-Hayallerini süsleyen Galatasaray'a transferinin ardından ise şu ifadeleri kullandı: Fenerbahçe 20 bin, Adaletspor bir yıl için 10 bin lira transfer ücreti teklif ederken, ben Galatasaray ile yıllığına 8 bin liraya anlaşma yaptığım gün mutluluktan uçuyordum.

-İzmir'den İstanbul'a gitmesini istemeyen eşiyle sorun yaşayan Metin Oktay, karısının "Galatasaray ya da ben" diye sormasının üzerine "Tabi ki Galatasaray, Galatasaray daha vefalı" diyerek sarı-kırmızılı kulübü tercih etti.

-Metin Oktay'ın jübilesi öncesinde ise ilginç bir olay yaşanır. Jübilesinde Fenerbahçe ile oynamak isteyen Oktay, dönemin Fenerbahçe yöneticisi Eşref Aydın ile görüşür. Metin Oktay'ın bu isteğine ise Fenerbahçeli yöneticinin cevabı, "Kabul ederiz fakat bir şartla. Fenerbahçe Kulübü ve taraftarı her zaman sana hayrandı ve seni Fenerbahçe forması ile görmek isterlerdi. 10 dakikalığına da olsa Fenerbahçe formasını giyer misin?" şeklinde olur.

Bunun üzerine Metin Oktay, "Şeref duyarım" cevabını verir.

-Metin Oktay cezaevinden çıkar çıkmaz takımının ertesi gün oynayacağı Karagümrük maçının kampına katıldı. Gündüz Kılç, sabah yatağına giderek uyandırdığı Metin Oktay’ın maça çıkmasını şu sözlerle sağladı. "Biliyorum oynayacak durumda değilsin. Ama seyirci seni görmek istiyor Metin. Karagümrük’e karşı seni oynatmak istiyorum. Üzülme, verebileceğini ver... Sen bize çok maç kazandırdın. Bugün de senin yüzünden kaybedelim. Seni hasretle bekleyen seyirciye ne olur bu saygıyı gösterelim."

Galatasaray Metin Oktay’ın 2 gol attığı maçta Karagümrük’ü 3-0 mağlup etti.

-1957 yılında Fenerbahçeli yönetici Müslüm Bağcılar ile Metin Oktay, bir gazinoda buluşur. Müslüm Bağcılar, Oktay'a bir çek uzatır ve "Rakamı sen yaz Metin, yeter ki Fenerbahçe forması giy" der. Metin Oktay'ın cevabı ise "Bizi sevenleri üzmeyelim baba, bizi sevenlere ihanet etmeyelim" olur.

Metin Oktay'ın ağları yırtan golü, Türk futbol tarihinin en ilginç olaylarından biridir. 1959 yılında iki grup halinde yapılan Türkiye Ligi maçlarının finalinde Galatasaray-Fenerbahçe karşı karşıya gelir.

10 Haziran 1959 günü İnönü Stadı'nda oynanan maçın 39.dakikasında soldan dalan Metin Oktay, Fenerbahçe'nin santrhafı Naci Erdem'i geçtikten sonra ceza alanına girdiği anda müthiş bir sol vuruş yapar.

Özcan Arkoç'un bakışları arasında ağlara giden top oradan da dışarı çıkar. ''Ağları yırtan gol'' olarak tarihe geçen bu olay herkesi şaşkına çevirir.

Golden sonra Fenerbahçeli futbolcular ağları kontrol etmekten kendilerini alamazlar. Sarı Kırmızılı takım bu maçı Metin Oktay'ın tek golüyle 1-0 kazanır. Ancak 3 gün sonra yapılan ikinci maçı 4-0 kazanan Fenerbahçe Şampiyon olur.
FENERBAHÇE'Yİ 7-0 YENDİ
Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin en unutulmaz olaylarından birisi 1910-1911 sezonunda yaşanmıştır. 12 Şubat günü Kadıköy'deki Union Club sahasında yapılacak maça, aşırı lodos nedeniyle bazı Galatasaray'lı futbolcular karşıya geçemez.

11 kişilik takımı tamamlayamayan Galatasaray, Fenerbahçe sahasındaki maça ancak 7 kişi çıkabildi. İnanılmaz bir inançla mücadele veren 7 kişi Fenerbahçe'yi kendi sahasında 7-0 yendi.

Sarı Lacivertli takım da bu maçta kalecisi Ali Said'in sakatlanıp çıkması sonucu 10 kişi ve kalecisiz oynamak zorunda kalmış ve gol yiyenin kaleyi bir diger arkadaşına devretmesi şeklinde öteki futbolcularda bir bir kaleye geçmiştir.