GSM’DE DÜNYA 6’NCISI VIMPELCOM’UN ÝÞ GELÝÞTÝRMESÝ EMRE SAYIN’A EMANET
250 milyon abonesi ile dünyanýn 6’ncý büyük GSM operatörü olan Hollanda merkezli Vimpelcom, iþ geliþtirme stratejilerini bir Türk’e emanet etti. 2011 yýlýndan itibaren Turkcell’in Bireysel Pazarlama ve Satýþ Grubu Genel Müdür Yardýmcýlýðý görevini sürdüren Emre Sayýn, Vimpelcom’un Ýþ Geliþtirmeden Sorumlu Yöneticisi (Chief Business Development Officer) oldu
16.01.2014, Ýstanbul
Türkiye, dünya iletiþim devleri ligine bir yönetici daha ihraç etti. Turkcell Bireysel Pazarlama ve Satýþ Grubu Genel Müdür Yardýmcýlýðý görevini 2011 yýlýndan bu yana yürüten Emre Sayýn, 250 milyonu aþan abonesi ile dünyanýn en büyük 6’ncý GSM operatörü olan Hollanda merkezli Vimpelcom’un Ýþ Geliþtirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý (Chief Business Development Officer) oldu. .
Emre Sayýn görevi kapsamýnda grubun iþ geliþtirme projelerinin yanýnda "stratejik iþ kontrolü" biriminin de baþýnda olacak. Ýþ kontrol fonksiyonunun görevi, ülkelerdeki operasyonlarýn etkin ve verimli bir þekilde yönetildiðini kontrol etmek, geliþtirme önerilerinde bulunmak, yani bir nevi merkezin gözü kulaðý olmak.
Lisans eðitimini Boðaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliði’nde tamamlayan Emre Sayýn yüksek lisans derecesini Rutgers Üniversitesi’nde Sistem Mühendisliði alanýnda aldý. Çalýþma hayatýna Unilever’da baþlayan Sayýn, daha sonra Microsoft’ta Pazarlama Müdür Yardýmcýsý, Kodak ve Evyap þirketlerinde ise Genel Müdür olarak çalýþtý. 2007 yýlýnda Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ.’ye katýlan Sayýn, 2011 yýlýndan bu yana firmanýn Bireysel Pazarlama ve Satýþ Grubu Genel Müdür Yardýmcýlýðý görevini yürütüyordu. Eski profesyonel basketbolcu olan Sayýn, Ýngilizce ve Almanca biliyor, yemek piþirmeyi ve popular bilim ile bilim kurgu üzerine okumayý seviyor. Ayrýca CMAS dalýþ sertifikasýna sahip.
‘TÜRK YÖNETÝCÝLERÝ DÜNYA DEVLERÝNÝN BAÞINDA’
Emre Sayýn atamasý ile ilgili þunlarý söyledi: “Hepimiz son yýllarda Türk yöneticilerinin dünya ölçeðindeki þirketlerinin üst düzey görevlerinde sergilediði baþarýlarý ilgiyle izliyoruz. Bu görev benim için kendimi geliþtirme fýrsatý olmasýnýn yanýnda Türkler’in yönetim konusundaki kalitelerini sergilemek için de bir fýrsat olacak. Türkiye pazar
özellikleri ve dinamik ekonomisi sayesinde çok farklý durumlara uyum gösterebilecek, esnek ve rekabetçi yöneticiler yetiþtiriyor. Uluslararasý þirketlerin bu dönemde tam ihtiyacý olan özellikler bunlar”
ALTIMO’NUN SAHÝBÝ OLDUÐU VÝMPELCOM DAHA DA GÜÇLENDÝ
Emre Sayýn Vimpelcom ile ilgili þunlarý söyledi: “ Vimpelcom daha 10 yýl önce abone sayýsý 1 milyonun altýnda bir operatörken bugün 250 milyon abonesi olan bir dev. Böyle bir þirkette çalýþmak ve geliþimine katkýda bulunmak bana heyecan veriyor. Hoþ bir tesadüf eseri Vimpelcom’un baþarýsýnda önemli bir rol sahibi olan Altimo ayný zamanda Turkcell’in de ortaðý. Ben gelecekte Turkcell’i de bölgesel bir güç olarak görmeyi hayal ediyorum ve bu yüzden Altimo gibi global vizonu olan bir hissedarý Turkcell’in geleceði için bir þans olarak görüyorum.
Vimpelcom’un Rus ortaðý Altimo Baþkan Yardýmcýsý Mustafa Kýral, Sayýn’ýn atanmasýyla ilgili, “Altimo’nun Turkcell’le beraber en büyük yatýrýmlarýndan olan Vimpelcom dünyanýn en büyük GSM operatör gruplarýndan biri olmayý baþardý. Vimpelcom’u güçlendirecek olan bu transfer de bizi gururlandýran bir geliþme oldu. Emre Sayýn’a yeni görevinde baþarýlar diliyorum” diye konuþtu.
18 ÜLKEDE OPERASYON YÜRÜTÜYOR
Telekomünikasyon hizmetleri sunan Hollanda merkezli Vimpelcom, abonman sayýsýna göre dünyanýn 6. büyük mobil þebeke operatörü. 1992 yýlýnda kurulan þirket þu an için 18 ülkede operasyonlarýný yürütüyor. Vimpelcom’un markalarý arasýnda Beeline, Kyivstar, Wind, Djezzy, Mobilink, Banglalink bulunuyor. New York Borsasý’nda iþlem gören ilk Rus þirketi olan Vimpelcom’un çoðunluk hissesi Altimo’da bulunuyor. Altimo Türkiye’de de Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ.’nin de ortaðý olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri