Kasýmpaþa-Beþiktaþ maçýnýn yeniden oynanmasýna karar verildi...Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Basýn Sözcüsü Mete Düren, TFF Yönetim Kurulu'nun Spor Toto Süper Lig'deki Kasýmpaþa-Beþiktaþ maçýnýn tekrarlanmasýna karar verdiðini açýkladý.

Karþýlaþmanýn, ayný kadrolar olmak þartýyla tekrarlanmasýna karar verdi.

TFF'den yapýlan açýklama þu þekilde;

Ýstinye'de bulunan Futbol Federasyonu Merkez Binasý'nda saat 12:00'de baþlayan ve yaklaþýk 5 saat süren toplantýda 15 Aralýk 2013 tarihinde oynanan ve Kasýmpaþa A.Þ.'nin 2-1 üstünlüðüyle sona eren, Kasýmpaþa A.Þ- Beþiktaþ A.Þ. Spor Toto Süper Lig karþýlaþmasý hakkýnda Beþiktaþ A.Þ.'nin 18.12.2013 tarihli baþvurusu görüþüldü.

TFF Yönetim Kurulu, Futbol Müsabaka Talimatý'nýn 30. maddesi uyarýnca müsabakanýn daha sonra belirlenecek bir tarihte, baþlangýcýndan itibaren tekrarýna, yalnýzca tekrarýna karar verilen müsabakanýn oynandýðý tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcularýn oynatýlmasýna ve sarý kartla cezalandýrýlan disiplin uygulamalarýnýn yapýlmamýþ sayýlmasýna oy çokluðuyla karar verdi.

Mete Düren: Oy çokluðuyla bu kararý aldýk

Türkiye Futbol Federasyonu Basýn Sözcüsü Mete Düren, konuyla ilgili olarak NTVSpor'a þu açýklamayý yaptý: "Beþiktaþ, Futbol Federasyonu'na baþvuru yapmýþtý. Bugünkü yönetim kurulu toplantýsýnda bunu deðerlendirdik. Maçta görev alan hakemlerimizi de toplantýya davet ettik. Aramýzda tartýþtýktan sonra oy çokluðuyla maçýn yeniden tekrarlanmasýna karar verdik. Bu çok teknik bir konu. Kural hatasý ile maç tekrarý çok rastlanan bir durum deðil. Kural hatalarýna karar vermek de kolay bir þey deðil. Kural hatalarý ile ilgili bir talimatname yok. Federasyon olarak MHK'nin ve tüm hakemlerin arkasýndayýz. Futbolcularýmýzýn da hakemlere daha destek olmalarý gerektiðinin altýný çizmek gerekir. Maçýn tarihi ile ilgili bir karar verilmedi. Kasýmpaþa'nýn itiraz hakký var."

Ahmet Nur Çebi: Son derece isabetli bir karar

Beþiktaþ Kulübü Ýkinci Baþkaný Ahmet Nur Çebi, AA muhabirine yaptýðý açýklamada TFF'nin son derece isabetli bir karar aldýðýný söyledi.

Çebi, "TFF yapmasý gerekeni yapmýþ, çok doðru bir karar almýþtýr. Biz Beþiktaþ Kulübü olarak, büyük bir memnuniyet içerisindeyiz. Kendilerinin böyle bir karar almasýný zaten bekliyorduk. Adalet yerini bulmuþ oldu. Temennimiz böyle olaylarýn bir daha yaþanmamasý" diye konuþtu.

MAÇTA NE OLMUÞTU?

Kasýmpaþa ile Beþiktaþ arasýnda yapýlan lig mücadelesinde ev sahibi takýmýn futbolcusu Donk'un 30. dakikada saha içine giren ikinci topu eline alýp, ceza alaný içinde Beþiktaþlý futbolcu Almeida'nýn kontrolündeki topa doðru atmýþ ve siyah-beyazlý ekibin ataðýný önlemiþti. Karþýlaþmanýn ardýndan Beþiktaþ Kulübü mücadelenin tekrar edilmesi için itirazda bulunmuþtu.

Ýki ekip arasýndaki mücadeleyi Kasýmpaþa 2-1 kazanmýþtý.

Motta ve Almeida sahada olacak!

TFF'nin verdiði Kasýmpaþa-Beþiktaþ maçýnýn tekrarý kararý sonrasý gözler tekrarlanacak maçta oynayacak oyuncular ve silinecek kartlara çevrildi.

TFF'nin verdiði Kasýmpaþa-Beþiktaþ maçýnýn tekrarý kararý sonrasý gözler tekrarlanacak maçta oynayacak oyuncular ve silinecek kartlara çevrildi. Her iki takýmýn maç gününe dek yapacaðý yeni transferlere forma veremeyeceði erteleme maçýnda kýrmýzý kart cezalarý sona eren Hugo Almeida ve Ramon Motta da forma giyebilecek.

Ýþte iki takýmýn 18 kiþilik kadrolarý;

Kasýmpaþa: Isaksson, Orhan Þam, Yalçýn, Donk, Sancak, Kerem Þeras, Andre Castro, Viudez, Oscar Scarione, Ýbrahim Halil Çolak, Malki, Ýlker Avcýbay, Volkan Yaman, Barýþ Baþdaþ, Erhan Kartal, Kafoumba Coulibaly, Kubilay Aktaþ, Metin Sevinç

Beþiktaþ: Tolga Zengin, Serdar, Sivok, Ersan Gülüm, Motta, Oðuzhan, Necip, Fernandes, Atiba, Olcay, Hugo Almeida, Günay Güvenç, Ýsmail Köybaþý, Mehmet Akgün, Veli Kavlak, Muhammed Demirci, Mustafa Pektemek, Filip Holosko

Ýptal olan sarý kartlar: Ryan Donk, Andre Castro, Halil Çolak, Ersan Gülüm, Atiba Hutchinson, Oðuzhan Özyakup, Hugo Almeida.

Peki hakem kim olacak?

'TFF maç tekrar edilecek' dedi, akýllara ilk bu soru geldi. Ýþte eski hakem Bünyamin Gezer'in görüþü...

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldýðý tekrar kararý, bundan sonra olacak hadiselerin önüne geçmek için atýlmýþ en doðru adýmdýr. Ancak kamuoyunun vicdanýný rahatlatan bu kararýn ardýndan yeni bir kriz patlak verecektir. Çünkü Merkez Hakem Kurulu Baþkaný Zekeriya Alp ve müsabakanýn hakemi Barýþ Þimþek, maçýn hemen ardýndan 'Kural hatasý yoktur' þeklinde açýklamalar yapmýþtýr.

Kasýmpaþalý yöneticiler, taraflarýn yaptýðý bu açýklamalarý emsal gösterip, Tahkim Kurulu'na baþvuruda bulunacaktýr. Bu da yeni bir kaosu gündeme getirecektir. Bence MHK'nin istifa etmesi þarttýr.

Tekrar maçýnda hakem Barýþ Þimþek'e görev verilme ihtimali imkansýz.. Yeni bir hakem atanacaktýr. Cüneyt Çakýr gibi tecrübeli bir hakem bu maçý yönetebilir.

Ýþte karar hakkýnda ilk yorumlar!

Ünlü yorumcular, TFF'nin vermiþ olduðu olaylý Kasýmpaþa-Beþiktaþ maçýnýn kararýný deðerlendirdi...

SERHAT ULUEREN: Bu karar örnek gösterilecek

TFF'yi tebrik ederim. Son yýllarýn en objektif ve en doðru kararýný almýþtýr. MHK Baþkaný'nýn, Ulenberg'in ve hakem Barýþ Þimþek'in eyyam kokan, objektiflikten uzak görüþlerinin aksine vicdanlarý rahatlatan, uzun yýllar belki de bütün dünyada örnek gösterilecek bir karara imza atýlmýþtýr.

Sayýn Demirören ve arkadaþlarýný kutluyorum. Ýnanýyorum ki bu karardan sadece Beþiktaþlýlar deðil, Kasýmpaþa camiasý da mutlu olmuþtur. Ayrýca daha önce Hollanda'da olduðu gibi, Kasýmpaþa-Beþiktaþ maçýnda kýrmýzý kart gören Almeida ve Motta'nýn da görmüþ olduðu kart cezalarýnýn iptali gerekir.

GÜNTEKÝN ONAY: Çok doðru karar

Uzun yýllardýr futbol kamuoyu ilk kez böylesine bir olayda hemfikir olmuþtu. Bu maçýn tekrar edilmesi kanýmca doðru bir karar. Sanýyorum Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, hakem Barýþ Þimþek'in düdüðü Donk topu attýktan sonra çaldýðýný tespit etti.

Her ne kadar tekrar kararý doðru olsa da hem Beþiktaþ'ýn hem de Kasýmpaþa'nýn yaþadýklarý maðduriyet ortadan kalmýþ olmayacak. Þayet o gün Barýþ Þimþek düzgün bir yönetim gösterseydi Beþiktaþ penaltýda maçý 2-0'a getirebilirdi. O iki oyuncu da atýlmamýþ olurdu. Kasýmpaþa da 2. yarýda oynadýðý iyi futbol ve aldýðý galibiyetin karþýlýðýný alamamýþ oldu.

Bu maçla ilgili tekrar kararý alýnmasýnda 'Donk olayý' kadar, Fernandes'e yapýlan fiziki saldýrý da etken olmuþtur.

ALÝ ECE: OLMASI GEREKEN OLDU

Ünlü spor yorumcusu Ali Ece "Olmasý gereken oldu. En azýndan minimum adalet duygusu son anda devreye girdi" dedi.