Turkcell, akademisi ve teknolojisiyle bilgiyi milyonlara açarak dünyada öncü þirket oldu:

Ciliv: Turkcell Akademi ile dünyanýn bilgisi artýk Türkçe

• Ülkemizde bir ilk olma özelliði taþýyan Turkcell Dijital Akademi sayesinde, profesyoneller, gençler ve öðrenmeye hevesli herkes, eðitimlere zaman ve mekândan baðýmsýz olarak, her an her yerden kolaylýkla ulaþýlabilecek.
• Turkcell, akademisini dijitalleþtirerek ve dünyanýn önde gelen eðitim devleriyle iþbirliðine giderek, bilgi ve geliþim alanlarýndaki uzmanlýðýný tüm Türkiye’yle paylaþmaya baþlýyor.
• Bilginin teknoloji sayesinde milyonlara ulaþmasýný saðlayacak bu platformda 2000’i aþkýn Türkçe eðitim bulunuyor.
• Turkcell Dijital Akademi, Turkcell’in üstün network altyapýsý ve teknolojisi sayesinde bilginin milyonlara ulaþmasýnýn önünü açan dünyada öncü þirket oldu.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletiþim þirketi Turkcell, þimdi de Türkiye’de eðitim alanýnda çýðýr açacak bir yeniliðe imza atýyor. Turkcell Grup’un stratejik geliþim merkezi olarak 2006’dan bu yana, gerek þirket içi eðitimler gerekse sanayi-üniversite iþbirlikleriyle ses getiren Turkcell Akademi dijitalleþerek, “dünyanýn bilgisini” milyonlarýn eriþimine açýyor. Dünyanýn önde gelen eðitim kuruluþlarýyla iþ birliðine giden Turkcell Akademi, bu eðitim devlerinin içeriklerini Türkçeleþtirerek sunuyor.

Teknolojiyle bilgiye eriþimi kolaylaþtýran ve yaygýnlaþtýran bu yenilik sayesinde Turkcell Dijital Akademi, zaman ve mekândan baðýmsýz, dünyanýn en güncel eðitim video ve modüllerini, ücretsiz ve tamamen Türkçe olarak sunuyor. Yakýn gelecekte Türkiye ve dünyanýn önde gelen eðitim kurumlarýyla iþbirlikleri artarak devam edecek ve içeriðin her geçen gün daha da zenginleþmesi saðlanacak.

Ciliv: Yeni matbaa internet: Bilgiye her an her yerden eriþimi mümkün kýlýyoruz.

Basýn toplantýsýnda konuþan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Bundan 4 yýl önce 3G ile hýzlý internetin hayatýmýza girmesiyle birlikte, büyük bir hayalimiz olduðunu dile getirmiþtik: Ýnsanlar bu teknolojiyle bilgiye her an her yerden ulaþabilecek, bilgiye eriþimde tam bir fýrsat eþitliði saðlanacak. Bugün Turkcell olarak bu hayali gerçekleþtirmenin, bir yeniliði daha insanýmýza taþýmanýn mutluluðunu yaþýyoruz. Bu yolculukta bizi en çok motive eden, bilgiye eriþimde daha fazla fýrsat eþitliði sunabilecek olmamýz. Ýnsanlara daha çok bilgiyi ulaþtýrmanýn yolu, taþ tabletlerden dijital tabletlere uzandý. El yazmasý kitaplar ve matbaa bu yol içerisinde geçtiðimiz duraklar. Artýk yeni matbaa internet. Ýnternetten sonsuz bilgiye her an her yerden ulaþmak mümkün. Ýnternetin fýrsat eþitleyici bir boyutu var. Biz bu altyapýya ülkemizin sahip olmasý için büyük yatýrýmlar yaptýk. Artýk halkýmýz bilgiye ulaþmakta avantajlý.

Bu projeyi hayata geçirirken insanlarýmýza sorduk: “Nasýl bir eðitim hayal ediyorsunuz, hangi içeriklere ihtiyaç duyuyorsunuz?” Sonrasýnda bu bilgiler ýþýðýnda 2006’dan bugüne dek ortaya koyduðumuz müthiþ bilgi birikimini dijitalleþtirdik.

Bu da yetmedi; dünyanýn önde gelen eðitim kuruluþlarýyla birlikte çalýþarak bu alandaki en üst düzey içeriði Türkiye’deki profesyonellerin ve gençlerin ihtiyaçlarýna uygun ve tamamen Türkçe olarak geliþtirdik. Artýk Turkcell’liler, Turkcell’in üstün network altyapýsý sayesinde dünyanýn bilgisine 7 gün 24 saat, istedikleri yerden ulaþabilecekler. Kendini geliþtirmek isteyen, farklý alanlardaki birçok eðitime ulaþmak isteyen gençlerimiz, profesyonellerimiz; dünyanýn saygýn eðitim kurumlarýndan, en iyi profesörlerinden, önde gelen fikir adamlarýndan eðitim ve tavsiyeler alacak. Profesyoneller, çalýþanlarýna kiþisel geliþim imkâný sunmak isteyen þirketler, gençler, öðrenciler… Bu eðitimin kapýsý baþta 35 milyon Turkcell’li olmak üzere herkese açýk. Turkcell Dijital Akademi’nin insanýmýz için deðer yaratarak Turkcell’in farkýný bir kez daha vurgulayacaðýna inancýmýz tam” dedi.

Dünyanýn eðitim devleriyle iþ ortaklýðý…
Turkcell Dijital Akademi, eðitim içeriðinde mükemmeliyete ulaþmak amacýyla bu alanda dünyaca ünlü eðitim kurumlarý ve portalleri ile de iþbirliðine gitti. Dünyanýn teknoloji alanýnda en önemli üniversitesi kabul edilen MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile kurulan iþbirliði kapsamýnda, “inovasyon’’ ana baþlýðýna MIT tarafýndan içerik oluþturuluyor. Ayrýca üniversitenin eðitim platformlarý Open Courseware ve EdX’de yayýnlanan içeriklerin Turkcell Dijital Akademi platformu üzerinden Türkçe olarak yayýnlanmasý konusunda anlaþmaya varýldý. Hali hazýrda “inovasyon” kategorisinde MIT eðitim videolarý Türkçeleþtirildi ve Turkcell Dijital Akademi portalinden sunulmaya baþlandý.

Sanjay Sarma: “Pek çok medeniyetin doðduðu bu topraklar bugün neden inovasyon üretmesin?”

Turkcell Dijital Akademi lansman toplantýsýnda, Süreyya Ciliv’in ardýndan sözü MIT Dijital Öðrenme Platformu Direktörü ve Makine Mühendisliði Profesörü Sanjay Sarma aldý. Sarma, bilgiye eriþimin tüm insanlýk için önemine dikkat çekerek þunlarý söyledi:

“Bugün zaman ve uzayda eþsiz bir noktadayýz. Hemen her gün bir öðrencim ya da meslektaþým ‘bir fikrim var’ diye gelir, kimi zaman bu fikirler iki hafta gibi kýsa bir sürede þirketleþerek gerçeðe dönüþür. Bundan 10 yýl önce olsa ‘iyi düþün, önce okulunu bitir’ derdim, þimdi ise ‘al sana bir giriþimcinin telefonu’ diyorum. Yeni fikirleri birer ‘kývýlcým’a benzetebiliriz; teknolojinin çok hýzlý ilerlemesi nedeniyle ‘ateþ’e dönüþmeleri için yalnýzca çok kýsa bir vakitleri vardýr. Artýk bu sürecin bir parçasý olabilmek için mutlaka MIT’de olmanýza gerek yok; dünyanýn neresinde olursanýz olun, siz de o kýsa vakti deðerlendirmek üzere ‘parçacýk çarpýþtýrýcýsý’na dâhil olabiliyorsunuz.”

Sarma, teknolojinin geliþmesiyle bireyin artýk çok daha güçlü hale geldiðine dikkat çekerek Turkcell ile MIT’nin yaptýðý iþ birliðinin gerekçelerini þöyle açýkladý:

“Giriþimcilik sayesinde inovasyon destekleniyor ve yeni fikirlere alan açýlýyor. Turkcell’de bu fýrsatlarý görebilen dinamik bir liderlik anlayýþý var. Bu bizim için çok deðerli. Ýþ birliðimizin ikinci nedeni ise Turkcell’in bir iletiþim þirketi, yani insanlarý birbirine ve bilgiye baðlýyor olmasý. Son olarak, Türkiye dinamik bir ekonomi ve biz bu dinamizmden bir þeyler öðrenmek istiyoruz. Pek çok medeniyetin doðduðu bu topraklar bugün neden inovasyon üretmesin? Buraya gelmekten, Turkcell’den öðrenmekten büyük heyecan duyuyoruz. Dijital eðitim alanýnda Turkcell’le uzun soluklu pek çok projeyi hayata geçireceðimize yürekten inanýyorum.”

65 farklý eðitmenden 2000’i aþkýn video
Turkcell’in yeni eðitim platformu Turkcell Dijital Akademi’ye bilgisayar ve cep telefonlarý üzerinden, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. adresini týklayarak ulaþmak mümkün. Platform kolay arayüz ve menüleri ile kullanýcý dostu bir sistem olarak tasarlandý. Turkcell Dijtal Akademi’de “Liderlik”, “Teknoloji”, “Ýnovasyon ve Giriþimcilik”, “Ýþ Dünyasý” ve “Öðren-Khan Academy” baþlýklarý altýnda içerikler sunuluyor. 65 farklý eðitmenden 2000’i aþkýn video ve “e-learning” formatýnda yüzlerce eðitim bulunuyor. Turkcell Dijital Akademi’nin bu zengin içeriði, yapýlacak yeni iþ birlikleri ile sürekli olarak geliþmeye devam edecek.

Turkcell’lilere özel içerikler
Eðitimler 35 milyon Turkcell’liye açýk ve ücretsiz. Turkcell’lilerin web sitesine üye giriþi yapmak için Turkcell’lilerin 2222’ye SIFRE yazýp göndermeleri ve gelen þifreyi kullanmalarý yeterli oluyor.