Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: 8 mart dünya kadýnlar günü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart 8 mart dünya kadýnlar günü

8 mart dünya kadýnlar günü..

Analarýmýz, bacýlarýmýz hayatýmýzýn yarýsý hatta çok daha fazla deðerlerimizi ifade eden kadýnlarýmýzýn Kadýnlar Günü’nü kutluyorum.saðlýk ve mutluluklar diliyorum

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    goldmaster sg2100 disegc motorlu 110 cm çanakla 90 East den 34.5 West kadar 46 adet uydu dreambox hd 800 se orijinal
    4 sabit antenle humax 5400 ze

Uydular.90.85.74.70.68.66.62.60.54.53/52.5/52.50.46.45.42.39.36.33.32.31.30.28.26.23.21.19.16.13.10.9.7.5.3.1.dogu
    34.30.22.20.15.14.8.7.4.3.01. batý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Sevgili Körfez41 dost, kadýnlarýmýz için "Hakedilmiþin güzel bir özetini" iki cümlede tanýmlamýþsýn.Kutlarým.Ben de bu içten duygulara katýlýyorum;Tüm Dünya Kadýnlarýnýn kadýnlar gününü kutluyorum. Ve kadýnlar,
    bizim kadýnlarýmýz:
    korkunç ve mübarek elleri,
    ince,küçük çeneleri,kocaman gözleriyle anamýz,avradýmýz,yârimiz
    ve sanki hiç yaþamamýþ gibi ölen
    ve soframýzdaki yeri
    öküzümüzden sonra gelen
    ve daðlara kaçýrýp uðrunda hapis yattýðýmýz
    ve ekinde,tütünde,odunda ve pazardaki
    ve karasabana koþulan
    ve aðýllarda
    ýþýltýsýnda yere saplý býçaklarýn
    oynak,aðýr kalçalarý ve zilleriyle bizim olan
    kadýnlar,
    bizim kadýnlarýmýz....
    (Nazým Hikmet:Kuvâyi Milliye Destaný.Adam Yayýnlarý 1987)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tüm dünya emekçi kadýnlar günü kutlu olsun
    rselturk üstadým nazým hikmet þiir ile çok güzel anlatmýþ
    paylaþmak güzeldir

Kullanýcý Bilgi Menüsü

tüm dünya emekçi kadýnlar günü kutlu olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

8 mart dünya kadýnlar günü bütün kadýnlara kutlu olmasýný ve zalimin elinden korumasýný temenni ederim.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Dünya Kadýnlar Günü'nün ortaya çýkýþý hakkýnda üç ayrý görüþ var: Birinci görüþe göre,1857'de New Yorklu dokuma iþçisi kadýnlar, düþük ücretleri, on iki saatlik iþ gününü ve artan iþ yükünü protesto etmek için bir gösteri yürüyüþü yaptýlar. Polis þiddet kullanarak yürüyüþü daðýttý. Ýkinci görüþe göre, Amerikalý kadýnlar 8 saatlik iþgünü ve kadýnlarýn siyasal haklarý için mücadele ederken, Þubat 1908'de Manhattanlý iplik iþçisi kadýnlarýn grev yapmasý ve polisin yine þiddet kullanmasýdýr. Üçüncü görüþ,1909'da New Yorklu dokuma iþçisi kadýnlarýn iþten çýkarýlmalarý protesto etmek için fabrikayý iþgal etmeleri, çýkan yangýnda 129 kadýnýn hayatýný kaybetmesidir. Baþlangýcý hangi olay olursa olsun, bu mücadelenin anýsýna, II. Enternasyonalin 1910'daki Kongresi'nde Clara Zetkin'in önerisiyle , Uluslararasý Emekçi Kadýnlar Günü olarak ilan edildi.1910 yýlýndan baþlayarak 8 Mart tüm dünyada kadýnlar için özel bir anlam taþýdý. Kadýnlarýn baþkaldýrýsýný simgeledi, birlikte bir güç olmanýn, dayanýþmanýn anlamýný bugünlere taþýdý.1960'lý yýllara dek sosyalistlerin kutladýðý bir gün olan ,1960'lý yýllarda yükselen feminizmin etkisiyle tüm kadýnlarýn, sadece emekçi olarak deðil, hayatýn tüm alanlarýnda, yaþanan ortak ezilmiþliði ve mücadeleyi simgeleyen bir gün olarak kutlanýyor. Birleþmiþ Milletler de1975'te bugünü "Dünya Kadýnlar Günü" olarak ilan etti.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Thumb 8mart kadýnlar günü

8 mart kadýnlar gününüz kutlu olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý korfez41 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    8 mart dünya kadýnlar günü..

Analarýmýz, bacýlarýmýz hayatýmýzýn yarýsý hatta çok daha fazla deðerlerimizi ifade eden kadýnlarýmýzýn Kadýnlar Günü’nü kutluyorum.saðlýk ve mutluluklar diliyorum

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    8 mart dünya kadýnlar günü kutlu olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

8 mart dünya kadýnlar günü kutlý olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri