Sevgili Mokur,ayný duygularý ben de paylaþýyorum;dersane olgusunu ben de sevmiyorum.Ama bu bir sonuç,neden deðil!Türk Eðitim Sisteminin içine düþtüðü açmazýn sonucu.Durup duruken çýkmadý.Bu bir gündem saptýrmadýr...
[COLOR="Red"]Dün Taraf Gazetesinin niþangahýnda muhalefet vardý:Niþan tahtasýnda ise iktidara muhalif olan herkes...Önce siyasi partiler,sonra üniversite,adliye,emniyet derken sýra geldi örgütlü dingin güçlere..Düzmece belgeler Taraf Gazetesinin namlusundan ulusalcýlara,Atatürkçülere ve Silahlý kuvvetler komutasýna aralýksýz salvo atýþý yaparken,yapýlmayan darbenin arkasýndaki niyet sorgulanýrken ve seçilmiþiyle atanmýþýyla seçkin bir kesim Silivri de zorunlu ikâmete mecbur edilmiþken kimsenin aklýna Taraf'ýn tarafsýzlýðýný sorgulamak gelmiyordu!
Oysa bugün olduðu gibi dün de devletin istihbarat kaynaklarý Taraf için çalýþýyordu.Ýþin cilvesine bakýn ki,iktidarýn taraflarý þimdi birbirlerine "karþý taraf" olmuþlardý.Dersaneler,bu savaþýn zeminini oluþturuyor.Siyasi iktidarýn bugün ulusal basýnda tam sayfa yayýnlanan ilaný ile akþam Samanyolu Tv ana haberinde yapýlan karþýlýklý suçlamalarýn nedeni bu kadar basit olamaz."Ne dediler de yapmadýk?"diyen baþbakanýn yanýnda,"Bu fitneyi yaratanlar umduðunu bulamayacak!" diyen hükümet sözcüsünün yakýnmalarý iktidardaki bir huzursuzluðun kanýtýdýr.
Dersane olayýnýn seçim sonrasýna ertelenmesindeki amaç,iktidarý oluþturan ayaklardan birindeki rahatsýzlýk bir "çatlama" mý yoksa bir "burkulma" mý,bunu saptamaktýr.
Toplumda Gezi olaylarýyla baþlayan ve giderek týrmanan bir rahatsýzlýk vardýr:Bu rahatsýzlýk sayýn Baþbakanýn bu kadar sürede dünyanýn sayýlý zenginler sýralamasýnda ilk beþin içinde olmasýndan mý,yoksa evlatlarýnýn iki yýlda bir kocaman gemileri suya indirmesinden mi,ya da tüm aile yakýnlarýyla bir üniversite kuracak düzeye gelmesinden mi bilinmez, bir sürü neden var,.Belkide Kuzey Irak ta çizilen "kýrmýzý çizgilerin" unutulmasýndan,halka bilgi verilmeden sürdürülen éBarýþ Görüþmelerinin" "Türk-Ýslam setezcileriyle ters düþmesinden Irakta,Ýran da,Mýsýr ve Suriye ile yürütülen dýþ iliþkilerin akamete uðramasýndan kaynaklanabilir.Neden çok! Ama gerçek olan þu ki,Ýktidarýn fay hattý kýrýlmýþtýr,hükümet sadece hasar tesbitindedir!...:49::49:/COLOR]

Teþekkur:
Beðeni: 

ne gerek var þartlar eþit olsun

Yer imleri