Sevgili Mokur,aynı duyguları ben de paylaşıyorum;dersane olgusunu ben de sevmiyorum.Ama bu bir sonuç,neden değil!Türk Eğitim Sisteminin içine düştüğü açmazın sonucu.Durup duruken çıkmadı.Bu bir gündem saptırmadır...
[COLOR="Red"]Dün Taraf Gazetesinin nişangahında muhalefet vardı:Nişan tahtasında ise iktidara muhalif olan herkes...Önce siyasi partiler,sonra üniversite,adliye,emniyet derken sıra geldi örgütlü dingin güçlere..Düzmece belgeler Taraf Gazetesinin namlusundan ulusalcılara,Atatürkçülere ve Silahlı kuvvetler komutasına aralıksız salvo atışı yaparken,yapılmayan darbenin arkasındaki niyet sorgulanırken ve seçilmişiyle atanmışıyla seçkin bir kesim Silivri de zorunlu ikâmete mecbur edilmişken kimsenin aklına Taraf'ın tarafsızlığını sorgulamak gelmiyordu!
Oysa bugün olduğu gibi dün de devletin istihbarat kaynakları Taraf için çalışıyordu.İşin cilvesine bakın ki,iktidarın tarafları şimdi birbirlerine "karşı taraf" olmuşlardı.Dersaneler,bu savaşın zeminini oluşturuyor.Siyasi iktidarın bugün ulusal basında tam sayfa yayınlanan ilanı ile akşam Samanyolu Tv ana haberinde yapılan karşılıklı suçlamaların nedeni bu kadar basit olamaz."Ne dediler de yapmadık?"diyen başbakanın yanında,"Bu fitneyi yaratanlar umduğunu bulamayacak!" diyen hükümet sözcüsünün yakınmaları iktidardaki bir huzursuzluğun kanıtıdır.
Dersane olayının seçim sonrasına ertelenmesindeki amaç,iktidarı oluşturan ayaklardan birindeki rahatsızlık bir "çatlama" mı yoksa bir "burkulma" mı,bunu saptamaktır.
Toplumda Gezi olaylarıyla başlayan ve giderek tırmanan bir rahatsızlık vardır:Bu rahatsızlık sayın Başbakanın bu kadar sürede dünyanın sayılı zenginler sıralamasında ilk beşin içinde olmasından mı,yoksa evlatlarının iki yılda bir kocaman gemileri suya indirmesinden mi,ya da tüm aile yakınlarıyla bir üniversite kuracak düzeye gelmesinden mi bilinmez, bir sürü neden var,.Belkide Kuzey Irak ta çizilen "kırmızı çizgilerin" unutulmasından,halka bilgi verilmeden sürdürülen éBarış Görüşmelerinin" "Türk-İslam setezcileriyle ters düşmesinden Irakta,İran da,Mısır ve Suriye ile yürütülen dış ilişkilerin akamete uğramasından kaynaklanabilir.Neden çok! Ama gerçek olan şu ki,İktidarın fay hattı kırılmıştır,hükümet sadece hasar tesbitindedir!...:49::49:/COLOR]