Altıında 97 ye cıkmış 100 tl yi aşacak herhalde sarıkız
Teşekkur: 0
Altıında 97 ye cıkmış 100 tl yi aşacak herhalde sarıkız
93,2den aldığım altından 350 gramını 94.4ten,
150 gramını 96,20den sattım. yuzde 50 altından çıktım
geri kalan yuzde 50 için satmaya fırsat olmadı. gram 94+ lere çıkarsa satışa başlarım.
elde kalanı satmaya fırsat olmadı ve sağlam düştü.
dün geceki faiz kararları ilede dolar ve altın aynı orantılı el ele düşmeye devam ettiler.
Bugun içinde dolar 2,24ten direkt olarak 2,31 lere kadar cok ciddi yukseliş gösterdi. aynı anda gram aldın 93liralara kadar geldi. sonra tekrar düşmeye başladı.
bu aksam saat 9 da fed kararlarındadna pek bişey çıkmadı.
altın ons olarak 1265 / usd 2,25lerde seyrediyor.
aslında fed kararlarına göre varlık alımlarında 10 milyar dolar olarak azaltım olacağını herkes biliyordu. onsun düşmesi, doların yukselmesi normaldi ama olmadı. herkes fiyatlandırmasını buna göre yaptı.
son 2 haftadır her sabah saat 10-11 arası dolarda ciddi hareketler oluyor. rekor üstüne rekorlar. veya bu sabahki gibi 2,16 liradan direkt 2,25 liralara cıkması gibi.
Benim görüşüme göre ülke olarak sağlam bir ekonomimiz yok. bu yuzden dolarda yukseliş gercekleşmeye devam edecek. yeniden 2,30 - 2,35lere çıkmasını tahmin ediyorum. buda dolaylı yoldan altını 94 liralara çıkarabilir. ama onsunda 1285-1300lere tırmanması lazım. Şuan altına yatrım yaptığım için böyle bir düşüncede değilim. son zamanlardaki içerde ve dışardaki durum bunu gösteriyor.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. SADECE FİKRİM BU YONDE.
BELKİ YARIN GRAM ALTIN 95 OLUR BELKİ 85.. BİLEMEYİZ.![]()
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri