Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Kredi kartına 9 taksit sınırlaması size göre olumlu bir uygulamamı?

Katılımcı sayısı
257. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

    109 42.41%
  • Hayır

    128 49.81%
  • Kararsızım / Fikrim Yok

    20 7.78%
Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
33 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Kredi kartına 9 taksit sınırlaması size göre olumlu bir uygulamamı?

  1. #11

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bence 12 ay taksite kadar normal, ama 12. fazlası çok uzun vade oluyor. ama kredi kartın bir sürü insana acaip faydası dokunuyor, taksit oranı 9 olursa, şimdi millet ne yapacak, ayda 100 lira yatıramama korkusu bir çok insanda hakim. mesela ben bankaya gidiyorum para lazım 10 bin tl alacam yok şunu getir yok bunu getir, boş şeylerle uğraş sonrada dosya parası koy, bir sürü ıvır zıvır, ben 10 bin tlyi dışardan kredi kartından çektiyim zaman en azaında ıvır zıvır şeyler istemiyorlar benden, oturuyorum çayımı içene kadar 10 bin tl. ayağıma geliyor. nakit 10 bin tl alıyorum adamlar kredi kartından 10,700 veya 10,800 para çekiyorlar, 12 ay taksit yapıyorum, kafam rahat, 10 bin tlde iyi para yani, bankaya git parayı 2 günde alabilirsen ne mutlu sana. atm"den çekecem dedim yıllık faizi 2 bin tl, ben acaba nasıl para çekmeye devam edebilirim onu düşünüyorum, inşallah kredi kartı tüccarları bu işin kolayınıda bulurlar. uzun lafın kısası hüküt yaşam biçmimizi alt üst etti.
    LEBEN ?

  2. #12

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Hiç iyi olmadı

  3. #13

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bana göre çıkarılan yönetmeliğin asıl amacı ne esnafı korumak nede müşteriyi korumak tamamen faiz lobisi dedikleri çevreleri korumak. bir şekilde kart batağına düşmüş insanlar devamlı asgari tutarı ödediğinde banka fazla faiz alıyor ama tefeci dedikleri insanlar borcunun tamamını ödeyip karşılığında size tlf, altın vb satmış gibi gösterip 12 taksit yapıyorlar ve aldıkları ücret bankanın 3 te 1 oranında. taksit miktarı sıfırlanmış malların çoğu nu bu tefeciler kullandıkları için kaldırdılar. diğer taraftan kart limitleri maaşa göre düşürüldüğünde asgari üçretli olan bir insan ihtiyacı olduğu halde nasıl bir buzdolabı bir çamaşır makinası bir tv alabilecek bunları almak için ne kartın limiti yeter yetse bile taksit tutarları fazla olduğundan ödeyemeyecek

  4. #14

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Ben uygulamayı uzun vadede anlaşılacak iyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

  5. #15

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    milleti harcamaya alıştırdılar şimdide buna gem vurmaya çalışıyorlar...kart kullanmasını bilmiyoruz vesselam...
    Konu caydinel tarafından (17-01-2014 Saat 08:38 ) değiştirilmiştir.

  6. #16

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Malesef ülkemizde kurunun yanında yaşı da yakmaya son hızla devam ediliyorlar. elektrik faturasını ödemeyenleri ödersin, bağkurunu zamanında yatırırsın sonra bir de bakmışsın ödemeyenlere af veya ödeme kolaylığı sağlanmış. bilinçsiz kullananların kabahatine herkesi ortak ediyorlar.
    Next Ye-2600 Diseqc motor 120cm sab anten inverto black ultra lnb Mutant 51 4k

  7. #17

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Kredi kartlarındaki sınırlama mantıklı ancak asgari ücretin düşük olması nedeni ile tamamen bir fiyasko haline gelmiş durumda.


    Esnaf kriz döneminde aldığı yaralar nedeni ile müşteriye güveni yok. Kredi kartı bir nevi peşin olduğu için esnaf için kredi taksitli satış yapmak her zaman sağlam ve ideal olan hale geldi.

    Asgari ücretin düşük olması nedeni ile bu ücretle çalışan kişiler içinde aylık düşük taksitle alışveriş yapmta onlar için iyi bir seçenek. Ama bu sınırlama geldiği zaman bu ücretle çalışan bir kişi maalesef buzdolabı bozulsa bir dolap dahi alamayacak duruma geliyor..


    Maalesef ülkemizdeki uygulamalarda ki paralel lik sorunu halen devam etmektedir. Piyasadaki ürünler pahalı kişilerin aldığı maaş az esnafın dolandırılmaktan gözü kormuş ve tek taksit imkanı sınrılanmış. Çok kısır bir döngü oluşmuş durumda.
    Konu Volkan tarafından (01-01-2014 Saat 22:36 ) değiştirilmiştir.

    LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7


    Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.


  8. #18

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    peki laptop,telefon alırken 9 taksit kısıtlaması sizce de uygun mudur?

  9. #19

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Tv lerdeki Elektronik kampanya sirketlerine bakin kimlerin? Kredi kartlarina taksit sinirlamasinin neden getirldigini daha iyi anlarsiniz.

  10. #20

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Valla herkes ayağını yorganına göre uzatmalı diyorum...Ne kadar çok taksit o kadar fazla kredi kartı mağduriyeti..vatandaşta para yok ne yapsın...Mecburen kredi kartı kısıtlaması yapılıyor..Siz sokaktaki %20 enflasyona emekliye maaş vermemek için %7 derseniz daha başımıza gelecek çok şey var demektir....taksit kısıtlaması hafif kalır bence.Mutlu 2014 yılı diliyorum hepinize...

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •