemindeki aksaklıklar ve yetersizliklerden ötürü halkın talebi üzerine bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Hadi ben dershaneleri kapatıyorum yasa çıkarıyorum demek bütün eğitim sistemini kaosa sürükler. Zira ilk ve orta öğretimde bir çok sınav var ve bu sınavlara insanlar dershaneler vasıtasıyla hazırlanıyor. Zengini de fakiri de.

Öte yandan dershane açmak serbest piyasa koşullarında bir özgürlüktür, haktır. Hiç kimseye şu dükkanı açma, şu hizmeti verme diyemezsiniz. Bu, devlet müdahalesidir. Komünizm 1990 itibariyle sona erdiğine göre dershane kapatmak hür teşebbüsün önünü tıkamaktır. Pavyonların, genel evlerin açık olduğu yerde, okumak isteyen gençlere eğitim veren, iyi kötü kendilerini geliştirmelerini sağlayan dershaneleri mi kapatacaksınız? O dershaneler aynı zamanda başarılı öğrencilere burs da veriyor. %5'ini parasız okutuyor.

AKP döneminde dershane sayısı ikiye katladı. 11 yıldır bununla ilgili ne önlem alındı? Hiç. O yüzden bu sorun dershaneler kapatarak çözülmez. Sorunlar çok daha artar. Eğitimde kaosa gidişat başlar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kapatılırsa sonuç ne olur asıl önemli olan bu ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kapatılması gerekir işitsizliği çıkartır herkes aşit değil ekonomik açıdan bide farklı ırk temsil ederse hüküm ederse tam bir ırkçılık kültürü ortaya çıkar siz zaten görüyorsunuz şimdi burda eskiyi hatırladım izmirde okurken öretmenleri hatırladım dersimiz boştu bi ara bilgisayarlara meraklıydım geçtik bilgisayar odasına oturduk bir bilgisayarın karşısında ben iile bikaç kişidik öretmen geldi bizi zorla çıkardı defolun gidin dedi ordada bi sürü örenci bilgisayar karşısında oturup oynardı şimdi anlıyorumki o örenciler yahudi çocuklarıydı herşeyi istediği gibi yaparlar bizde müslüman azınlık çocuklarıdık yani anlat anlat derler sorunlar bitmez en azından kapatılırsa eşitsizlik bi nebi kaldırılır zaten hiç dersaneye gidemedim eskiden her*** her fakir öyle + bide sürekli derste insanı bıktırır 24 saat yemek yersen bıkmazsın çatlarsın bi daha o yediğin yemeyi azına sürmezsin güzünde kararır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kodaman kesimi veya madi olarak bir sınıf yukarıda olan kesim kapıtılmasını istemez çünki? onlar kendini farklı görürler şimdi olduğu gibi herkes okursa o ağaların işini kim yapacak o ağalardaki mantık parası olan okusun olmayan gariban onlara kölelik yapsın. eğer eşitlik elden giderse patronlar çoğalacak? onlarda bunu hiç istermi? kapıtılmasın diyenler sizin paranız çok, ya olmayan orta kesim ne yapacak? eğer bu ülkede adalet olacaksa derhal kapatılmalı dersanedeki öğretmenleden benim kulumdaki öğretmen farklı okuldamı öğrenim gördüler? demekki devlet okullarındaki öretmenler öğreticı gücünü yeterince çocuklara vermiyorlar' esas bunun üzerinde durulması gerekiyo ,çocuk okulda dersanedeki aynı eğitimi görse daha doğrusu dersanedeki ilgiyi alakayı okulunda görse neden dersaneye ilgi duysunki? buradaki problem öğretmenlerden kaynaklanıyor devlet okulunda farklı dersanelerde farklı devlet okulunda yaptığı duyarsızlığı dersanede yapamıyor burada suç milli eğitim bakanlığında okulları müfetişler senede kaç sefer denetleniyor acaba kısacası adalet olacasksa dersaneler kapatılmalı hemde hemen
    Konu temel reis tarafından (30-11-2013 Saat 12:29 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kodaman kesimi veya madi olarak bir sınıf yukarıda olan kesim kapıtılmasını istemez çünki? onlar kendini farklı görürler

1. Sayın Temel Reis arkadaşım,senin iddia ettiklerinin aksine,dersanelerin açık kalmasını isteyen kesim özellikle dar gelirli ve şeyhinin her sözünde keramet bulan cemaat mensuplarıdır.Bugün Aydında her apartmana,her eve dağıtılan ofset baskılı 8 sayfalık broşür de Zaman Gazetesince basılıp dağıtılmıştır.Bu olay basit bir dersane olayı değil,apaçık iktidar kavgasıdır."Beraber yürüdük biz bu yollarda..." şarkısından sonra "Ayrılsak ta beraberiz !"..mavalını ortaklarına kabul ettiremediler.Bütün mesele bundan ibarettir.Şu anda ise seçim sonuna dek herkes "dilini tutsun!" sahnesi oynanıyor.Bizler sadece seyirciyiz..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

okumak ,öğrenmek insanın içinde olması lazım.öğrenci okulda dersi dinlemezse, derse katılmazsa sırf okula gitmek için giderse sen o cocugu değil özel okula, oxfort hocalarından ders aldırsan ne yazar,insanın okuma azmi içinde olması lazım.tabiki de okullarda ki eğitim kalitesini de arttırmak gerekir oda ayrı bir sorun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan 'MİT'in Fethullah Gülen raporu' -2
    'Şirketler Gülen'in icazetiyle kuruluyor'
    Cemaatin "Türkiye genelinde 210'den fazla özel okul, binlerce ışık evi, 460 dershane ve kurs, 500 öğrenci yurdu bulunuyor. Bunun yanı sıra Türk Cumhuriyetleri'nden Kanada'ya, Nijerya'dan Singapur'a uzanan 134 ülkede toplam 400 özel okul, bu ülkelerde 38 öğrenci yurdu, 13 üniversiteye hazırlık kursu ve on binlerce öğrencisi var"
    Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla MİT tarafından hazırlanan "Fethullah Gülen Cemaati" raporunda cemaatin para kaynakları, destek veren şirketler, şirket yöneticileri ve eğitim kurumları takibe alındı. Raporda şöyle denildi: "Eldeki bilgi ve belgeler ışığında, kayıt içi olmakla birlikte, kontrol dışı kalan cemaat şirketleri, kuruluşları hakkında izleme ve inceleme başlatılmıştır." MİT raporunda, şirketlerin Gülen'in icazetiyle kurulduğunu saptıyor!
    CEMAATİN EĞİTİM KURUMLARI

MİT'in Cemaat raporunun "Eğitim Kurumları" başlıklı bölümünde, cemaate bağlı eğitim kurumları tek tek sıralanıyor. Ardından Cemaatin bu kurumlarının toplam bir dökümü yapılıyor: "Türkiye genelinde 210'den fazla özel okul, binlerce ışık evi, 460 dershane ve kurs, 500 öğrenci yurdunun yanısıra Türk Cumhuriyetleri'nden Kanada'ya, Nijerya'dan Singapur'a uzanan 134 ülkede toplam 400 özel okul, bu ülkelerde 38 öğrenci yurdu, 13 üniversiteye hazırlık kursu ve on binlerce öğrencisi var."

MİT, raporunda bu eğitim kurumlarındaki görevlileri, ücretlerini ve okulların mali portresini de saptıyor: “Cemaate bağlı bu eğitim kurumlarında 7 binden fazla öğretmen, 1000-3000 dolar karşılığı görev yapıyor. Gülen’in “Altın Nesil” yetiştirme iddiasıyla yola çıkarak açtığı okulların mali portresi ise 5 milyar dolar olarak hesaplanıyor.”
    CEMAATİN SERMAYESİ

Mit raporunda sigorta, finans ve işadamlarının kurduğu derneklere geniş yer veriliyor. Bu kurumların yönetim kurullarında bulunan isimler hakkında değerlendirmeler yapılarak, şirketlerin kuruluş yıllarından bugüne kadar elde ettikleri sermaye rakamlarla ifade ediliyor.
    Raporda şirketlerle ilgili, “150 milyar dolara ulaşan cemaat sermayesinin Fethullah Gülen cemaatinin destekleyicilerine ait olduğu belirtiliyor. Büyük bölümü kayıt dışı olan bu sermayeyi, cemaatin kontrolündeki şirketler elinde tutuyor. Bu şirketlerin yıllık hacmi ise 7 milyar doları aşıyor.” İfadelerine yer verildi.
    MİT, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla hazırladığı Cemaat raporunda, vakıflara da mercek tutuyor: Raporda “Bu vakiflar gelir, veraset, intikal, emlak, gümrük vergileri ve harçlardan muaf tutuluyor.” deniliyor.

CEMAATİN VAKIFLARI

Cemaatin en büyük vakfı mütevelli heyeti MİT tarafından tespit ediliyor. Bu vakfın 1972 yılında İzmir’de bir evde kurulduğu belirtildikten sonra şöyle deniyor: “300 gayrimenkul, 46 yurt, 16 dersane, işyeri, arsa, otel ve lokanta gibi yerlerle cemaate en büyük parasal desteği sağlıyor.”
    Ayrıca raporda, “vakıflar teşvik kredileri kullanıyorlar” denilerek, vakıflardaki bütçelerin milyonlarla ölçüldüğü belirtiliyor....

fetullah gülen hiç utanmadan sıkılmadan KOLUNUN KANADININ KIRILDIĞINI söylüyor....yukarıdaki rakamlar tam tersini söylüyor hoca efendi...artık tayyip erdoğanın yakasından düşme vakti geldide geçti bile,bırak vatandaşın çocuklarını okuması gerekli yerde okusun....istediğin kadar hoplasanda zıplasanda bu saatten sonra geriye dönüş yok artık çünki çok ileri gittin,haddini aştın...bu mal varlığı deyil amerikada uzay istasyonunda bile ömrünün sonuna kadar 7 sülalenle yesen bitiremeyeceğin bir büyüklükte...yeyip içip ***fini çıkar...
    CİMBOMLU

Sayfa 6/8 İlkİlk 12345678 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri