Turkcell’den 500 kadýna, teknoloji, satýþ ve giriþimcilik eðitimi
“Ekonomiye Kadýn Gücü” eðitimleri son kez Ýstanbul’da kadýn giriþimcilerle buluþtu
Turkcell’in TÝSVA iþbirliðiyle hayata geçirdiði Ekonomiye Kadýn Gücü projesi kapsamýnda bugüne kadar 10 ilde 11 ayrý programla düzenlenen eðitimlerin son duraðý
Ýstanbul oldu. Turkcell Tepebaþý Plaza Konferans Salonu’nda gerçekleþtirilen ve
iþ hayatýnda kolaylýk saðlayacak bilgilerin verildiði kapanýþ eðitimine
Ýstanbul’dan 50 giriþimci kadýn katýldý.
Türkiye’nin lider teknoloji ve iletiþim þirketi Turkcell, dar gelirli giriþimci kadýnlarýn iþ gücüne katýlýmýna katký saðlamak amacýyla Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý
(TÝSVA) iþbirliðiyle hayata geçirdiði “Ekonomiye Kadýn Gücü” projesi kapsamýnda iletiþim ve teknoloji gücüyle desteklediði eðitim programlarýnýn sonuncusunu
Ýstanbul’da gerçekleþtirdi.
Turkcell Tepebaþý Plaza Konferans Salonu’nda 14 Ocak’ta gerçekleþtirilen programda, Özyeðin Üniversitesi eðitmenlerinin teknoloji, satýþ ve giriþimcilik konularýnda
eðitimler verdi. Program kapsamýnda Turkcell Satýþ Kanallarý Müdürü Serkan Koç’un yaný sýra Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Didem Altop ve N11.com Satýþ Planlama
Müdürü Özgür Yerli de sektördeki deneyimlerini paylaþmak üzere konuk olarak yer aldý. Programa katýlan 50 giriþimci kadýna eðitimler sonrasý katýlým belgeleri verildi.
Toplam 500 kadýn giriþimci eðitim gördü
Bugüne kadar Ýstanbul, Ýzmir, Ankara, Adana, Samsun, Sinop, Denizli, Þanlýurfa, Tokat ve Aydýn olmak üzere 10 ilde 11 ayrý programla toplam 500 giriþimci kadýna
Özyeðin Üniversitesi eðitmenlerinin katkýlarýyla eðitimler düzenlendi. Daha etkin ve baþarýlý bir iþ hayatý için temel bilgiler içeren, giriþimci kadýnlarýn kiþisel
geliþimlerine ve iþ dünyasýndaki vizyonlarýna katký saðlamak amacýyla gerçekleþtirilen yüz yüze eðitimlerin yaný sýra Turkcell’in Mobil Eðitim altyapýsýyla ek katkýlar
da saðlandý.
Turkcell Genel Müdür Yardýmcýsý Koray Öztürkler konuyla ilgili olarak þunlarý söyledi: “Turkcell olarak kadýnlarýmýzýn gücünü ortaya çýkaracak her projeye büyük bir
heyecanla yaklaþýyoruz. Bu heyecanla dünyada ilk defa bir mobil operatör ile mikrofinans kuruluþunu bir araya getiren Ekonomiye Kadýn Gücü projesini baþlattýk ve
cepten kalkýnma seferberliðine imza attýk. Kadýn giriþimcilerimizin hayatlarýný kolaylaþtýrmak için eðitimcilerimizin verdiði bir programla projemizi daha da
geliþtirdik. Bu kapsamda Anadolu’yu adým adým gezerek birbirinden yetenekli giriþimci kadýnlarýmýza ekonomik ve teknolojik destek sunmanýn yaný sýra, hedeflerine
ulaþabilmeleri için en doðru kanalý bulup bu kanallarý doðru þekilde yönetmeleri adýna onlara destek olduk. Kendi ayaklarý üzerinde duran ve iþlerini büyüten
kadýnlarýmýzýn kiþisel geliþimlerine, iþ dünyasýndaki vizyonlarýna katký saðlamaktan dolayý son derece mutluyuz. Önümüzdeki dönemde Ekonomiye Kadýn Gücü projemizle
giriþimci kadýnlarýmýza katký saðlayacak iþlere imza atmaya devam edeceðiz.”
TÝSVA Mütevelli Heyeti Baþkaný Prof. Dr. Aziz Akgül ise, “Turkcell ile hayata geçirdiðimiz Ekonomiye Kadýn Gücü projesinde bir yýlda oldukça ciddi bir mesafe kat
ettik. 55 bin kadýn giriþimciyle çýktýðýmýz yolda 68 bin kadýnýmýza ulaþtýk. Turkcell’in teknoloji ve iletiþim gücüyle Türkiye’nin pek çok ilinde düzenlediði eðitim
programlarý dar gelirli kadýnlarýmýzýn iþ kurmalarý, hatta iþlerini büyütmeleri hedefine büyük katký saðladý. Bugün 11’inci kez gerçekleþtirilen bu eðitim programý
sayesinde pek çok giriþimcimiz iþ hayatýyla ilgili vizyon kazandý, yeni beceriler edindi ve kendine doðru hedefler belirledi. Turkcell ile birlikte önümüzdeki dönemde
giriþimci kadýnlarýmýza artý deðer kazandýrmaya devam edeceðiz” dedi.
Ekonomiye Kadýn Gücü hakkýnda
Ekonomiye Kadýn Gücü projesi ile dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluþuyla ortak ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirmiþ oldu. Turkcell’in
teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadýnlara 1 yýl vadeli borç verebiliyor ya da baðýþ yapabiliyor. 2012 Eylül
ayýnda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlýðý ve Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý (TÝSVA) iþbirliðinde baþlayan proje kapsamýnda ilk etapta 55 bin kadýn giriþimci Turkcell’in
teknoloji ve iletiþim gücüyle buluþtu. Bu sayý 1 yýl içinde 68 bine ulaþtý. Ekonomiye Kadýn Gücü seferberliðinin hedefi 4 yýlda 100 bin kadýný ekonomiye kazandýrmak.
Turkcell projeye 400 bin TL katký vererek baþladý. Sosyal borçlanma modeli aracýlýðýyla saðlanan destek yaklaþýk 1 milyon TL’ye ulaþtý.
Turkcell kýsa süre önce projeden yararlanan kadýnlarýn el emeði ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanýndaki alýcýlarla buluþturan internet sitesi Turkcell El Emeði Pazar
Yeri’ni kullanýma sundu. Dar gelirli, giriþimci kadýnlara yeni bir pazarlama kanalý olarak hizmet etmesi hedeflenen Turkcell El Emeði Pazar Yeri’nde alýcý ile satýcý
aracýsýz buluþuyor.
Projeye destek vermek isteyen herkes operatörü ne olursa olsun, FON yazýp 5886’ya SMS göndererek proje havuzuna 5 TL baðýþ yapabiliyor. Ayrýca melek yatýrýmcýlar
ekonomiyekadingucu sitesi üzerinden de giriþimci kadýnlarýmýza destek verebiliyor.
Turkcell, Mart 2013’te Ekonomiye Kadýn Gücü projesi de dahil “kadýn odaklý” öncü projeleri ile Birleþmiþ Milletler tarafýndan tüm dünyaya örnek gösterilmiþti.
Ekonomiye Kadýn Gücü projesi son olarak halkla iliþkiler alanýnda en prestijli organizasyonlardan biri olarak kabul edilen IPRA Altýn Küre Ödülleri’nde iki ödüle layýk
görüldü. Proje öncelikle “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” kategorisinde birinci oldu. Ardýndan ödül alan diðer 29 kategori içinde de IPRA Büyük Ödülü’ne layýk görüldü.
Ýstanbullu kadýn giriþimci örneði:
Dudunaz Satýroðlu: “Daha fazla gelir elde edebileceðim bir dükkan açmak istiyorum”
“1992 yýlýnda Hatay’da doðdum. 1 yaþýndayken ailem Ýstanbul’a taþýndý, burada büyüdüm. Liseye baþladýktan sonra çeþitli sebeplerle eðitim hayatýna devam edemedim.
Okulu býrakarak 15 yaþýnda bir kuaför dükkanýnda çalýþmaya baþladým. 19 yaþýnda da evlendim ve henüz 11 aylýk bir oðlum var. Dört yýl önce kendi kuaför dükkanýmý
açtým. Mikrokrediyle tanýþtýktan sonra ilk olarak 1000 TL kredi çektim. Bu krediyle dükkanýma yeni ýþýklandýrmalar ve duvar kaðýtlarý yaptýrarak iç dekorasyonu
yeniledim. Ýkinci krediyle reklam amaçlý broþür ve kartvizit bastýrmayý düþünüyorum. Ýleride bu projeden yararlanmaya devam ederek daha fazla gelir elde edebileceðim
bir lokasyonda dükkan açmak istiyorum. Bunun için ihtiyaç duyduðu kredi miktarý ise 5000 TL. Ekonomiye Kadýn Gücü projesine destek veren herkese þimdiden çok teþekkür
ederim.”

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri