REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 8 mart dünya kadınlar günü

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart 8 mart dünya kadınlar günü

8 mart dünya kadınlar günü..

Analarımız, bacılarımız hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum.sağlık ve mutluluklar diliyorum

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    goldmaster sg2100 disegc motorlu 110 cm çanakla 90 East den 34.5 West kadar 46 adet uydu dreambox hd 800 se orijinal
    4 sabit antenle humax 5400 ze

Uydular.90.85.74.70.68.66.62.60.54.53/52.5/52.50.46.45.42.39.36.33.32.31.30.28.26.23.21.19.16.13.10.9.7.5.3.1.dogu
    34.30.22.20.15.14.8.7.4.3.01. batı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sevgili Körfez41 dost, kadınlarımız için "Hakedilmişin güzel bir özetini" iki cümlede tanımlamışsın.Kutlarım.Ben de bu içten duygulara katılıyorum;Tüm Dünya Kadınlarının kadınlar gününü kutluyorum. Ve kadınlar,
    bizim kadınlarımız:
    korkunç ve mübarek elleri,
    ince,küçük çeneleri,kocaman gözleriyle anamız,avradımız,yârimiz
    ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
    ve soframızdaki yeri
    öküzümüzden sonra gelen
    ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
    ve ekinde,tütünde,odunda ve pazardaki
    ve karasabana koşulan
    ve ağıllarda
    ışıltısında yere saplı bıçakların
    oynak,ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
    kadınlar,
    bizim kadınlarımız....
    (Nazım Hikmet:Kuvâyi Milliye Destanı.Adam Yayınları 1987)

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tüm dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun
    rselturk üstadım nazım hikmet şiir ile çok güzel anlatmış
    paylaşmak güzeldir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tüm dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

8 mart dünya kadınlar günü bütün kadınlara kutlu olmasını ve zalimin elinden korumasını temenni ederim.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dünya Kadınlar Günü'nün ortaya çıkışı hakkında üç ayrı görüş var: Birinci görüşe göre,1857'de New Yorklu dokuma işçisi kadınlar, düşük ücretleri, on iki saatlik iş gününü ve artan iş yükünü protesto etmek için bir gösteri yürüyüşü yaptılar. Polis şiddet kullanarak yürüyüşü dağıttı. İkinci görüşe göre, Amerikalı kadınlar 8 saatlik işgünü ve kadınların siyasal hakları için mücadele ederken, Şubat 1908'de Manhattanlı iplik işçisi kadınların grev yapması ve polisin yine şiddet kullanmasıdır. Üçüncü görüş,1909'da New Yorklu dokuma işçisi kadınların işten çıkarılmaları protesto etmek için fabrikayı işgal etmeleri, çıkan yangında 129 kadının hayatını kaybetmesidir. Başlangıcı hangi olay olursa olsun, bu mücadelenin anısına, II. Enternasyonalin 1910'daki Kongresi'nde Clara Zetkin'in önerisiyle , Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edildi.1910 yılından başlayarak 8 Mart tüm dünyada kadınlar için özel bir anlam taşıdı. Kadınların başkaldırısını simgeledi, birlikte bir güç olmanın, dayanışmanın anlamını bugünlere taşıdı.1960'lı yıllara dek sosyalistlerin kutladığı bir gün olan ,1960'lı yıllarda yükselen feminizmin etkisiyle tüm kadınların, sadece emekçi olarak değil, hayatın tüm alanlarında, yaşanan ortak ezilmişliği ve mücadeleyi simgeleyen bir gün olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler de1975'te bugünü "Dünya Kadınlar Günü" olarak ilan etti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Thumb 8mart kadınlar günü

8 mart kadınlar gününüz kutlu olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı korfez41 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    8 mart dünya kadınlar günü..

Analarımız, bacılarımız hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum.sağlık ve mutluluklar diliyorum

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    8 mart dünya kadınlar günü kutlu olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

8 mart dünya kadınlar günü kutlı olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri