Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Ana gibi yar olmayacaðýnýn delili

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ana gibi yar olmayacaðýnýn delili

Ana gibi yar olmayacaðýnýn delili
    Bursa'da, omuriliðinin bir kýsmý olmayan küçük Ýlayda'nýn annesi Serap Yapýcý'nýn fedakarlýðý göz yaþartýyor. 7 yaþýndaki Ýleyda'nýn hýrkasý yamalý ama gönlü atlas kumaþtan olan annesi bakýn neler yapýyor?

Hidrosefali hastalýðý yüzünden baþý büyüyen, ayaklarý tutmadýðý için tekerlekli sandalyeye mahkum olan 7 yaþýndaki Ýlayda'nýn annesi, kýzýný her gün kucaðýnda okula getirip götürmenin yaný sýra onunla daha fazla ilgilenebilmek için öðrenim gördüðü okulda hizmetli olarak çalýþmaya baþladý.

Yapýcý ailesinin küçük kýzlarý hidrosefali hastasý olarak dünyaya geldi. Anne Serap Yapýcý, Minel Ýlayda ismini verdikleri kýzýyla birlikte kaderine razý oldu. Doktorlarýn, 'yaþamaz' dediði kýzý için her türlü fedakarlýðý yapan, 17 kez ameliyat edilen Ýlayda'nýn yanýndan bir an olsun ayrýlmayan 35 yaþýndaki 3 çocuk annesi Serap Yapýcý, þimdi ilköðretim birinci sýnýfa baþlayan küçük kýzýnýn okulunda hizmetli olarak çalýþmaya baþladý.

Anne Serap Yapýcý, hidrosefali (beyinde sývý toplanmasý) hastalýðý bulunan kýzýna erken teþhisle þant takýldýðýný, baþýndaki büyümenin kýsmen durdurulduðunu belirterek, "Bugüne kadar 17 defa ameliyat geçirdi. Doktorlar bile haline inanamýyor.

Þimdi sýrtýnda omuriliðindeki problemden dolayý kamburluk var. Ayaklarý da tutmuyor. Tek ümidimiz, sýrtýndaki yaralarýn iyileþtirilip, protezle kýzýmýn yürüyebildiðini görmek" dedi.

Bursa'da baþýnýn büyümesi sonucu hayatýný kaybeden Aleyna'nýn durumunu hatýrlayan anne, kýzýnýn onunla ayný kaderi paylaþmamasý için dualar ederken gözyaþlarýna boðuldu. Annesinin gözyaþlarýný tutamamasý üzerine küçük Ýlayda ise, "Ne olur aðlama anne, beni de aðlatma" diyerek herkesi duygulandýrdý. Okuldaki arkadaþlarý gibi koþup oynamak, sýnýfta nöbet tutmak ve arkadaþlarýnýn doðum günü kutlamalarýna yürüyerek gitmek istediðini belirten küçük Ýlayda, büyüyünce doktor ya da öðretmen olmak istediðini söyledi.

DOKTOR VE HAYIRSEVERLERÝN YARDIMINI BEKLÝYORLAR

Çocuklarýnýn tedavisi için varýný yoðunu feda eden Yapýcý ailesi þimdi tek sosyal güvenceleri 'Yeþil Kart' olduðu için hayýrseverlerden ve tedavi umudu için doktorlardan yardým bekliyor. Evde sürünerek hareket eden, okulda ise tekerlekli sandalyeyle dolaþan kýzýný kucaðýnda okula getirip götüren Serap Yapýcý, onun yanýndan ayrýlmadýðýný belirterek, "Þimdi daha fazla ilgilenmek için 12 saat okuldayým. Teneffüslerde yanýnda oluyorum, beslenmesini ve diðer ihtiyaçlarýný karþýlýyorum. Okuldaki diðer hizmetlere de yardýmcý oluyorum. Ýlkokul diplomasýný aldým ama ortaokul diplomasýný kýzýmla birlikte alacaðým. Sað olsunlar, okul müdürü ve Okul Aile Birliði de bize destek çýktý. Tek ümidim çocuðumun tedavisinin devam etmesi ve hayýrseverlerin yardým eli uzatmasý" diye konuþtu.

1-A sýnýfýnýn ve öðrenim gördüðü ilköðretim okulunun maskotu olan, sevimli sözleriyle herkesin gönlünde taht kuran Minel Ýlayda ise, annesinin kendisi için yaptýðý fedakarlýðý gözyaþlarý içinde anlattý. "Artýk anneme yük olmak istemiyorum" diyen Ýlayda Yapýcý, "Annem beni her gün kucaðýnda taþýyor, yoruluyor. Tek baþýma yürümek istiyorum. Hiç kimse bana yardým etmesin, tek baþýma yürüyeceðim. 'Anneciðim býrak beni taþýma' diyorum, ama o inadýna beni getirip götürüyor. Þimdi okuma yazmayý söktüm. Ýnþallah tedavimin devam etmesiyle güzel günler beni bekleyecek" þeklinde konuþtu.

Okulunda tekerlekli sandalyeyle dolaþan Ýlayda'nýn sýnýf arkadaþlarý da ona destek çýktýklarýný söylüyor. Öðretmeni ise "sosyal bir çocuk" olarak tanýmladýðý Ýlayda'nýn herkesle güzel iletiþim kurduðunu, sýnýftaki bütün çocuklarýn onunla dayanýþma içinde olduðunu belirtti.

(ÝHA)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

allah yardımcıları olsun gercekten analık budur saygıyla önünde eğilinir başka lafa gerek yok

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

analarımız allahın bizlere melek diye lütuflarından unutmayalım. onlar bizim meleğimiz

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý st1905 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar.
    :45: :45:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri