yahu serkan hocam bi þýk daha eklesydinya kararsýzlar ne diyecek:49:![]()
Teþekkur: 0
Beðeni: 0
Evet
Hayýr
yahu serkan hocam bi þýk daha eklesydinya kararsýzlar ne diyecek:49:![]()
Kan emicilerden bu memleketi kurtarmak lazým. Yýllýk gelirleri 25 miyar lira. kapatýlmasýn çabalarý bu cukkayý kaybetmemek içindir. Memeleketi milleti düþündüklerinden filan deðil.Adamlar güya müslüman yapmadýklarý manevra yok. iftira atmak ,karalama dahil. Allah ýslah etsin.
Konu mumisigi tarafýndan (25-11-2013 Saat 13:25 ) deðiþtirilmiþtir.
Milli egitim.egitimde her sene daha aþagý dibe vuruyor.Desshaneleri kapatýrsa zaten dipte dibedip olur.Bence devlet denetlesin. kapatmasýn.
Konunun ilk iki sayfasýný okudum.Üçüncü sayfaya ulaþmam mümkün olmadý.Önce konuyu açan editör arkadaþýma teþekkür ederim;konu az ya da çok deðil,çocuðu olan herkesi ilgilendiren bir konu.Ýlgi görmesi de bundan sanýrým.
Tartýþmaya katýlan arkadaþlar sorunun bir yerlerine dokunmuþlar.Hiç biri de yanlýþ deðil.Her iki görüþün doðru yanlarý elbette var.Öyle olduðu için de editör arkadaþýmýz bu güzel tartýþmayý baþlatmýþ...
Ama þu olguyu gözden kaçýrmayalým:Bu iþin adý Milli Eðitim.Eðitim politikalarý belirlenirken çaðýn gereklerine ve toplumun ihtiyaçlarýna göre bir takým ilkeler saptanýr,hükümetler de bu ilkeli uygulamalarý yönetirler.Tek parti yönetiminde bile on yýlda beþ bakan deðiþiyorsa ve her yeni bakan kendince köklü deðiþikliklere gidiyorsa,burada ciddi bir eðitim politikasýndan bahsetmek olasý deðildir.
Konunu bir diðer boyutu da þudur."öðretim", eðitimin bir parçasýdýr.Örgün eðitimde eðitim-öðretim birlikte verilir:içiçedir yani.Ama dersaneler eðitimle deðil,öðrenmeyle ilgilenirler.Onlar için eðitimdeki çocuðun kiþisel geliþimi,toplum algýsý,sosyal davranýþlarýnýn niteliði önemli deðildir.Dersaneler için birinci öncelikli sorun,çocuðun en kýsa sürede kaç soruyu doðru yanýtlayabilmesidir.Bunun yolu,yöntemi öðretilir.Baþarýnýn kriteri budur.
1950 den sonra yönetime gelen tüm hükümetlerde birinci sorun,savunmadýr.Hem içerden hem de dýþarýdan edinilen tüm kaynaklar güçlü ordu,yeterli savunma için seferber edilmiþtir.Belki ozamanki konjunktür bunu zorunlu kýlmýþtýr.Ama Milli Eðitim için yeterli yatýrýmlar yapýlmadýðýný görüyoruz.Öðretmen açýðý,okul ve dersliklerin yetersizliði,okullardaki donaným sorunlarý eðitim politikamýzý arapsaçýna çevirmiþtir.
Ýþte dersaneler böyle bir çýkmazýn sonucudur.Bu iþin doðasýnda adaletsizlik vardýr.Görece varsýllar çocuklarýný dersanelere yollayýp üniversitelere girme olanaðýný yakalarken,yoksul çocuklar bu yetersiz okullarda feleðin adaletine teslim edilmiþtir.
Ben þahsen prensipte dersanelere þiddetli karþýyým.Üstelik çoðu dersanenin büyük apartmanlarýn alt katlarýnda,kimilerinin de 3.4. katlarda faaliyet gösterdiðini ve bu alanlarýn okul olamayacak denli yetersizliðinin canlý tanýð-ýyým. Ama realitede dersanelerin varlýðýný sürdürmesinden yanayýmersane olgusunu doðuran nedenler ortadan kalkýnca,bu ticari kuruluþlar da zaman içinde yok olup gidecektir.
Aktualiteyi iyi izleyen bazý arkadaþlar,bu tartýþmanýn yapaylýðýnýn farkýndalar.AKP hükümetini iktidara taþýyan cemaatler,siyasi iktidarýn bazý davranýþlarýndan rahatsýzdýr.Birlikte kotarýlan bir iþ için birinin diðerini dýþlamaya hakký yoktur.Gülen Cemaatinin sözcüsü durumundaki "Zaman Gazetesi"nin manþetinden indirmediði bu konu reyting amaçlý deðil,huzursuzluðun dýþa vurumudur.Tabii kayýkçý kavgasý deðilse!...Saygýlar,sevgiler hepinize.
Bence kapatýlsýn.
Çocuklar resmen artýk okuldan soðuyorlar. Mecburiyetten okul ve dersane..
Düþünün artýk evlerde elinde pc-tablet -telefon ile herkez zamanýný geçiyor. Bundan 10 yýl önce herkez TV den þikayetçiyidi.
Þimdi ben kendimi 15 yaþýnda olsam sabah 9 okula gitsem 4 okuldan cýkýp saat 7 ye kadar dersaneden etüd vb dersleri alsam bunun haftanýn en az 6 bazen 7 gunu oluyor yapsam bende ne öðrenme zevki neden yaþam zevki kalýr. maalesef ailelerde çocuklarýný artýk küçüklükten beri kafalarýna oðlum kýzým okumazsan iþin olmaz çok çalýman lazým gibi dolduruyorlar.
Gununun 16 saatini sadece bir kitap baþýnda geçiren bir insandan alim olmaz. Ailesi ile zaman geçirmeli sosyal yaþamý olmalý.
Bana göre ilk önce eðitimden önce sosyal yaþama önem verilmeli. Türkiyede maalesef sosyal sosyal medya oldu..
Þu anda okuyan çoðu öðrenciler zoraki okuyorlar. Kimse kusura bakmasýn hiç bir öðrenci okuldan sonra içinden isteyerek dersaneye gitmez okuldan sonra onun yapmasý gereken dinlenmesi kafasýný rahatlamasý gerekir
Bu dersaneler yüzünden zaten ezberci zihniyet geliþti. Unýversitelereden son yýllarda mezun olupta deha gibi iþ yapmýþ kaç kiþi var. Yok..
Ayrýca bu dersanler sayesinde prensilvanyada birileri kral gibi haatýný sürdürüyor.
LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7
Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.
Usta ;
Müdür ile öðrencinin 'müstehcen resim' kavgasý
TEKÝRDAÐ Anadolu Ýmam Hatip Lisesi birinci sýnýf öðrencisi 15 yaþýndaki Ý.B., motosikletinin plakasýna yapýþtýrdýðý kara kalemle çizilmiþ kadýn resmini Okul Müdürü Erhan B.’nin müstehcen bularak kendisini dövdü
![]()
kardeþ resime bakýp da atlama bir üste rselturk usta nedemiþ bak þunu demiþ ,
Bu iþin adý Milli Eðitim.Eðitim politikalarý belirlenirken çaðýn gereklerine ve toplumun ihtiyaçlarýna göre bir takým ilkeler saptanýr,hükümetler de bu ilkeli uygulamalarý yönetirler.Tek parti yönetiminde bile on yýlda beþ bakan deðiþiyorsa ve her yeni bakan kendince köklü deðiþikliklere gidiyorsa,burada ciddi bir eðitim politikasýndan bahsetmek olasý deðildir. demiþ mi demiþ siz ne anladýnýz ?:49:
ben burada rselturk ustad ýn yazdýklarýnýn altýna imzamý da atarým söyledikleri doðru þeyler lakin kendini bilmez bir müdür veya öðretmenin yaptýðý bir sorumsuzluðun eðitim politikasý ile ne alakasý var.
sizin eðitim politikanýza uymuyor herhalde usta bak bir bu var eðitimde
Amasya Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü’nün, okul öncesi öðrencilerin ücretsiz biletle gönderileceði sirk gösterisi için ‘bikinili kadýnlar var, gitmeyin’ uyarýsý yaptýrmýþ
Özel bir sirk geçtiðimiz pazar günü Amasya’da bir gösteri düzenlemiþtir. Bu gösteri için Amasya Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü okul yönetimlerine okul öncesi öðrencilerinin faydalanmasý için ücretsiz bilet daðýtmýþtýr. Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü okullardan bu biletlerin toplatýlmasýný istemiþ ancak ailelere daðýtýlan biletlerin toplatýlamamasý üzerine velilere telefon ve mesaj yolu ile iletiþime geçerek bu gösterinin Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan uygun görülmediði mesajý iletilmiþtir” iddiasýný dile getirdi.
nasýl bir eðitim politkasý buda sorumsuz yönetici kýlýfýmý :49:
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri