Atletizmde yeni hedef Rio 2016
Turkcell’in desteðiyle atletizmde yeni dönem baþladý
2016 yýlýnda Brezilya’nýn Rio kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyatlarý öncesinde çalýþmalarýný baþlatan Türkiye Atletizm
Federasyonu, Turkcell’in desteðiyle Ýzmir’de “Olimpik Performans Ölçüm ve Eðitim Kampý” düzenliyor. Uluslararasý arenada mücadele
edecek sporcularýn performanslarýný artýrmayý hedefleyen kamp iki hafta sürecek
OLÝMPÝK PERFORMANS ÖLÇÜM VE EÐÝTÝM KAMPI DEVAM EDÝYOR
Türkiye’nin lider iletiþim ve teknoloji þirketi Turkcell’in iþbirliði ile daha hýzlý ve daha güçlü bir þekilde daima bir üst
seviyeye ulaþmayý hedefleyen Türkiye Atletizm Federasyonu, Rio de Janeiro'da düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatlarý hedefiyle
düðmeye bastý ve çalýþmalarýna baþladý.
Milli Takým aday kadrosunun belirlenmesi için 57 kadýn ve 79 erkek sporcu ile antrenörlerinin davet edildiði Olimpik Performans
Ölçüm ve Eðitim Kampý, Olimpiyat hazýrlýklarý kapsamýnda hayata geçirilen ilk önemli proje niteliði kazandý.
“DEVÞÝRMESÝZ BÝR MÝLLÝ TAKIM HAYALÝMÝZ”
Ýzmir’de baþlayan eðitim kampýna katýlan sporculara bilimsel testler ýþýðýnda aerobik, anaerobik ölçümleri ve laktat ölçümleri
yapýldýðýný hatýrlatan Türkiye Atletizm Federasyonu Baþkaný Fatih Çintimar, “Hedef Rio” sloganý ile yola çýktýklarýný söyledi.
Bilim olmadan sporda istediðiniz düzeyde olmamýz mümkün deðil. Biz diðer branþlara örnek olacak bir çalýþma baþlattýk. Tüm
sporcularýmýzýn analizlerini yaparak, onlarýn bireysel antrenman programýný belirliyoruz. Olimpiyatlara 2,5 yýl kala Türk
atletizmini daha yukarýlara taþýyacak çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bize bu yolda destek veren Turkcell’e teþekkür
ederiz” dedi.
2020'de yepyeni bir milli takým oluþturmayý hedeflediklerini belirten Çintimar, “Ne kadar çok tabana yayýlýrsak o kadar çok
yetenek keþfedeceðiz ve dýþarýdan kimseyi getirmeye ihtiyaç duymayacaðýz. Ýleriki dönemde devþirme sporcusu olmayan bir milli
takým hayalimiz” ifadelerini kullandý.
“TÜRK ATLETÝZMÝNDE YENÝ BÝR DÖNEMÝ BAÞLATIYORUZ”
Turkcell Kurumsal Ýletiþim ve Ýliþkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý Koray Öztürkler, “Gençlik ve Spor Bakanlýðýmýz
himayesinde Türkiye Atletizm Federasyonu ile yürüttüðümüz projede, 2016 Olimpiyatlarýnda atletizmde fark yaratacak bir geliþme
hedefliyoruz. Bu anlamda Olimpik Performans Ölçüm ve Eðitim Kampý’ný Türk atletizminin geleceði için önemli bir fýrsat olarak
görüyorum. Ýnanýyorum ki sporcu ve antrenörlere yönelik verdiðimiz güçlü destek, güzel neticeleri de beraberinde getirecek ve
Türk atletizmindeki istikrarlý baþarýnýn ilk adýmlarý da burada atýlacak” dedi.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri