Olayýn özünde ülke bazýnda cari açýk konusunu bahane ediyor devlet.
Üretimi olmayan ülkede tabikide cari açýk olacak. Biride çýksýn desinki Türkiyede þu þu ürünün üretimi var. YOK. Bu yuzden cari açýk hiçbir zaman kapanmaz.
Ne zaman ülkede üretim baþlar her anlamda, ozaman cari açýk hesaplamalarý yapýlýr.
Ama saðolsun devlet bu cari açýðý kapatmayý zavallý milletten cýkarýyor.
Diðer tarafta, kredi kartýný kullanmayý bilmeyen, kendini akýllý sanan, herþeyi kredi kartýna alýp taksit yapýp, sadece minimum ödeme yapýp sürekli borca giren, sonrada KENDÝNÝ KREDÝ KARTI MAÐDURU gibi gösteren gerizekalý kýsým var.
En son olarakta gelirine giderine bakmadan herkese kredi kartý daðýtan bankalar var.
Emekliye iþçiye bakkala tüccara iþçiye iþsize herkese kredi kartý daðýtan bankalar var.
aslýnda bankalar direkt olarak vermiyor kredi kartýný. Bu iþle görevli bazý komisyoncular çoðunlukta. her verdiði kredi kartý için 50tl gibi prim alan elemanlar mevcut.
iþte bu elemanlar herkese leblebi daðýtýr gibi kredi kartý veriyo.
Gelelim bana; 7 8 senedir kredi kartým var. 1 kere bile borca düþmedi, düþmeyi geç, her zaman dönem içi veya faturanýn kesildiði gün faturamý ödemiþimdir. Cebimde harclýgým kalmayacaðýný bile bile gidip kartýmý ödedim. Bugun 23 ocak maximum kartýmýn faturasý kesiliyor, birazdan ödüyorum. 18 ocakta bonus kartým kesildi, 19 ocakta ödedim.
1. ülkede üretim olacak, cari açýk baþka türlü kaçýnýlmaz
2. herkese kredi kartý daðýtýlmayacak.
3. bilinçli kullanýcý olacak, insanlar kart kullanýmýnda bilinçleþtirilecek.
kýsacasý kredi kartý taksit olayý þahsým adýna olmalý. ben zaten 9 taksitten fazla hiçbir þey almadým bugune kadar.

Teþekkur:
Beðeni:

Yer imleri