Turkcell ve TÝSVA’nýn “cepten kalkýnma seferberliði” devam ediyor
Turkcell’den Gaziantepli
giriþimci kadýnlara tam destek
Turkcell, Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý iþbirliðiyle hayata geçirdiði Ekonomiye Kadýn Gücü projesi kapsamýnda Gaziantep’te gerçekleþen mikrokredi daðýtým töreni öncesinde 650 giriþimci kadýna iþ hayatýnda kolaylýk saðlayacak bilgileri içeren bir eðitim düzenledi. Eðitimin ardýndan baþarýlarý ile bölgede örnek olan 6 kadýn giriþimciye de mikrokredi çekleri Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný ve Gaziantep milletvekili Fatma Þahin’in de katýlým gösterdiði etkinlikte takdim edildi.

Türkiye’nin lider teknoloji ve iletiþim þirketi Turkcell’in iþ sahibi olmak veya iþini geliþtirmek isteyen, ancak yeterli maddi imkaný olmayan kadýnlar için Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý (TÝSVA) iþbirliðiyle baþlattýðý cepten kalkýnma seferberliði tüm hýzýyla devam ediyor. Bugüne kadar birçok giriþimci kadýna finansman, eðitim, teknoloji ve pazarlama desteði sunulan “Ekonomiye Kadýn Gücü” projesi çerçevesinde bu kez Gaziantepli giriþimciler ile mikrokredi daðýtým töreni ve eðitim etkinliði için bir araya gelindi.
Turkcell, mikrokredi daðýtým töreni öncesinde 650 kadýna yönelik, giriþimcilikle ilgili temel bilgiler içeren, onlarýn kiþisel geliþimlerine ve iþ dünyasýndaki vizyonlarýna katký saðlayacak bir eðitim düzenledi. Eðitim sonrasýnda gerçekleþtirilen, Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný ve Gaziantep Milletvekili Fatma Þahin’in de katýlým gösterdiði mikrokredi daðýtým töreninde Ekonomiye Kadýn Gücü projesinden destek alan Gaziantepli 6 kadýn giriþimciye mikrokredi çekleri verildi.
650 giriþimci kadýn eðitim aldý
Gaziantepli dar gelirli, giriþimci kadýnlara, e-ticaret, pazarlama ve satýþ konularýnda Þahinbey Belediye Kültür Merkezi’nde Turkcell tarafýndan eðitimler verildi. Eðitimden toplam 650 Gaziantepli kadýn giriþimci faydalandý.
Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yetkilisi Selin Güler konuyla ilgili yaptýðý açýklamada, “Türkiye’de kadýnlarýn iþgücüne katýlýmý ve toplumsal hayattaki rolünün daha etkin olmasý için fýrsat eþitliðini her alanda önemsiyor, kadýnlarýmýzýn güçlenmesini destekleyen projeleri hem bizzat yürütmeye hem de içinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda Eylül 2012’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlýðý himayesinde, TÝSVA iþbirliðiyle Ekonomiye Kadýn Gücü projemizi hayata geçirdik. O tarihten bu yana binlerce dar gelirli giriþimci kadýnýmýza iletiþim ve teknoloji gücümüzle destek verdik ve halen vermeye devam ediyoruz. Bugün Gaziantepli 6 giriþimci kadýnýmýza mikrokredi çeklerini vererek, onlarýn daha iyi bir hayat kurma yolundaki çabalarýna hep birlikte destek olduk. Ayrýca 650 Gaziantepli giriþimci kadýnýmýzý da iþlerini daha iyi yapabilmeleri için eðitim programýmýza dahil ediyoruz. Kadýnlarýmýzýn kýsa sürede emeklerinin karþýlýðýný alacaðýna inanýyor, toplumumuza saðlayacaklarý katkýlardan ötürü þimdiden her birine teþekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
TÝSVA Mütevelli Heyeti Baþkaný Prof. Aziz Akgül, “Gaziantep her açýdan oldukça baþarýlý bir bölge. Bölgede bugüne kadar 7 bin 58 kadýn giriþimcimize mikrokredi verdik. Her alanda kendini geliþtiren kadýn giriþimcilerimiz için bu destekler çok önemli. Bugün burada kadýnlarýmýza hem vizyon hem de cesaret verdik. Onlarýn kendi ayaklarý üzerinde durma mücadelesinde inancýmýzý gösterdik. Her geçen gün mikrokredi talebiyle iþini büyütmek ve geleceðe umutla bakmak isteyen kadýnlarýmýzýn sayýsý Gaziantep’te artýyor. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.
Ekonomiye Kadýn Gücü hakkýnda
Turkcell, 2012 yýlýnda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlýðý himayesinde, Türkiye Ýsrafý Önleme Vakfý (TÝSVA) iþbirliðiyle dar gelirli, giriþimci kadýnlar için cepten kalkýnma seferberliði baþlattý. Ekonomiye Kadýn Gücü adlý seferberlik sayesinde dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluþuyla ortak ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirmiþ oldu. Turkcell’in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadýnlara 1 yýl vadeli borç verebiliyor ya da baðýþ yapabiliyor. Ekonomiye Kadýn Gücü seferberliðinin hedefi 4 yýlda 100 bin kadýný ekonomiye kazandýrmak. Turkcell projeye 400 bin TL katký vererek baþladý. Sosyal borçlanma modeli sayesinde gelen destek ise 1 milyon TL’ye ulaþtý. Þu anda 68 bin dar gelirli kadýn giriþimci mikrokrediden faydalanýyor. Projeye destek vermek isteyen herkes operatörü ne olursa olsun FON yazýp 5886’ya SMS göndererek proje havuzuna 5 TL baðýþ yapabiliyor. Ayrýca Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. (havale/EFT, kredi kartý, Turkcell Cüzdan ) üzerinden de dar gelirli giriþimci kadýnlarý desteklemek mümkün.