Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: İşçi bulamayınca isyan etti

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart İşçi bulamayınca isyan etti

Nerede bu işsizler

Denizli'de, mermer sektöründe kullanılan çeşitli makineler üreten şirketin sahibi işadamı 42 yaşındaki Mehmet Sarı, bir yıldır işyerinde çalışacak işçileri bulamayınca, çareyi gazeteye ilan vermekte buldu

Honaz İlçesi’nin Kocabaş Beldesi’nde Zimek Makine Mermer Sanayi Şirketi’nin sahibi işadamı Mehmet Sarı, tam bir yıldır işyerinde çalıştırmak üzere kaynakçı, tornacı ve firezeci aramasına karşın bulamadı.
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. araçlarının Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. aradıklarını anlatan yazılar astıklarını, ilçenin çeşitli yerlerine ilanlar yapıştırdıklarını, pankartlar yerleştirdiklerini anlatan Sarı, yine de başarılı olamadıklarını söyledi.
    Yetiştirmek için vasıfsız işçiye bile razı olduklarını belirten Sarı, "Bir de Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ’de Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. olduğu söyleniyor. Tam bir yıl başvurmadığım yol kalmadı ama ne vasıflı ne de vasıfsız işçi bulabildim. Sonunda Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ’deki yerel bir gazeteye ’ Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. bu işsizlik, Nerede bu iş arayanlar’ başlığıyla tam sayfa ilan verdim. Umarım yararı olur" dedi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yaptýrdýðýn iþe göre 3 kuruþ maaþ verirsen daha çoook ararsýn beyfendi. hem 3 kuruþ veriyorlar, hemde robot gibi çalýþma performansý istiyorlar. Ver bakim adam gibi maaþ+sigorda+süreklilik güvencesi. bak nasýl adam yýðýlýyor iþyerine.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Sen çalýþtýrdýðýn adamý maðdur etmeyecek kadar bir maaþ ve sosyal haklarýný verirsen çalýþacak çok adam bulursun. Ama asgari ücret verip sigorta yapmaz, yol ücreti vermez, mesai yok, haftada 6 gün çalýþacaksýn dersen orada çalýþacak adam bulamazsýn.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

hocam tanýyorum ben bunlarý mermer iþi dunyanýn en agýr iþi parasý gelýnce cook az normal masesýn yetmez býrgun mesaý kalýrsan 2 gun yataktan kalkamazsýn

herseyý gec nerde görul mus 5 aylýk maas ýcýrde maas olupda calýsan ýscý 2009 dokuz senesýn de býr yýl calýstým 5 aylýk maasým ýcerýde kurban bayramý geldý fýrmanýn verdýgý parayý görsenýz hocam delýrýr fýrma yetkýlsýný kesersýný 200 tl kurban bayramýn bu ýscý ne yapsýn
    gazate de anlatýklarý gýbý degýl hocam yalan söyluyorlar

iþçinin hakkýný vermýyor mesaý ler yok hafta sonu calýstýgn para yok iþ guvenlgý yok hergun 2 veya 3 kýsýyý ya fortlýfe ezer ya ustune palet devrýlýr ya da elýne koluna makýna yada ebatlama veya kesým makýnelerý kaptýrýr kýsýcasý kene gýbý beleþ calýsacak insan arýyorlar
    cook sukur kurtuldum oralardan ALLah dusmannýma bunlarýn elýne dusurmesýn

ayrýca bunlar yurt dýsýna ýhrac edýlýyor mermerler 45x45 cm mermer tasý 25 30 avro cývarýnda satýlýyor dunya kadar parayý ama ýþclere yok cünkü sen iþsin

Kullanýcý Bilgi Menüsü

gazete ýnanmayýn yada fýrma sahýbe kesýnlýkle yalan yukarýda yazdýkalarým býrý býr dogrudur yemýnle millet 3 4sene önceký gýbý degil az cok gözune mermerde 2008 -2009 yýlýnda dokuz ay calýsýp bunlarý yasým dým sýmdý dýger yasadýklarým devam etmekdýr uzaktan takýp etmektyým mermer sektorune yorumlar sýzýn artýk

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Sadece: Laf ola beri gele..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

[I]Dostlarýn burada yazdýklarýnýn eksiði var,fazlasý yok!Adam piþkin;bu görüntüsüyle bir yerlere mesaj gönderiyor.Týpký Kýrklarelili muhtar gibi.Konaklama yerlerinden,buralara ödenecek kira tutarýndan veya iþe gelip-gitmek için servis olanaklarýnýn ne olduðundan bahsetmiyor.Hepsinden önemlisi yapýlacak iþ, uzmanlýk gerektiren bir uðraþ.Öyleyse verilmesi gereken ücret,saðlanan sosyal güvence nedir?Bunlarý saðlayýp saðlamadýðý belli deðil.Adam "Ýþsizliðin belini kýrdýk diyen palavracýlarýn çanak yalaycýsý!"Adamýn amacý belli!...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Deðerli dostlar sanýrým konuyu okumadýnýz ve baþka yerlere çekiyorsunuz. Adam Mermer makinalarý imalatcýsý. Mermer imalatcýsý deðil. Bunun için kaynakçý ve tornacý arýyor. sanýrým buda maaþý iyi ve mesaisi olan bir iþ koludur. Saygý ile.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bir ara benim eþim bir tekstil firmasýnda çalýþýyordu yaklaþýk bir sene çalýþtý ve bir gün bile 8 saat çalýþarak gelmedi..sabah iþbaþý saati belli orada sorun yok ama paydo allaha kalmýþ diyecem ama allah beni affetsin ama herhalde oda bilmiyordur...akþam saat 22 de çýktýðýnda erken eve geldi diye seviniyorduk...sözde mesaileri veriyorlar ama nasýl normalde bir saatlik çalýþma 10 tlye geliyorsa mesai saati 1 tl ayrýca abartýsýz 6 ay maaþ içeride mesailer desen zaten kesinlikle sgk ya bildirilmez ondan sonra çýkarlar iþçi bulamýyoruz diyorlar
    madem bu þartlarda kendileri çalýlsýn hatta eþlerini çalýþtýrsýnlarda o zaman görekim

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý kanberoðlu Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Deðerli dostlar sanýrým konuyu okumadýnýz ve baþka yerlere çekiyorsunuz. Adam Mermer makinalarý imalatcýsý. Mermer imalatcýsý deðil. Bunun için kaynakçý ve tornacý arýyor. sanýrým buda maaþý iyi ve mesaisi olan bir iþ koludur. Saygý ile.
    adamýn mermer fabrýkasýda mevcut ben mermer fab. olanlarý paylaystým

maasý iyi sorun yok ta nýye iþçi bulamýyor gecýn hocam bu ayaklarý adamlar para vermýyor dýyorum kim istemez para kazanmak millet tanýyor reklamlarý agýzdan agýza dolasýyor para yok dýye
    denýzlý serýnhýsarda otumaktayým haftada 2 gun denýzlýye gýder gelýrým mermer sektoru ölü suan calýstýracak ýnsan bulamýyorlar ne aldýgýn para bellý ne calýstýgýn zaman ne alacagýn paranýn zamaný iþsinin 1 yýl veya 6 ay maasný ýcerýye al sen sonra ýscý ara

ben sahsen beným ýsveren 1 ay paramý vermesý 2. ay dolmadan maasýmý vermesýn býrakýrým iþi kým dayanbýlýr ký altýna eklemýs býrde vasýfsýz eleman býle bulamýyorum demýs demek ký sartlar o kadar agýr ký kýmse yanasmýyor ýse cünkü burdan býrýlerý gýtmýstý sýze ýse ögretýrým ama 500 tl calýsacaksýýz dýye sart kosuyorlar býr kac yerde basýma geldý evlý coluk cocuk sahýbý býr ýnsanýn 500 tl calýsmasý dogrumu burada turkýyede ýscýyý deger verýmeyen ýl denýzlý
    Konu martiin tarafýndan (21-11-2013 Saat 23:04 ) deðiþtirilmiþtir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri