Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: 4 milyon kişiye af

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 4 milyon kişiye af

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olduğu için sağlık hizmetinden yararlanamayanlara müjde geldi. 4 milyon vatandaşın prim borcu sıfırlanacak. Devlet 8 milyar liralık alacağını silecek

Prim affı gerçekleşiyor. 18 yaşını doldurup, çalışmayan ve öğrenci olmayan herkesi kapsayan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına af geliyor.
    Önümüzdeki ay Torba Yasa Tasarısı'na konulacak düzenleme ile borçlu olduğu için sağlık hizmetinden yararlanamayan vatandaş, borcundan kurtulacak. Devlet borçların tamamını silecek. 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile 18 yaşını dolduran, öğrenci olmayan ve sosyal güvence kapsamına girmeyen herkese, gelir durumuna göre prim ödeyerek sağlık hizmetinden yararlanma şartı getirildi. Yasal düzenleme ile tam 12.5 milyon kişi GSS kapsamına girdi. Bunların 8 milyonunun primleri devlet tarafından ödeniyor. 4 milyon kişinin ise prim ödemesi yapmadığı tahmin ediliyor.
    ÇALIŞMA BAŞLATILDI
    Primlerini ödemeyen vatandaş, hastaneye gittiğinde durumu fark etti. GSS primlerinden yaklaşık 8.5 milyar lira toplaması gereken SGK'nın kasasına, 300 milyon lira girdi. Bunun üzerine başlatılan af çalımasında sona gelindi. Böylece devlet 8 milyar lira alacağını bir kalemde silecek.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Tabii olmalı...Devlet bir kalemde 8.5 milyar Tl alacağı siliyorsa bunun da bir bedeli olmalı...
    "Sevgili vatandaşlar,her ne kadar prim borcunu bile ödemekte güçlük çekiyorsanız,yine de iyisiniz!Hasta bile olsanız hayattasınız.Dayanın,mahalli seçimlere az kaldı.Siz oylarınızı bize verin,biz de sizleri nekadar sevdiğimizi gösterelim!.."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hasta olmamak için her gün dua ediyorum, bağ-kur'a yaklaşık 70 milyar borcum var, ve ne benim nede eşimin sağlık güvencemiz yok. acaba bu borç silmeden ben nasibimi nasıl alacam, ilerde emekliliğimle ilgili bir takım sorunlar çıkarırlarmı, allah sonumuzu hayır eylesin. AKP işini çok iii biliyor, yarın öbür gün sandıktam çıkarsa ben hiç şaşırmam. ama ben oyumu AKP'ye vermiyecem, vermeyişimin sebebi ise insanlara çok karışması, ve kendi halkını yabancılar kadar düşünmemesi yüzünden benimsemiyorum. saygılarımla aliharbiye.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bi yanlışlık olmasın. Televizyondan dinlediğim kadarıyla, söz konusu prim borcuna af değil, sadece yapılandırma geliyor.
    Yani borcun tamamı ödenecek. Sadece ödeme için kolaylık sağlanacak.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri