Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Size Göre Dersaneler Kapatılmalı mı?

Katılımcı sayısı
309. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

170 55.02%
  • Hayır

139 44.98%
Sayfa 7/8 İlkİlk 12345678 SonSon
77 sonuçtan 61 ile 70 arası

Konu: Size Göre Dersaneler Kapatılmalı mı?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kodaman kesimi veya madi olarak bir sınıf yukarıda olan kesim kapıtılmasını istemez çünki? onlar kendini farklı görürler şimdi olduğu gibi herkes okursa o ağaların işini kim yapacak o ağalardaki mantık parası olan okusun olmayan gariban onlara kölelik yapsın. eğer eşitlik elden giderse patronlar çoğalacak? onlarda bunu hiç istermi? kapıtılmasın diyenler sizin paranız çok, ya olmayan orta kesim ne yapacak? eğer bu ülkede adalet olacaksa derhal kapatılmalı dersanedeki öğretmenleden benim kulumdaki öğretmen farklı okuldamı öğrenim gördüler? demekki devlet okullarındaki öretmenler öğreticı gücünü yeterince çocuklara vermiyorlar' esas bunun üzerinde durulması gerekiyo ,çocuk okulda dersanedeki aynı eğitimi görse daha doğrusu dersanedeki ilgiyi alakayı okulunda görse neden dersaneye ilgi duysunki? buradaki problem öğretmenlerden kaynaklanıyor devlet okulunda farklı dersanelerde farklı devlet okulunda yaptığı duyarsızlığı dersanede yapamıyor burada suç milli eğitim bakanlığında okulları müfetişler senede kaç sefer denetleniyor acaba kısacası adalet olacasksa dersaneler kapatılmalı hemde hemen
    Konu temel reis tarafından (30-11-2013 Saat 12:29 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kodaman kesimi veya madi olarak bir sınıf yukarıda olan kesim kapıtılmasını istemez çünki? onlar kendini farklı görürler

1. Sayın Temel Reis arkadaşım,senin iddia ettiklerinin aksine,dersanelerin açık kalmasını isteyen kesim özellikle dar gelirli ve şeyhinin her sözünde keramet bulan cemaat mensuplarıdır.Bugün Aydında her apartmana,her eve dağıtılan ofset baskılı 8 sayfalık broşür de Zaman Gazetesince basılıp dağıtılmıştır.Bu olay basit bir dersane olayı değil,apaçık iktidar kavgasıdır."Beraber yürüdük biz bu yollarda..." şarkısından sonra "Ayrılsak ta beraberiz !"..mavalını ortaklarına kabul ettiremediler.Bütün mesele bundan ibarettir.Şu anda ise seçim sonuna dek herkes "dilini tutsun!" sahnesi oynanıyor.Bizler sadece seyirciyiz..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

okumak ,öğrenmek insanın içinde olması lazım.öğrenci okulda dersi dinlemezse, derse katılmazsa sırf okula gitmek için giderse sen o cocugu değil özel okula, oxfort hocalarından ders aldırsan ne yazar,insanın okuma azmi içinde olması lazım.tabiki de okullarda ki eğitim kalitesini de arttırmak gerekir oda ayrı bir sorun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan 'MİT'in Fethullah Gülen raporu' -2
    'Şirketler Gülen'in icazetiyle kuruluyor'
    Cemaatin "Türkiye genelinde 210'den fazla özel okul, binlerce ışık evi, 460 dershane ve kurs, 500 öğrenci yurdu bulunuyor. Bunun yanı sıra Türk Cumhuriyetleri'nden Kanada'ya, Nijerya'dan Singapur'a uzanan 134 ülkede toplam 400 özel okul, bu ülkelerde 38 öğrenci yurdu, 13 üniversiteye hazırlık kursu ve on binlerce öğrencisi var"
    Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla MİT tarafından hazırlanan "Fethullah Gülen Cemaati" raporunda cemaatin para kaynakları, destek veren şirketler, şirket yöneticileri ve eğitim kurumları takibe alındı. Raporda şöyle denildi: "Eldeki bilgi ve belgeler ışığında, kayıt içi olmakla birlikte, kontrol dışı kalan cemaat şirketleri, kuruluşları hakkında izleme ve inceleme başlatılmıştır." MİT raporunda, şirketlerin Gülen'in icazetiyle kurulduğunu saptıyor!
    CEMAATİN EĞİTİM KURUMLARI

MİT'in Cemaat raporunun "Eğitim Kurumları" başlıklı bölümünde, cemaate bağlı eğitim kurumları tek tek sıralanıyor. Ardından Cemaatin bu kurumlarının toplam bir dökümü yapılıyor: "Türkiye genelinde 210'den fazla özel okul, binlerce ışık evi, 460 dershane ve kurs, 500 öğrenci yurdunun yanısıra Türk Cumhuriyetleri'nden Kanada'ya, Nijerya'dan Singapur'a uzanan 134 ülkede toplam 400 özel okul, bu ülkelerde 38 öğrenci yurdu, 13 üniversiteye hazırlık kursu ve on binlerce öğrencisi var."

MİT, raporunda bu eğitim kurumlarındaki görevlileri, ücretlerini ve okulların mali portresini de saptıyor: “Cemaate bağlı bu eğitim kurumlarında 7 binden fazla öğretmen, 1000-3000 dolar karşılığı görev yapıyor. Gülen’in “Altın Nesil” yetiştirme iddiasıyla yola çıkarak açtığı okulların mali portresi ise 5 milyar dolar olarak hesaplanıyor.”
    CEMAATİN SERMAYESİ

Mit raporunda sigorta, finans ve işadamlarının kurduğu derneklere geniş yer veriliyor. Bu kurumların yönetim kurullarında bulunan isimler hakkında değerlendirmeler yapılarak, şirketlerin kuruluş yıllarından bugüne kadar elde ettikleri sermaye rakamlarla ifade ediliyor.
    Raporda şirketlerle ilgili, “150 milyar dolara ulaşan cemaat sermayesinin Fethullah Gülen cemaatinin destekleyicilerine ait olduğu belirtiliyor. Büyük bölümü kayıt dışı olan bu sermayeyi, cemaatin kontrolündeki şirketler elinde tutuyor. Bu şirketlerin yıllık hacmi ise 7 milyar doları aşıyor.” İfadelerine yer verildi.
    MİT, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla hazırladığı Cemaat raporunda, vakıflara da mercek tutuyor: Raporda “Bu vakiflar gelir, veraset, intikal, emlak, gümrük vergileri ve harçlardan muaf tutuluyor.” deniliyor.

CEMAATİN VAKIFLARI

Cemaatin en büyük vakfı mütevelli heyeti MİT tarafından tespit ediliyor. Bu vakfın 1972 yılında İzmir’de bir evde kurulduğu belirtildikten sonra şöyle deniyor: “300 gayrimenkul, 46 yurt, 16 dersane, işyeri, arsa, otel ve lokanta gibi yerlerle cemaate en büyük parasal desteği sağlıyor.”
    Ayrıca raporda, “vakıflar teşvik kredileri kullanıyorlar” denilerek, vakıflardaki bütçelerin milyonlarla ölçüldüğü belirtiliyor....

fetullah gülen hiç utanmadan sıkılmadan KOLUNUN KANADININ KIRILDIĞINI söylüyor....yukarıdaki rakamlar tam tersini söylüyor hoca efendi...artık tayyip erdoğanın yakasından düşme vakti geldide geçti bile,bırak vatandaşın çocuklarını okuması gerekli yerde okusun....istediğin kadar hoplasanda zıplasanda bu saatten sonra geriye dönüş yok artık çünki çok ileri gittin,haddini aştın...bu mal varlığı deyil amerikada uzay istasyonunda bile ömrünün sonuna kadar 7 sülalenle yesen bitiremeyeceğin bir büyüklükte...yeyip içip ***fini çıkar...
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Merhaba Hüseyin kardeş! İlk kez bir doğru noktada buluştuk.Yazdıklarının doğruluğunu ben de biliyorum.Ama bunları sen değil de benim gibi biri yazsaydı,neyle suçlanacağımız belliydi.Sayın başbakana bundan böyle "Ayrılsakta beraberiz" sarkısı daha çok yakışacak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı rselturk Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Merhaba Hüseyin kardeş! İlk kez bir doğru noktada buluştuk.Yazdıklarının doğruluğunu ben de biliyorum.Ama bunları sen değil de benim gibi biri yazsaydı,neyle suçlanacağımız belliydi.Sayın başbakana bundan böyle "Ayrılsakta beraberiz" sarkısı daha çok yakışacak.
    hocam(bu hitabımı yanlış anlama) bu memlekette ortalığı bulandıran kargaşa çıkaran huzuru bozan ismi cismi mevkisi rütbesi kim, ne olursa olsun eleştiririm...bu babamda olsa yine aynı tavrı gösteririm....ben bu ülkede yaşıyorum ve bu ülkede öleceğim...yaşadığım bu ülkenin gelişmesi büyümesi zenginleşmesi için çabalayan yırtınan kafa yoran kim olursa kim varsa ama sandıkta ama pc başında ama başka alanlarda desteklemeye tarafı olmaya devam edeceğim....bunu kendim için deyil çocuklarımız için onların çocukları için yapmalıyız...bunu biz yapmayıp kim veya kimler yapacakki...1999'dan beri amerikada ne aradığı belli olmayan hocaefendimi yapacak yoksa dinine felsefesine din kardeşlerim dediği kişilere ters düşep çelişki yarattığı amerikanınmı yapmasını bekleyeceğiz....çıkarlar sözkonusu olunca büyük şeytan denilen abd'de gözlerde,sözlerde ve beyinlerde melek olarakmı görülüyor nedir...72 yaşına girmiş bir adam hükümetle kayıkçı kavgası yapıp sidik yarışına gireceğine dersanelerini özele çevirip,o tv kanallarında haftalarca dramize ettiğin doğulu batılı fakir fukara çocuklarını bedeva eğitip sınavlara hazırlasan daha iyi olmazmı...seni rabbine daha fazla yaklaştırmazmı...böyle bir tavır göstermek ekranlarda verdiğn din derslerinden daha hayırlı olacağı kanaatindeyim,diğer taraftanda ülke dersane tantanasından kurtulmuş olur....dersanelermi milli egitime bağlı milli egitimmi dersanelerin bir parçası anlayamadık kardeşim...halkın seçtiği halka hesap veren insanlar daha çok bağıracaklarına,yüzelli ikiyüz milyar dolarlık bir malvarlığınının büyük kısmını bu söktörden yapmış olan insanlar avazı çıktığı kadar patlarcasına bağırıyorlar...bune pişkinlik bune kaşerlik anlamıyorum....üstelik çomak sokupta deşifre ettiğiniz bir oslo varken,hakan fidan gibi vatansever bir birokratı cemaat savcılarına teslim etmeye yemeye çalışırken........babamın güzel bir lafı aklıma geldi....oglum arkadan her gördüğün eşarplıyı kadın sanma...demesi bazılarına cuk oturduğunu görüyorum....selamlar hocam....
    CİMBOMLU

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Teşekkürler Hüseyin kardeş;açık olmakta,içi-dışı bir olmakta velhasıl gün ışğında dolaşmakta her zaman yarar var.Allah bizleri ikiyüzlülerden ve ard niyetlilerden korusun!....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dersaneler kapatılmamalı Özel teşebbüs engellenmemeli. Ancak talep olmazsa kendiliğinden kapanır zaten

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ankete Kapatılması yönünde oy kullandım.Çocuklarımızı son 2o yılda inanılmaz bir yarış içerisinde koşuşturuyoruz,onları sevmesini bile öğrenemedik,okullar,yıllarla birlikte bitiveriyor,Okulun bitmesi sonucu değiştirmiyor,24 yaşına gelen genç cebinde çay parası olmadan dolaşıp duruyor,bunların hepsi plansız ve proğramsız eğitimin sonucu çocuklarımız daha verimli yetişebilmesi için eğitimin çok güzel bir programa alınması gerekir,hele bir de 4+4+4 eğitimi getirdiler ki sorma 4.sınıftan sonra ne olacağı bile meçhul,anakucağından alıp usta eline 10 yaşında verecepğiz ,Bir ülkenin kalkına bilmesinin yegane dayanağı eğitiminin çok programlı olmasından geçer,eğitim iyi olmuşolsaydı bu kadar dershane ortaya çıkmayacaktı,dershane parası ödenmedi diye kimse intihar falan etmeyeckti,zenginlemiş eğitimciler,dershaneler olmayacaktı,Kısacası Eğitim düzeltilmeden dershanelerin kapatılması da bir olkadar yanlış diye düşünüyorum,Saygılarımla

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kapatsınlar.para tuzağından başka bişerşey değil.durumu iyi olan gönderecek özel ders görecek.garibanlar ne yapacak.yanımızda dershane var,1 taksiti 10 gün geçti diye, sen evine git para yatırınca, gel diyen dershane sahibini gördüm.16-17 yaşındaki genç kız hüngür hüngür ağladı gitti evine.o günden bu güne sevmiyorum bu gibi toplu para tuzaklarını...

Sayfa 7/8 İlkİlk 12345678 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri