Turkcell Geleceði Yazanlar’da üye sayýsý 10 bini geçti
Turkcell’in, genç nüfusun mobil yazýlýmcý olmaya yönlendirilmesi hedefiyle baþlattýðý yeni sosyal sorumluluk projesi “Geleceði Yazanlar”da üye sayýsý 10 bini geçti. Türkiye’nin yaný sýra; Kanada, Meksika, Güney Afrika, Çin ve Norveç gibi 36 farklý ülkeden üyelerin de olduðu projede, 1.800 baþarý belgesi alýndý. Sitenin en küçük üyesi 12, en büyük üyesi ise 58 yaþýnda.
Türkiye’nin lider teknoloji ve iletiþim þirketi Turkcell’in, geçtiðimiz eylül ayýnda duyurduðu yeni sosyal sorumluluk projesi Geleceði Yazanlar’da üye sayýsý 10 bini geçti. Projeyle, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunun mobil yazýlýmcý olmaya yönlendirilmesi ve dünyada her geçen gün büyüyen mobil yazýlým geliþtirme pazarýnda etkin bir oyuncu haline gelmesi hedefleniyor.
36 farklý ülkeden üye var
Proje kapsamýnda, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. platformuna, 4 ay gibi kýsa bir sürede, Türkiye baþta olmak üzere, Kanada, Meksika, Güney Afrika, Çin ve Norveç gibi 36 farklý ülkeden 10 bini aþkýn kiþi üye oldu.
1.800 baþarý belgesi alýndý
2 milyonun üzerinde sayfanýn görüntülendiði sitede, þu ana kadar 1.800 baþarý belgesi alýndý. Android, ÝOS ve Windows Phone eðitimlerini tamamlayýp mezun olanlarýn sayýsý ise 217. Platform üzerinden eðitim alan gençler, Android, iOS ve Windows Phone gibi milyonlarca kiþi tarafýndan kullanýlan platformlara yönelik mobil yazýlýmlar geliþtirebilecek.
En küçük üye 12 yaþýnda
Geleceði Yazanlar; 1.600 sayfa eðitim dokümaný, 15.000 satýr kod, örnek uygulamalar ve eðitim videolarý ile Türkiye’de mobil yazýlým geliþtirmeye ilgi duyanlarýn buluþma noktasý olmaya aday. Sitenin en küçük üyesi 12 yaþýnda bir ilköðretim öðrencisi, en büyük üye ise 58 yaþýnda.
Mobil yazýlým ekosistemini kucaklýyor
Geleceði Yazanlar mobil yazýlým ekosisteminde yer edinmek isteyen herkese açýk. Henüz baþlangýç seviyesinde olan yazýlýmcýlarýn bile projeye dâhil olmasý mümkün. Bunun için tek yapýlmasý gereken turkcell/gelecegiyazanlar’a üye olmak. Ardýndan hemen Turkcell Akademi liderliðinde hazýrlanan eðitimlere baþlanabiliyor. Eðitim, geliþim ve mentorluk imkânlarýnýn sunulduðu projede, ayrýca ortaya çýkacak baþarýlý mobil yazýlýmlarýn çeþitli iþ modelleri ile hayata geçirilmesi olanaðý ve Turkcell iþ ortaklýðý fýrsatlarý da saðlanýyor. Geleceði Yazanlar’da ayrýca ulusal çapta düzenlenecek etkinliklerle yazýlýmcýlarla etkileþim saðlanacak.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri