Turkcell’in yerli mobil yazýlým seferberliði “Geleceði Yazanlar” ilk mezunlarýný

verdi

• Turkcell’in geçtiðimiz Eylül ayýnda hayata geçirdiði Geleceði Yazanlar

projesi kýsa süre içinde meyvelerini vermeye baþladý. 15 bine yakýn yazýlýmcýnýn üye

olduðu projede sertifika aþamasýna gelindi.
• Portal üzerinde bulunan herhangi bir iþletim sistemine ait tüm eðitimlerini

tamamlayan 320 kiþiden 68’i Ýstanbul ve Ankara’da düzenlenen sýnava girdi. Sýnavda

baþarýlý olan 54 yazýlýmcý toplamda 61 baþarý sertifikasý almaya hak kazandý.
• Sertifika almaya hak kazanan en genç üye 17 yaþýnda. 3 iþletim sisteminde birden (android, iOS, windows phone) sertifika alan bir üye de var.

Turkcell’in, biliþim sektöründeki potansiyeli harekete geçirmek, eðitim veya kurs olanaðý bulamayan gençleri geleceðin mesleðine hazýrlamak üzere baþlattýðý yerli mobil yazýlým seferberliði Geleceði Yazanlar ilk mezunlarýný verdi.

Projeye kýsa sürede 15.000’e yakýn yazýlýmcý üye oldu. Android, IOS, Windows Phone iþletim sistemlerinden en az birinin tüm eðitimlerini tamamlayan 320 yazýlýmcýdan 68’i, Ýstanbul’da (Turkcell Akademi binasý) ve Ankara’da (Turkcell Plaza) düzenlenen sýnava girdi. Sýnavlar Android, IOS, Windows Phone yazýlýmlarý olmak üzere 3 ayrý seansta gerçekleþti.

Türkiye’nin dört bir yanýndan gelen yazýlýmcýlardan 54’ü sýnavda baþarýlý olarak

“Geleceði Yazanlar Sertifikasý”ný aldý. Sertifika alanlar arasýnda üniversite öðrencileri, yazýlýmcýlar, amatör olarak mobil yazýlým geliþtirenler ve kurumsal IT profesyonelleri bulunuyor. Projenin kapýsý herkese açýk
Turkcell’in Türkiye’nin mobil yazýlým geliþtirme konusunda öncü ülkelerden biri haline gelmesi hedefiyle hayata geçirdiði Geleceðe Yazanlar projesinin kapýsý bu konuda kendini geliþtirmek isteyen herkese açýk. Bunun için tek yapýlmasý gereken Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. üye olmak. Ardýndan hemen Turkcell Akademi liderliðinde hazýrlanan eðitimlere baþlanabiliyor. Eðitim, geliþim ve mentorluk imkânlarýnýn sunulduðu projede ayrýca ortaya çýkacak baþarýlý mobil yazýlýmlarýn çeþitli iþ modelleri ile hayata geçirilmesi olanaðý ve Turkcell iþ ortaklýðý fýrsatlarý da saðlanýyor. Geleceði Yazanlar’da ayrýca ulusal çapta düzenlenecek
etkinliklerle yazýlýmcýlarla sürekli etkileþimde bulunuluyor. Çok aþamalý sýnav sistemi var Geleceði Yazanlar kapsamýnda eðitime baþlayan yazýlýmcýlar bu süreçte ilerleyebilmek için, karþýlarýna çýkacak sýnavý baþarýyla tamamlamak zorunda. Bu kriter doðrultusunda 3 iþletim sisteminin herhangi birindeki tüm sýnavlarý online olarak baþarý ile tamamlayan adaylar, belirlenecek merkezlerde yapýlan yazýlý mobil yazýlým geliþtirme sýnavýna katýlmaya hak kazanýyor.